TÜRK OCAĞI VE BAYŞAD ZOR DURUMDAKİ MÜSLÜMANLARI UNUTMUYOR

Türk Ocakları Kocaeli Şubesi ve Bayşad her yıl gerçekleştirdikleri geleneksel zeytin ekmek ve su iftarının bu yıl 6.sını düzenlediler.

TÜRK OCAĞI VE BAYŞAD ZOR DURUMDAKİ MÜSLÜMANLARI UNUTMUYOR

Türk Ocakları Kocaeli Şubesi ve Bayşad her yıl gerçekleştirdikleri geleneksel zeytin ekmek ve su iftarının bu yıl 6.sını düzenlediler.

20 Mayıs 2019 Pazartesi 09:56
TÜRK OCAĞI VE BAYŞAD ZOR DURUMDAKİ MÜSLÜMANLARI UNUTMUYOR

İzmit sabri yalım parkında düzenlenen iftar ile başta Doğu Türkistan, Musul, Kerkük ve Kudüs olmak üzere tüm dünyada yaşanan zulümlere ve imkansızlıklara dikkat çektiler.

Türk Ocakları Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir ve Bağımsız Yazarlar Şairler Derneği Başkanı Hafız Osman Saraç'ın ev sahipliğinde gerçekleşen iftara Bbp kocaeli il başkanı Remzi Kaya, Kmkb ve Yesevi Ocağı başkanı Eren Elmalı, Aydınlar Ocağı başkanı Süleyman Pekin, Saadet Partisi Belediye başkan adayı Nihat Yıldız, İyi parti İl yöneticisi Harun Oruç,  gençlik kolları başkanı Serkan Şanlı dernek yöneticileri ve çok sayıda Türk Ocaklı üniversite öğrencisi katıldı.

Yaklaşık 20 gün önce vefat eden "şair feryadi" Ali Osman Yıldızın da unutulmadığı iftar öncesi konuşan Yücel Alpay Demir şöyle dedi;

Geçtiğimiz yıllar boyunca Mazlum coğrafyaların sayısında azalma olmadığı gibi maalesef her geçen gün yenileri eklenmekte. Bu Mazlum coğrafyaların ortak özelliği hemen hemen hepsinin Türk ve Müslüman olmaları.

Hepimiz çok iyi bilmeliyiz ki! Türk milleti birlik ve beraberliğini sağlamlaştırıp ötekileşmenin önüne geçip eskisi kadar güçlü olmadığı sürece dünyada yaşanan yaşanmak zorunda bırakılan zulüm ve gözyaşı dinmeyecek. 

Sadece kendimiz için değil dünyaya nizam getirmek için güçlü olmak bir ve beraber olmak zorunluluğumuzu unutmamalıyız.

Dünyalık çıkar ve beklentileri için  Birlik ve beraberliğimize zarar verenleri, bir grubun veya bir kesimin çıkarlarını bütün milletimizin çıkarlarından üstün tutup milletimizi ayrıştıranları sadece nefsi ve dünyalık çıkarları için yaşayan duyarsız sözde bazı Müslümanları yüce Allah’a havale ediyoruz.

Bu gün başta Doğu Türkistan olmak üzere zulüm altında zor şartlarda Ramazan ayını yaşamaya çalışan hatta Türk ve Müslüman oldukları için oruç tutmaları ibadet etmeleri ahlaksız aşağılık insanlık yoksunu çin yönetimi tarafından yasaklanan tüm engellemelere ve işkencelere rağmen ibadetini yapan soydaşlarımız ve dindaşlarımız var.

Ramazan ayı sahur ile iftar arasında aç kalıp her akşam başka bir mükellef sofrada iftar açmak değildir bu mübarek ay vesilesi ile gizli gizli zeytin ekmek ve su ile iftar açan veya savaş ortamında iftar saatinde dahi can güvenliği olmayan soydaşlarımız var bu iftar ile onları bu yıl da unutmadığımızı göstermek istedik diyerek katılan duyarlı herkese teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38