banner28
banner23
banner36

Toplu taşıma hizmetleri bir tık yakında

Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı e-komobil.com sitesi ile birçok ulaşım hizmeti vatandaşlara sunuluyor

Toplu taşıma hizmetleri bir tık yakında

Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı e-komobil.com sitesi ile birçok ulaşım hizmeti vatandaşlara sunuluyor

01 Aralık 2015 Salı 10:32
Toplu taşıma hizmetleri bir tık yakında
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların internet ortamında toplu ulaşımda ilgili birçok bilgiye ulaşmasını sağlamak için e-komobil.com sitesini hayata geçirdi. Telefon ve tabletlerde de ulaşabilen site ile trafik yoğunluğu haritasından, güzergah bilgilerine kadar birçok veriye ulaşılabiliyor.

 

E-KOMOBİL.COM

Büyükşehir Belediyesi Toplum Taşıma Daire Başkanlığı, vatandaşların kent içi ulaşımlarında kullanabilecekleri önemli bilgileri bir tık ile öğrenebilecekleri internet sitesi hazırladı. www. e-komobil.com adından kurulan sitede, bir çok önemli bilgi vatandaşlara internet aracılığıyla sunuluyor. Sitede yolcu bilgilendirme, hareket saatleri, nasıl giderim, yakın duraklar, kapalı güzergahlar, bakiye sorgulama, kayıp eşya, trafik yoğunluğu gibi bir çok bölüm bulunuyor.

 

NASIL GİDERİM

Tablet ve cep telefonları ile de ulaşılabilen ulaşım sitesinde vatandaşlar, Kocaeli’de gitmek istedikleri noktaya hangi güzergahlardan ve hangi otobüs ile gidebileceğini öğrenebiliyor. Harita üzerinden başlangıç ve ulaşılabilecek noktalarının seçildikten sonra güzergahların rotası verilip tahmini kaç dakikada varış noktasına gidilebileceği bilgisi de sunuluyor. Böylece vatandaşlar gideceği noktaya gönül rahatlığıyla, önceden planlama yaparak gidebilme imkanına kavuşuyor.

 

TRAFİK YOĞUNLUĞU

e-komobil sitesinde trafik yoğunluğu da görülebiliyor. Hangi yollarda ne kadar yoğunluğun olduğu bilgisine anında ulaşılabiliyor. Böylece gidilecek noktadaki yollar hakkında önceden bilgi sahibi olunuyor. Kent kart bakiye sorgulamanın yapılabildiği sitede ulaşım araçlarında unutulan eşyaların bilgisinin verilebildiği kayıp eşya linki de bulunuyor. Bu link ile verilen bilgiler ışığında geri dönüş yapılıyor. Vatandaşlar için büyük kolaylık sağlayan site, toplu ulaşımla ilgili birçok bilgiye ulaşılabiliyor.

 

Son Güncelleme: 01.12.2015 10:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38