Türk ve Sırp çocuklar damat havası oynadı

23 Nisan Çocuk Şenliği’ne katılan Sırp çocuklar gösteri yaptıkları okulda Türk çocuklarla damat havasında buluştu

Türk ve Sırp çocuklar damat havası oynadı

23 Nisan Çocuk Şenliği’ne katılan Sırp çocuklar gösteri yaptıkları okulda Türk çocuklarla damat havasında buluştu

27 Nisan 2014 Pazar 10:50
Türk ve Sırp çocuklar damat havası oynadı

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı kapsamında Kocaeli’ye yabancı ülkelerden gelen çocuklar gösterilerini sergilemeye devam ediyor. Sırbistan’dan gelen çocuklar Yahya Kaptan Ortaokulu’nda yaptıkları gösterilerle yoğun ilgi çekti. Türk ve Sırp çocuklar, birlikte damat havası oynadı.

 

DAMAT HAVASI OYNADILAR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı kapsamında Sırbistan’dan gelen öğrenciler,  Yahya Kaptan Ortaokulu öğrencileriyle birlikte damat oyununu oynadı. Birlikte keyifli dakikaların yaşandığı gösteride Türk ve Sırp çocukların birbirleriyle kaynaşmaları dikkat çekti.

 

BİR ÇOCUĞUM DAHA OLDU

Büyükşehir’in düzenlediği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı kapsamında ülkemize gelen Sırp öğrenci Jovan Skjukic ‘i misafir eden Furkan Bizkevelci’nin annesi Asiye Bizkevelci, ‘’Kocaeli’ye gelen öğrencilerimize evlerimizi büyük bir zevkle açtık. Beraber güzel vakit geçirdik, gezdik ve eğlendik. Benim  artık Sırbistan’da bir oğlum daha var’’ dedi.

 

FURKAN İLE JOVAN’IN DOSTLUĞU

Kocaeli’de Furkan Bizkevelci’nin misafiri olan Jovan Sljukic, ‘’Bize burayı gezme şansını veren bütün herkese teşekkür ediyorum. Birlikte güzel vakit geçirdik. Fuara giderek oradaki eğlenceli ortamı tattık ve yöresel oyunlarımızı sergiledik‘’ dedi. Sırp öğrenci Jovan Skjukic‘i misafir eden Furkan Bizkevelci, ‘’Biz Jovan ile çok güzel bir dostluğun temellerini attık. Sürekli görüşmeye devam edeceğiz. Burada ona Türk kültürünü, Türk örf ve adetlerini öğrettim ayrıca Türkçe kelimeler de öğretip dilimizi tanıtma fırsatı buldum‘’ dedi.

Son Güncelleme: 27.04.2014 10:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38