Türk Ocağının sohbetleri devam ediyor

Kocaeli Türk Ocağının Ocak Başı Sohbetinde İslam'da İnsan Konuşuldu.

Türk Ocağının sohbetleri devam ediyor

Kocaeli Türk Ocağının Ocak Başı Sohbetinde İslam'da İnsan Konuşuldu.

07 Şubat 2016 Pazar 11:40
Türk Ocağının sohbetleri devam ediyor
Sohbetin Ev sahipliğini şube başkanı Yücel Alpay Demir,  yöneticiler Doç. Dr. Tekin Yeken, yönetim kurulu üyeleri Hanife Akyayla üstlendi.



Kocaeli Türk Ocağının olağan haftalık ocak başı sohbetinin bu haftaki konuğu Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslâm Tarihi ve Sanatları Bölümü Araştırma Görevlisi Sertaç Demir oldu.



Gençlerin ve eğitimcilerin yoğunlukla katıldığı Sohbet sunumunda İslâm'da İnsan konulu sunumuyla konuklarına bir saati aşkın sunum yapan Demir, hayli ilginç ve güncel konulara değindi. İnsanın Allah nazarında, değerli ve dokunulmaz haklara sahip olduğunu ayetler ve hadisler noktasında ifade etti. Bakara suresi 30.ayette halife olarak yaratıldığı ifade edilen insan, bu noktadan hareketle hem bireysel hem de toplumsal açıdan misyon sahibi kıymetli bir varlıktır. Yine Nahl Suresi 90. Ayete göre de adalet, iyilik ve yakınlara yardım etmesi emr olunmuştur. Ötekileştirmeyen, adil ve sözüne güvenilir, maddiyatına değil, ilmine ve merhametine güvenilen insan modeli İslamın öngördüğüdür. Şeklinde sözlerini sürdürdü. İnsanın yaratılış sürecindeki anatomik ve biyolojik | | | değişim süreçlerinin Kuran ve sünnetle çelişmediğini farklı bakış açısı ve örneklerle dile getirdi. Sohbet konu ile alakalı soruların cevaplanması ile sona erdi.
Son Güncelleme: 08.02.2016 15:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38