banner28
banner23
banner36

Uyuşturucu ile Mücadele Timi'nden operasyon

İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Timi (Narkotim) gençleri zehirlemeye çalışan torbacılara ve sokak satıcılarına yönelik operasyon düzenleri.

Uyuşturucu ile Mücadele Timi'nden operasyon

İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Timi (Narkotim) gençleri zehirlemeye çalışan torbacılara ve sokak satıcılarına yönelik operasyon düzenleri.

08 Şubat 2016 Pazartesi 16:10
 Uyuşturucu ile Mücadele Timi'nden operasyon

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Narkotim ekipleri, gençleri uyuşturucu maddelerden uzak tutmak amacıyla okul çevrelerinde bulunan mekanlarda uygulama yaptı. Yapılan uygulamalarda öğrencilerin sıklıkla geldiği bir internet cafede arama yapılan bir kişinin üzerinden esrar maddesi çıktı.

ÜZERİNDE UYUŞTURUCU İLE YAKALANDI

İzmit’te bulunan bir meslek lisesi civarındaki kafelerde yapılan baskınlarda içerisinde yaklaşık 50 kişinin bulunduğu bir internet kafede C.T.(43) isimli bir şahsın üzerinde 5.2 gram esrar maddesi ele geçirildi. Narkotim ekipleri şahsı hemen gözaltına alarak emniyete götürdü. Narkotim ekipleri kent merkezindeki uygulamanın ardından Kuruçeşme’ye geçerek internet kafe ve bir kahvehanede aramalar yaptı. Operasyon kapsamında yaklaşık 10 adrese baskın yapılırken, 100’e yakın kişi de incelendi.

 KURULDUĞU GÜN OPERASYON

8 Ocak’ta Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü'nden ayrılarak Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü faaliyete geçirilmiş ve Narkotim ekipleri kurulduğu gün operasyon yapmıştı. Doğu illerinden temin edildiği öğrenilen uyuşturucu maddenin bir minibüs ile batı illerine görüleceği bilgisi üzerine ekipler aracı takibe alarak, araçta 59.700 gram uyuşturucu madde ele geçirilmişti.

 97 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kurulduğu günden itibaren hız kesmeden çalışmalarına devam eden Narkotim ekipleri 41 operasyon düzenledi. Bu operasyonlarda 97 kişi gözaltına alındı. Emniyette sorgulanan şahıslardan 37’si tutuklanarak cezaevine gönderildi, 60'ı ise serbest kaldı. Narkotim ekipleri sadece il içerisinde değil transit geçişlerde de etkisini oldukça gösterdi. Doğu illerinden aldıkları uyuşturucuyu batıya ve yurt dışına götürmek isteyen zehir tacirleri Narkotim ekiplerince otoyollarda yakalandı.

Öte yandan 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren Narkotim ekipleri tarafından 41 operasyon düzenlendiği ve 97 şüphelinin gözaltına alındığı, adliyeye sevk edilen şüphelilerden 37’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Son Güncelleme: 10.02.2016 17:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38