Tüysüzler davası görüldü

Tüysüzler Kuyumculuk’un sahipleri ve çalışanlarının yargılandığı Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki görülen davada; davacıların tamamının dinlenememesi nedeniyle dava, 27 Ocak 2016 tarihine ertelendi.

Tüysüzler davası görüldü

Tüysüzler Kuyumculuk’un sahipleri ve çalışanlarının yargılandığı Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki görülen davada; davacıların tamamının dinlenememesi nedeniyle dava, 27 Ocak 2016 tarihine ertelendi.

04 Kasım 2015 Çarşamba 11:23
 Tüysüzler davası görüldü
Geçtiğimiz yıl 27 Haziran’da Tüysüzler Kuyumculuk adındaki iş yerlerini kapatıp kayıplara karışan Tüysüzler ailesinden Cengiz, Cemalettin, Turgay, Yüksel, Turgut, Perihan Tüysüz ve çalışanlarından Esengül Uludağ ile Melika Zortaş’ın sanık olarak yargılandığı davanın görülmesine Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. 636 mağdurun şikâyetçi olduğu davanın duruşmaları uzun saatler sürüyordu. Ancak şikâyetçilerin büyük bölümünün dinlenmiş olması nedeniyle gerçekleştirilen duruşma en kısa süren duruşma oldu ve bir saatte bitti. Anca mahkeme heyeti gün içerisinde gelen şikâyetçi vatandaşların da dinlemesine devam etti. Duruşma, 27 Ocak 2016 tarihine ertelendi.
TÜYSÜZLER YİNE KATILMADI
Duruşmaya önceki davalarda da olduğu gibi tutuksuz yargılanan sanıkların hiçbiri katılmazken, Cengiz Tüysüz ve Turgut Tüysüz’ün vekili Av. Didem Zengin ile şikâyetçi olan mağdurların vekili avukatlar katıldı. 52 şikâyetçinin dinlenilmesinin planlandığı duruşmada yalnızca 10’a yakın mağdur dinlendi. Tüysüzler Kuyumculuk tarafından mağdur edilen vatandaşlar mahkemede ne şekilde mağdur edildiklerini ve el koyulan mallarının miktarını belirtti. Şikâyetçilerin ifadelerinin alınmasının ardından söz alan şikâyetçi vekili Av. Selçuk Gedikli, “Bu kadar kişiyi mağdur ettiler ancak hiçbir anlaşma veya mağduriyet giderme çabaları yok. Duruşmalara da katılmıyorlar. Tutukluluk kararı verilirse hiç değilse sanıklar duruşmaya katılacaklardır” dedi.
“İDDİA EDİLEN ÖDEME TUTANAKLARI DOSYAYA EKLENSİN”
Şikâyetçi taraf avukatının bu talebine karşılık söz alan sanık vekili Av. Didem Zengin “Tutuklanma talebini reddediyorum. Müvekkillerim bir takım ödemeler yapmışlardır. Tutuksuz yargılanmalarını ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesini talep ediyorum” dedi. Zengin’in ardından söz alan şikâyetçi tarafın vekillerinden Av. Şuran Güner Alemdar, “Sanıklar hakkında daha önce tutuklama kararı verildi ve tutuklandı. Daha sonra sanıklar tutuklu haldeyken borçlarını ödeyemediklerini, serbest kalırlarsa ödemelerin daha kolay olacağı yönünde talepte bulununca borçlarını ödeme sözü karşılığında serbest kaldılar. Fakat görüyoruz ki kendileri borçlarını ödemediği gibi hiçbir şekilde iletişim kurmuyorlar ve duruşmalara da katılmıyorlar. Ödeme yapmışlarsa, yaptıkları ödemelerin yazılı tutanaklarını dosyaya ekleyelim. Bu şekilde biz de verilen sözün tutulduğunu görmüş oluruz” diyerek mahkeme heyetinden sanıkların tutuklanmalarını talep etti.
KAÇTILAR AMA TUTUKLANMIYORLAR
Tarafları dinleyen mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesine ve sanıkların tutuksuz yargılanmasının devamına karar vererek duruşmayı 27 Ocak 2016 tarihine erteledi. Duruşma çıkışında şikâyetçi tarafın avukatları ağır ceza mahkemelerinde sanığın kaçma şüphesi bulunduğu takdirde tutuklanması gerektiğini ancak bu duruşmada sanıkların şüphenin ötesinde kaçmış olmalarına rağmen hala tutuklamanın yapılmadığı yönünde eleştirilerde bulundu

Son Güncelleme: 05.11.2015 11:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38