Türkiye’nin en büyük yerel tarih sempozyumu Kocaeli’nde yapılacak

Kocaeli Tarihi Sempozyumları’nın üçüncüsüne 237 akademisyen katılacak

Türkiye’nin en büyük yerel tarih sempozyumu Kocaeli’nde yapılacak

Kocaeli Tarihi Sempozyumları’nın üçüncüsüne 237 akademisyen katılacak

04 Ocak 2016 Pazartesi 10:29
Türkiye’nin en büyük yerel tarih sempozyumu Kocaeli’nde yapılacak
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin üçüncüsünü düzenlediği tarih sempozyumları yurtiçi ve yurtdışından büyük ilgi görüyor. Büyük bir medeniyeti insanlık tarihine armağan eden Osmanlı Devleti’nin kuruluş bölgesinde yer alan Kocaeli, bu devleti kuranların yani kurucu beylerin iz bıraktığı bir şehir olmuştur. İşte bu kurucu beyleri genç nesillere tanıtmak ana temasıyla başlanan sempozyumlar serisinin ilki Gazi Akça Koca, ikincisi Kara Mürsel Alp adına gerçekleştirildi ve üçüncüsü de Gazi Süleyman Paşa’nın adına 25-27 Mart 2016 tarihinde düzenlenecek.

 237 AKADEMİSYEN 210 BİLDİRİ SUNACAK

02-04 Mayıs 2014 tarihinde gerçekleştirdiğimiz “Uluslararası Gazi Akça Koca ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu’nda 40 profesör ve 20 doçent katıldı. Toplamda 115 akademisyen 102 tebliğ sundu. 03-05 Nisan 2015 tarihinde gerçekleştirdiğimiz “Uluslararası Kara Mürsel Alp ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu-II”na 52 profesör, 41 doçent katıldı. Toplamda 172 akademisyen 153 tebliğ sundu. 25-27 Mart 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek “Uluslararası Gazi Süleyman Paşa ve Kocaeli Tarihi Sempozyumu-III”’nda 63 profesör 40 doçent olmak üzere 237 akademisyen 210 bildiri sunacak.

 KOCAELİ SEMPOZYUMLARI MARKA HALİNE GELDİ

Sempozyuma yurtiçinden ve yurtdışından rekor başvuru gerçekleşti. Sempozyuma toplam 295 başvuru gerçekleşti ve bilim kurulunun değerlendirmesi sonucu 210 bildiri sempozyumda sunulmaya uygun bulundu. Toplam 32 yurtdışı başvurunun 18’i kabul edildi.

Bu sene sempozyuma gelecek olan akademisyenlerin ülkeleri: ABD, İngiltere, Yunanistan, Bulgaristan, Hollanda, Ukrayna, Azerbaycan, Cezayir, Arnavutluk, Abhazya, Kırgızistan, Çin.

 TARİH ZİYAFETİ SİZLERİ BEKLİYOR

Toplamda 79 kurum ve üniversiteden 237 akademisyen bu sempozyum vesilesiyle Kocaeli’ye gelecek ve birbirinden değerli tebliğlerini sempozyumda sunacak. Tıpkı bundan önceki iki sempozyum gibi bu sempozyum bildirileri de kitap haline gelecek ve emsalsiz bir külliyat oluşacak.

 NEDEN GAZİ SÜLEYMAN PAŞA?

Üçüncüsü düzenlenen sempozyumda İzmit’in 1337-1349 tarihlerinde ilk Osmanlı yöneticisi olan Gazi Süleyman Paşa ana konu olarak seçilmiş ve Orhan Gazi’nin büyük oğlu ve eğer ölmeseydi tahtın da varisi olacak Gazi Süleyman Paşa’nın hem Kocaeli’de ve hem de akademik camiada tanınırlığı arttırılacak. Gelibolu’nun kapısını açan ve Rumeli’ye ilk geçen kumandan olan Gazi Süleyman Paşa, merkezi İzmit olmak üzere İstanbul sınırından Ankara’ya kadar olan bölgeyi yönetmiştir. İzmit’te cami(bugünkü Orhan Camii), hamam ve medrese yaptırmıştır.

Son Güncelleme: 05.01.2016 13:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38