Uluslararası Öğrenci Akademisi Kocaeli’de başladı

Büyükşehir Belediyesi’nin Seka Kültür Alanında faaliyete geçirdiği TDED Kocaeli Şubesi’nin düzenlediği Uluslararası Öğrenci Akademisi başladı

Uluslararası Öğrenci Akademisi Kocaeli’de başladı

Büyükşehir Belediyesi’nin Seka Kültür Alanında faaliyete geçirdiği TDED Kocaeli Şubesi’nin düzenlediği Uluslararası Öğrenci Akademisi başladı

09 Nisan 2014 Çarşamba 10:48
Uluslararası Öğrenci Akademisi Kocaeli’de başladı

Kocaeli’de Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın desteği ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Seka Kültür Alanında faaliyete geçirdiği Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kocaeli Şubesi (Seka Kültür Akademisi) tarafından düzenlenen Uluslararası Öğrenciler Akademisi başladı. Akademideki dersler Haziran ayının ortalarına kadar devam edecek.

 

AKADEMİK KARİYERE ÖNEMLİ KATKI

Uluslararası Öğrenciler Akademisi çerçevesinde sosyal bilimler, kültür-sanat ve sivil toplum alanında çeşitli dersler verilecek ve kültürel geziler organize edilecek. Söz konusu dersler, uluslararası öğrencilerin akademik, mesleki ve kültürel birikimlerinin güçlendirilmesini hedefliyor. Uluslararası Öğrenciler Akademisi burslu ya da   burssuz tüm uluslararası öğrencilerin katılımına açık olacak.

 

İLK TOPLANTI YAPILDI

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Kocaeli Şubesi tarafından yürütülen akademinin ilk toplantısı geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirildi. Proje koordinatörü Yavuz Altınışık ve proje asistanları Fatma Nur Hüküm ile Hüseyin Doğan’ın evsahipliğinde yapılan toplantıda 12 hafta sürecek programın bilgisi verilerek akademinin tanıtımı yapıldı.

 

SEMİNELER BAŞLADI

Akademinin ikinci toplantısı Kocaeli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Esat Harmancı tarafından düzenlenen  “Türkçenin Uluslararası İlişkilerdeki Vizyonu” adlı seminerle gerçekleştirildi.  Bir sondaki gün ise Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Ali Vasfi Kurt tarafından “Afrasya ve Avrasya Kıskacında İslâm Dünyası İçerisinde Türkiye'nin Tarihte ve Günümüzdeki Rolü ve Konumu” başlıklı seminer düzenlendi. 30 farklı ülkeden öğrencinin katıldığı Uluslararası Öğrenciler Akademisi her hafta Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri Kocaeli Fuarı’ndaki Sivil Toplum Merkezinde yapılacak.

 

Son Güncelleme: 11.04.2014 15:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38