banner28
banner23
banner36

Toplu taşıma araçlarında bakım titizliği

Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçlarını hijyen için her gün dezenfekte ediyor

Toplu taşıma araçlarında bakım titizliği

Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçlarını hijyen için her gün dezenfekte ediyor

15 Ocak 2016 Cuma 13:10
Toplu taşıma araçlarında bakım titizliği
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların temiz ve hijyenik bir ortamda seyahat edebilmeleri için bünyesinde bulundurduğu toplu taşıma araçlarını her gün rutin olarak temizliyor. Yolcu tutamaçları, koltuklar, havalandırma kapakları, cam ve metal yüzeyler özel endüstriyel temizlik malzemeleri ile her gün dezenfekte ediliyor.

 

YIL BOYUNCA YAPILIYOR

Özellikle kış aylarında nezle, grip gibi bulaşıcı hastalıkların artışı göze çarpıyor. Bu kapsamda bulaşıcı virüslerin yayılmaması için toplu taşıma araçlarının temizliği önem arz ediyor. Büyükşehir Belediyesi de bunun önüne geçmek için toplu taşıma araçlarına yıl boyunca günde iki kez olmak üzere hijyen temizliği yapıyor. İkmal öncesi ve sonrasında yapılan temizlik çalışmalarında özel ekip ve ekipmanlar kullanılıyor.

 

YOLCU TUTAMAÇLARI, BUTONLAR

Temizlik çalışmalarında özellikle virüslerin bulaşma riskinin olduğu yerlere dikkat ediliyor. Yolcu tutamaçları, butonlar, yolcu ve sürücü koltukları, havalandırma kapakları güçlü özel dezenfeksiyon işlemleri uygulanarak hijyenik hale getiriliyor. Yolcu kapılarının iç kısımları, yan ve tavan duralitleri, şoför paravanı, komple ön torpido, yolcu kapılarının iç kısımları, cam çerçeveleri ve araç içerisindeki tüm metal yüzeyler de temizlenerek vatandaşların daha sağlıklı şekilde seyahat etmesi amaçlanıyor.

 

DOĞAYA DOST İLAÇLAMA

Toplu taşıma araçlarının sadece iç mekanı değil dış aksamı da temizleniyor. Yakıt kapağı bölgesi, çamurluk ağızları, kapı kasa yüzeyleri, ön bombeleri ve motor kapaklarında oluşan kirli bölgeler temizlenirken, dış yıkama ünitesinden geçirilerek komple bakım yapılıyor. Temizlik yapılan malzeme doğaya dost malzemelerden üretiliyor. İnsan sağlığına da zarar vermeyen ve antibakteriyal temizlik ilaçları ile her hangi bir sağlık tehdidi oluşmuyor.

Son Güncelleme: 15.01.2016 13:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38