TEOG ile kendine okul bulamayan yüzlerce öğrenci açıkta kaldı

Aktif Eğitimciler Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Mahmut Mollarecep, yaptığı açıklamada: "Yerleştirilemeyen öğrencilerin psikolojisi olumsuz yönde etkileniyor. .

TEOG ile kendine okul bulamayan yüzlerce öğrenci açıkta kaldı

Aktif Eğitimciler Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Mahmut Mollarecep, yaptığı açıklamada: "Yerleştirilemeyen öğrencilerin psikolojisi olumsuz yönde etkileniyor. .

18 Ekim 2015 Pazar 15:01
 TEOG ile kendine okul bulamayan yüzlerce öğrenci açıkta kaldı

Şu an çocuklar açık öğretime yönlendiriliyor. Bir nevi o çocukların gelecekleriyle oynanmış olunuyor.TEOG sınavını, ortaöğretime geçişin tek reçetesi olarak millete takdim eden Milli Eğitim Bakanlığının, sınav sonucu oluşan tabloda, öğrencileri ve velileri mağdur etmeyecek bir yerleştirme yapması kamuoyunun beklentisiydi. Ancak yerleştirmeler sonrası binlerce öğrencimiz mağdur olmuş ve herhangi bir liseye yerleşememiştir. Bir önceki yıl yerleştirmelerde yaşanan olumsuzlukların yeniden yaşanmaması adına alınması gereken bütün tedbirlerin ivedilikle ve hassasiyetle alınması yönündeki uyarılarımızın da dikkate alınmadığı gelinen noktada görülmüştür.

Hatırlanacağı üzere adrese dayalı kayıt sistemi çerçevesindeki yerleştirmelerde Bakanlığın yanlış uygulamaları birçok mağduriyetlere neden olmuştu. Ümraniye’deki bir okula yerleşmek isteyen bir öğrenci Çatalca'ya ya da Ankara Yenimahalle'de oturan öğrenciler Pursaklar'a, Sincan'a, gayr-ı müslim vatandaşlarımızın çocukları İmam Hatip Liselerine yerleştirilmişti. Milli Eğitim Bakanlığı için TEOG geçen yıl tam bir fiyaskoyla sonuçlanmıştı. Hatalı oluşturulan TEOG yerleştirme takvimi ve işlem basamakları nedeniyle ilgili öğrenciler ve velileri yaz boyu TEOG uzantısı işlemlerle meşgul olmak zorunda kalmıştı. Bu fiyaskonun sebeplerine baktığımızda devletin bütün kademelerinde olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığında da siyasi ve sendikal endişelerle yapılan atamaların ve işi bilmeyen insanların TEOG uygulamalarını gerçekleştirdiğini görmüştük. Bakanlığın yaptığı sınavlarla ilgili birimdeki bütün insanlar pasifize edilmesi sonrası bir kriz yaşanmıştı. Ne yazık ki Bakanlık geçen yıl yaşananlardan ders almamıştır. Ve maalesef bu yıl da binlerce öğrencimiz mağdur olmuştur.Kontenjan fazlası öğrenci olacağının aylar öncesinden bilindiği halde, herhangi bir önlem almayan İl veya ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden açıklama bekliyoruz

Son Güncelleme: 20.10.2015 11:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38