TÜRK OCAĞINDA BAYIR - BUCAK GERÇEĞİ

Geçtiğimiz günlerde Kocaeli'den Bayır-Bucak Türkmenlerine yardım götüren Turancı Hareket Platformu (THP) üyeleri, o bölgedeki gözlemlerini paylaşmak için Kocaeli Türk Ocağı'ndaki sohbette bir araya geldi.

TÜRK OCAĞINDA BAYIR - BUCAK GERÇEĞİ

Geçtiğimiz günlerde Kocaeli'den Bayır-Bucak Türkmenlerine yardım götüren Turancı Hareket Platformu (THP) üyeleri, o bölgedeki gözlemlerini paylaşmak için Kocaeli Türk Ocağı'ndaki sohbette bir araya geldi.

07 Aralık 2015 Pazartesi 11:17
TÜRK OCAĞINDA BAYIR - BUCAK GERÇEĞİ
Türk Ocağı Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir'in öncülüğünde gerçekleşen sohbette, Kocaeli THP Başkanı Ömer Faruk Ayvazoğlu, THP üyeleri Kutluhan Algür ve Cihan Özer bölgedeki izlenimlerini paylaştı. Üniversiteli gençlerin yoğun katılımı dikkat çekti.

ÇANAKKALE KADAR KIYMETLİ Bayır-Bucak Türkmenlerinin tarihi geçmişinden söz ederek konuşmaya başlayan Yücel Alpay Demir, Rus uçağının düşürülmesinden sonra Türkmenlerin kamuoyunda daha çok dikkat çektiğini söyledi. Türk Ocaklılar ve bütün Milli Kuruluşlar olarak suriyede iç savaş patlak verdiğinden beri sergilediğimiz gayretle Devletimizi yönetenler ile milletimizin dikkatini Bayır-Bucak bölgesindeki soydaşlarımıza yönelttik bizim için Çanakkale kadar kıymetli. Bayır Bucak conkbayırı kadar önemlidir dedi. Bilinmesini isterrizki suriye Türkmenleri orada savaşmıyorlar. Kendilerini müdafaa ediyorlar" diyen Demir, Türk Ocağı olarak her türlü yardımı sağlayacaklarını ifade etti.

ART NİYETTEN KAYNAKLANIYOR Bölgedeki gözlemlerini aktaran THP Kocaeli Başkanı Ömer Faruk Ayvazoğlu, medyada yer alan Bayır-Bucak bölgesinde Türkmenlerin değil, İşidçi çetelerin olduğu yönündeki haberleri eleştirdi. Ayvazoğlu, "Orada sivil halkın olmadığına dair ,Türkmendağı'nda İşidci çetelerin olduğuna dair bazı güruhların söylemleri var Türkiye'de. Türkmendağı'nda sadece Türkmenler var, bir Arap yerleşimi yok. Oradaki Türkmenlerin İşidci olduğunu dair söylemler tamamen art niyetten kaynaklanıyor" ifadelerini kullandı.

VATANLARINI SAVUNMAK İSTİYORLAR Bölgenin şu anki durumu hakkında bilgi veren Ayvazoğlu, Kutluhan Algür ve Cihan Özer "Şu an orada dağın girişinde Selam adlı bir köy inşa edilmiş. Yeni okullar ve yeni fırınlar yapılıyor. Orada çok ihtiyaç var, bizim üç kuruş dediğimiz araç gereçler orada ihtiyaç. Çocuklar için oyuncak ihtiyacı var. Çocuklar ağaç dallarının kırıp silah yapıp oyun oynuyor. Orada savaş var, orası her gün bombalanıyor çünkü. Oradaki insanlar bizim sandığımızdan daha Türk. Türkiye'ye geçip rahat bir hayat yaşamaktansa vatanlarını savunmayı tercih ediyorlar. Nasıl ki biz Kurtuluş Savaşında ülkemizi terk etmediysek onlar da vatanlarını savunmak istiyorlar" dedi.

AĞIR SİLAHA İHTİYAÇ VAR THP olarak önümüzdeki hafta tekrar yardım götüreceklerini söyleyen Ayvazoğlu, Türkmenlerinin asıl ihtiyacının ağır silah olduğunu dile getirdi. "Bizden çok büyük umutları var. Eksikliklerini inceledik ve yardımlarımız bunlarla alakalı olacak. Çok büyük bir telsiz eksikleri var. Çocuklar için oyuncak, soba ihtiyacı var.Gerek Ülkü Ocakları gerekse diğer milliyetçi gruplar tarafından büyük yardımlar ulaştırıldı oraya. Bu yardımlar sayesinde şimdiden 4 aylık erzak depoları var. Bizde halledebildiğimiz kadar eksiklerini gidermeye çalışıyoruz. Ancak onların erzaktan ziyade ağır silaha ihtiyaçları var" diye konuştu.

RANT SAĞLAMAK İSTEYENLER ÇOK Kutluhan Algül, Bölgeye dağınık şekilde gönderilen yardımların yerlerine ulaşmadığını ancak milliyetçi kuruluşların bire bir götürüp elden teslim ettikleri yardımların yerine ulaştığını aktardı. Algür ve Cihan Özer , "Oraya giden yardımlardan rant sağlamak isteyen çok fazla. Giden yardımların bakkallarda satıldığı ya da PYD'ye İşid'e gönderildiği oluyormuş. Orada bebek bezi gibi şeylere değil, ilaca, sargı bezine, silaha ihtiyaç var. İnsanlar buradan gardırobumu boşaltayım bir yandan da vicdanımı rahatlatayım diye eski eşyalarını yolluyorlar. 2. el yardımlar bir fayda sağlamıyor" diye konuştu.

ULUSAL BASINI UYARDI Bu Milli Meseledir siyaset üstüdür diyen Yücel Alpay Demir rusya piyonlarıyla algı yönetmeye çalışıyor hükümeti eleştireyim derken rusyanın ekmeğine yağ süren basın organlarını uyararak bu gün akıllı olma günüdür , hükümetimizin Milli meselelerde geçmişteki yanlış politikası sonucu durum dahada karmaşıklaşmış olabilir ama yinede herkes yazdığına çizdiğine kimin işine yarar diye bakmalıdır rusya bu yazılanları Devletimize karşı koz olarak kullanacaktır dedi.

AZERBAYCAN UNUTULMADI Diğer yarımız canımız Azerbaycanımızda yaşanan olaya çok üzüldük diyen Yücel Alpay Demir vefat eden 32 soydaşımıza Allah rahmet etsin , Azerbaycan devletimiz büyük bir devlettir bu yarayı kısa zamanda saracaktır diyerek sohbeti tamamladı.

OCAĞIN EN GENÇ TURANCISI

Thp başkanı Ayvazoğlu , konuşmacılar Kutluhan Algür ve Cihan Özere Türk Ocağının çini tabağa işlemeli Bozkurt logosunu 13 yaşındaki ülkücü Ayfer Rabia Demir takdim etti.

Son Güncelleme: 07.12.2015 11:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38