Ulu önderimizi andık

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Ulu Önder Önder Atatürk, ebedi hayata kavuşmasının 77. yıldönümünde, düzenlenen çelenk töreni ile anıldı.

Ulu önderimizi andık

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Ulu Önder Önder Atatürk, ebedi hayata kavuşmasının 77. yıldönümünde, düzenlenen çelenk töreni ile anıldı.

10 Kasım 2015 Salı 12:43
Ulu önderimizi andık

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan, ilk Cumhurbaşkanımız olmak üzere pek çok ilke imza atan tüm dünyaya kendini tanıtmış ve tüm dünya ülkeleri tarafından büyük saygıyla anılan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışı her yıl olduğu gibi pek çok törenle anıldı. 10 Kasım 1938 tarihinde saat 09.05’te hayata gözlerini yuman Atatürk, onu kaybedişimizden bu yana her yıl tüm ülke çapında törenlerle anılıyor. İlimizdeki anma törenleri, protokol üyeleri tarafından Kültür Tepesi’nde bulunan Atatürk anıtına çelenk bırakılması ile başladı.

 

TÜM PROTOKOL ORADAYDI

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun önderliğinde gerçekleştirilen törene; AKP Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, İl Jandarma Komutanı Mehmet Karadeniz, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Baro Başkan Vekili Nuri Almaz, Kocaeli Adalet Komisyonu Başkanı Muhiddin Paça, AKP Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, il müdürlüleri, valilik çalışanları, sivil toplum kuruluşları, gaziler, dernekler ve vatandaşlar katıldı. Törende anıtın önüne ilk çelengi Vali Güzeloğlu bıraktı. Törene katılanların kurumlarını temsilen çelenk bırakmalarının ardından saat 09.05’te iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı coşkuyla okundu. 

Son Güncelleme: 10.11.2015 12:45
Anahtar Kelimeler:
Atatürk10 Kasım
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38