banner28
banner23
banner36

Türk Ocakları Kocaeli Şubesi basın açıklaması

Türk tarihinin en müthiş atasözlerinden biri kontrolünü yitirmiş , sırtımdan vuruldum tiyatrosu oynayan rus hükümetinin kulağına küpe olsun “kendi düşen ağlamaz”

Türk Ocakları Kocaeli Şubesi basın açıklaması

Türk tarihinin en müthiş atasözlerinden biri kontrolünü yitirmiş , sırtımdan vuruldum tiyatrosu oynayan rus hükümetinin kulağına küpe olsun “kendi düşen ağlamaz”

25 Kasım 2015 Çarşamba 14:54
Türk Ocakları Kocaeli Şubesi basın açıklaması

Bu sadece kendini toparlama ve yaptığı hatayı anlama sürecinde önemli bir nasihat olmakla kalmayıp , hatası neticesinde kendine çeki düzen vermesi açısından da büyük bir fırsattır. Zira bu şekilde devam etmesi, daha büyük azar ve ikazlarla karşılaşmasına neden olacaktır.

Devlet yöneticileride de bazen çocukluğa özlem duyup , anlamsızca hareketler sergileyip sözde stratejik, jeopolitik hesaplarla da olsa gerek , kişi hak ve ihlallerine sebebiyet verecek bir takım şuursuz ve ahlaksızca davranışlar sergileyebilmektedir.

Bu şuursuzluğun ve ahlaksızlığın en son örneği dün yine uzun yıllar komşumuz yer yer nadiren de olsa stratejik ortağımız ! , rusya’nın suriye’de bir süredir müttefiki esed’i koruma kalkanı adı altında Daeş ile mücadele bahanesiyle bin yılı aşkın bir süredirTürk Yurdu olmuş, Sultan ALPARSLAN’ın ilk fethettiği yerlerden olan , Suriye’nin Bayırbucak (Türkmen Dağı) bölgesinde yürüttüğü eski ve hiç bitmeyecek  Müslüman-Türk avı operasyonları , Rus uçağının hava sahamızı artık yeter dedirterek, düşürülmesiyle yeni bir boyuta ulaşmıştır. Türkmen soydaşlarımız ve suriyedeki topraklarımızın değeri , esedin Rusya nezdindeki değerinden daha önemli ve kıymetlidir.

Kimilerine göre Türkiye’yi NATO ve Batı kanadından koparmaya yönelik kasıtlı manevralar , kimilerine göre, yeni kutuplaşmanın ilk sıcak teması gibi değerlendirmeler yapılmakta, stratejik ortaklıklar, doğalgaz anlaşmaları vs. birçok faktör masaya yatırılmaktadır.

Mesele bu aşamaya gelmemekti , daha önce izlenen yanlış Suriye politikaları bölgedeki gücümüz ve etkinliğimizin azalmasına sebebiyet verdiğinden dolayı bundan sonra daha geniş çaplı ve Bin yıllık Devlet aklıyla düşünerek hareket etmeliyiz , bölgesel güç kürsülerden seslenerek sağlanmaz.

Açık ve net söylüyoruz, Karabağda , Kırımda , Kafkaslarda , Kelbecerde haddini aşan rusya , bardağı taşırmıştır , masada çözüm için Askeri kararlılığınızı göstermekten başka çıkar yol yoktur. Devletimizin ve Türk Silahlı kuvvetlerimizin tutumu doğrudur.

Kocaeli Türk Ocaklılar , olarak, gaz kesilmesin , çevir kazı yanmasın , stratejik ortaklılar, derinlikler yok olmasın diyenlere  , en yüksek sesimizle ifade ediyoruz ki, bu hadise neticesinde ahlaksızlıklarını Necip Türk Milletinin Bekası üzerinden sergilemeye çalışanlara ders vermekten başka yol yoktur. Gereken ders’de verilmiştir.

Milli meseleler siyaset üstü değerlendirilmelidir.

Türk Yurdu Bayırbucak’ta pusuya yatıp rusyanın hamlesini bekleyenler , oyunun bittiğini bu şamarla umarız idrak etmişlerdir. Zira hiçbir hesap Yüce Allah’ın hesabından ve gazabından daha net ve kararlı olamaz. Rusya ve onun kanadı altındaTürkmen Yurdunda her türlü cinayeti işleyebileceğini, Suriye’nin birçok yerinde katlettiği ve yurtlarından ettiği birçok mazluma yaptıklarını Türk Milletine de yapabileceğini zanneden Esed ve onun yandaşları da bilsin ki karşınızdaki Yüce Türk Milletidir.

Selam ve dua ile

Yücel Alpay Demir

Türk Ocakları Kocaeli Şube Başkanı

Son Güncelleme: 27.11.2015 16:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38