banner28
banner23
banner36

Üniversite gençliğine üç yeni okul

Ekonomi, Yabancı Diller ve İslami İlimler Okulları’nda alanında uzman akademisyenler ücretsiz dersler verecek

Üniversite gençliğine üç yeni okul

Ekonomi, Yabancı Diller ve İslami İlimler Okulları’nda alanında uzman akademisyenler ücretsiz dersler verecek

10 Mart 2014 Pazartesi 14:35
Üniversite gençliğine üç yeni okul
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerinin yanında durmaya ve onların akademik kariyerlerine gerçekleştirdiği eğitim projeleriyle katkı sunmaya devam ediyor. Gençlik Hizmetleri Merkezi’ni adeta üniversite gençliğinin eğitim hizmetine sunan Büyükşehir Belediyesi, Siyaset, Girişimcilik ve Klasik Düşünce Okulları’na yenilerini eklemeye hazırlanıyor. Büyükşehir, mart ayının ortalarında yine üniversite gençliğine önemli fayda sunacak Ekonomi, Yabancı Diller ve İslami İlimler Okulları’nı açacak. Tüm derslerin ücretsiz olduğu söz konusu okulların dersleri Büyükşehir Belediyesi’nin fuar içinde faaliyet gösteren Gençlik Hizmetleri Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

EKONOMİ OKULU AÇILIYOR

Yeni açılacak okullar arasında Ekonomi Okulu yer alıyor. Bu okulun dersleri cuma günleri 15.00-18.00 saatleri arasında gerçekleşecek. Öğrencilere derslerde Mikro ve Makro İktisadi Mantık, Ekonominin Ölçülmesi, İstihdam, İşsizlik ve İktisadi Politikanın İşleyişi,  Medyada Ekonomi Okuması ve Türkiye Ekonomisinin Görünümü gibi konularda bilgiler aktarılacak. Ekonomi Okulu’nun derslerini ise Prof. Dr. Enver Alper Gürel, Prof. Dr. Muhsin Kır, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Doç. Dr. Halil Tunalı gibi alanında uzman akademisyenler verecek.  Ekonomi Okulu’nda ilk ders 14 Mart Cuma günü gerçekleşecek.

SİYASET OKULU’NUN DERSLERİ SÜRÜYOR

Öte yandan Gençlik Hizmetleri Merkezi’nde ilk açılan okullardan biri olan Siyaset Okulu’nun derslerine de bahar döneminde devam edilecek. Siyaset Okulu’nda üniversite gençliğine yerel yönetimlerden demokrasiye, siyasal sistemlerden bürokrasiye kadar birçok alanda bilgi aktarımı yapılacak. Bu okulun derslerine ise Prof. Dr. Yılmaz Bingöl, Prof. Dr. Hamza Ateş, Prof. Dr. Ömer Çaha, Doç. Dr. Enes Kabakçı, Doç. Dr. Adem Çaylak, Doç. Dr. Ramazan Şengül, Yrd. Doç. Dr. İdil Tunçer Kılavuz ve Yrd. Doç. Dr. Tuba Kancı Doğan verecek. Siyaset Okulu’nun bahar dönemi dersleri ise 15 Mart Cumartesi günü saat 14.00’te başlayacak ve 12 hafta boyunca devam edecek.

 

YABANCI DİLLER VE İSLAMİ İLİMLER OKULU

Ekonomi Okulu’nu, Yabancı Diller ve İslami İlimler Okulları izleyecek. Bu okullar da önümüzdeki dönemde açılacak. Yabancı Diller Okulu’nda katılımcılara Arapça, İngilizce, Farsça ve Çince dilleri öğretilecek.

 

BAŞVURULAR GENÇLİK HİZMETLERİ MERKEZİ’NE

Bu okulların derslerinden yararlanmak isteyen öğrenciler başvurularını, Büyükşehir Belediyesi’nin 331 13 88 numaralı telefonuna yapabilecek.

 

İSLAM FELSEFESİ TANITILDI

Merkezde ilk olarak Gazali Felsefe Okulu çalışması başlatıldı. İslam Düşüncesi Dersleri adı altında yürütülen ve üniversite öğrencilerini kapsayan çalışmada, katılımcılara 12 hafta boyunca İslam Felsefesi’nin değişik yönleri anlatıldı. Tüm derslerin ücretsiz olması ise üniversite gençliğini ayrıca memnun etti.

 

GENÇ GİRİŞİMCİLERE ÖNEMLİ FIRSAT

Gençlik Merkezi’nin bir diğer önemli okulu ise genç girişimcilere adeta ışık tuttu. KOSGEB ile ortaklaşa bir çalışma gerçekleştirilerek Girişimcilik Okulu açıldı. Halen derslerine devam edilen okul, iş kurmak ve hayallerini gerçekleştirmek isteyen 30 yaşında altındaki genç girişimcilere ücretsiz eğitim imkanı sunuyor. Derslerde katılımcılara, girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizlerinin yanı sıra iş planı kavramının öğeleri ve yazılmasına kadar birçok konuda detaylı bilgi veriliyor.

Son Güncelleme: 11.03.2014 14:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38