banner28
banner23
banner36

Tramvay hattının uzunluğu 20 kilometreye çıktı

Sekapark Eğitim Kampüsü – Plajyolu arasında tamamlanan yeni Akçaray hattı, hizmete açıldı.

Tramvay hattının uzunluğu 20 kilometreye çıktı

Sekapark Eğitim Kampüsü – Plajyolu arasında tamamlanan yeni Akçaray hattı, hizmete açıldı.

11 Kasım 2019 Pazartesi 21:20
Tramvay hattının uzunluğu 20 kilometreye çıktı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Otogar ile SekaparkEğitim Kampüsü arasında hizmet veren AkçarayTramvay Hattı’nı Plajyolu’na kadar uzattı. Çalışmaların tamamlandığı yeni hat, 11 Kasım Pazartesi(bugün) hizmete girdi. Geçtiğimiz günlerde yeni hattın ilk deneme sürüşünü Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakınyapmıştı. Mevcut tramvay hattına yeni açılan tramvay hattın eklenmesiyle Kocaeli’ndeki tramvay hattı uzunluğu 20 kilometreye çıktı.

YENİ HAT HİZMETE AÇILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan Akçaray tramvayının Sekapark Eğitim Kampüsü ile Plajyolu’na uzanan yeni hattı açıldı. İki etap halinde yapılan hattın Seka Devlet Hastanesi – Okullar Bölgesi’nden oluşan ilk etabı Büyükşehir tarafından daha önce bitirilmişti. İkinci etap olan Sekapark Eğitim Kampüsü ile Plajyolu’na uzanan yeni hatta da çalışmalar sonlandı. İlk deneme sürüşünü de Başkan Tahir Büyükakın’ın yaptığı yeni hat, vatandaşların kullanımına açıldı.

KURUÇEŞME’YE UZANAN HAT DA GELECEK 

Sekapark Eğitim Kampüsü ile Plajyolu’na uzanan yeni hat açıldı. Bu hat daha sonra Kuruçeşme’ye kadar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından uzatılacak. 2020 yılı içerisinde ihaleye çıkacak olan Büyükşehir Belediyesi, Kuruçeşme hattı inşasına başlayacak. Otogar bölgesinden Şehir Hastanesi’ne ulaşan hat için de çalışmalar hızla başlayacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38