banner28
banner23
banner36

Tramvay için alt yapı çalışmaları sürüyor

Tramvay hattında Yahya Kaptan Sarı Mimoza Sokak'ta alt yapı deplase çalışmaları sürüyor

Tramvay için alt yapı çalışmaları sürüyor

Tramvay hattında Yahya Kaptan Sarı Mimoza Sokak'ta alt yapı deplase çalışmaları sürüyor

31 Ocak 2016 Pazar 12:29
Tramvay için alt yapı çalışmaları sürüyor
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Sekapark-Otogar Arası Tramvay Hattı'nda deplase çalışmaları devam ediyor. Tramvay hattının 1. etabını kapsayan yaklaşık 1800 metrelik güzergah 3 kısma ayrılarak çalışmalara başlandı. Yahya Kaptan Hanlı Sokak ve Salkım Söğüt Caddesi'nde deplase imalatlarına başlayan ekipler, Sarı Mimoza Caddesi'nde deplase çalışmalarına devam ediyor. 1 Şubat Pazartesi itibariyle Necip Fazıl Caddesi'ne geçecek ekipler, çalışmalarını sürdürüyor.

TRAFİK İŞARET VE LEVHALARI BULUNUYOR
İzmit Sekapark-Otogar arasında yapılacak yaklaşık 7 kilometre uzunluğundaki Akçaray tramvay hattında ilk etapta, hattın geçtiği yerlerdeki elektrik, doğalgaz, su ve kanalizasyon gibi alt yapıların yerleri değiştiriliyor. Tramvayın geçeceği güzergah hattının altında hiçbir alt yapı bulunmayacak. Salkım Söğüt Caddesi ve Hanlı Sokakta deplase çalışmaları sebebiyle ekipler UKOME kararıyla 1 Mart 2016 tarihine kadar yolu trafiğe kapattı. Sarı Mimoza Caddesi'ndeyse trafik kontrollü olarak sağlanıyor. Sürücüler için çalışma yapılan alanda trafik işaret ve levhaları bulunuyor.

ALT YAPI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Yapılacak alt yapı deplase çalışmalarının tamamlanmasının ardından şubat ayında üst yapı çalışmalarına başlanması öngörülüyor. Mart ayı sonunda Hanlı Sokak ve Necip Fazıl Caddesi ile Yahya Kaptan Köprülü Kavşağı arasındaki bölgede kazı imalatının tamamlanması; nisan ayı sonundaysa aynı bölgede tramvay üst yapı imalatının tamamlanması planlanıyor. Ulaşım Daire Başkanlığı Raylı Sistemler Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda trafiğin aksamaması, çevre ve trafiğin en alt seviyede etkilemesi için çalışma planları hazırlanıyor.

 

Son Güncelleme: 31.01.2016 12:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38