banner28

Vali Güzeloğlu, o geceyi anlattı

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu darbe girişimi gecesini tüm ayrıntılarıyla anlattı: “O gece Cengiz Topel Havalimanı’nın elektriklerini kestik” dedi

Vali Güzeloğlu, o geceyi anlattı

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu darbe girişimi gecesini tüm ayrıntılarıyla anlattı: “O gece Cengiz Topel Havalimanı’nın elektriklerini kestik” dedi

21 Temmuz 2016 Perşembe 12:01
Vali Güzeloğlu, o geceyi anlattı

 Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 15 Temmuz akşamı düzenlenen askeri darbe girişimi sonrasında ilk detaylı açıklamasını yaptı. Kentimizde yayın yapan televizyon kanallarının sorularını yanıtlayan Güzeloğlu, darbe girişimi akşamı şahsına yönelik tehditler almasına rağmen korkmadan vatandaşlarla sokakta olduğunu ve sabah namazını halkla birlikte kıldığını ifade ederek şöyle konuştu: “Öncelikle Türk milletine geçmiş olsun. Fethullahçı terör örgütünün uzantıları, onlara destek olan bağlantıları 15 Temmuz Cuma akşamında milletin iradesine, demokrasimize, geleceğimize ve bütün değerlerimize dönük bir ihanet ve darbe süreci başlatmışlardır. Bu teşebbüs; büyük Türk milletinin bekasını, insanımızın hür yaşama iradesini ve egemenliğin kaynağı olan milletin iradesini hedef almıştır.

 

CANINI FEDA EDENLER…

Hedef milletin kendisidir. Milletin hür iradesi yok edilmek istenmiştir. Büyük Türk milleti iradesine ve geleceğine sahip çıkmıştır. Bu uğurda, darbe heveslisi hainlerin önünde aşılmaz sıra dağlar gibi duran, tankın önüne yatan, ölüm kusan silahlarına karşı canını hiçe sayarak canını feda eden, demokrasi, hürriyet ve özgürlük için haykıran bütün demokrasi şehitlerimize Rabbimden rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun. Yine bu kahramanlarla mücadele yaparken tankın paleti altında ezilen, kurşunlara hedef olup, şehadete erişen kardeşinin yanında yaralanan ama o mücadelede en az onlar kadar kararlılık sergileyen şu anda yaralı olan tüm kahraman gazilerimize de sağlık diliyorum.

 

ÖDETİLMİŞ BÜYÜK BEDEL

Bilinmelidir ki; bu büyük millet artık bu zamanda iradesine dönük tehdidi hiçbir şekilde kabul etmeyecek, özgür hür iradesiyle yoluna devam edecektir. Bu noktada rabbimin muradı, milletin dirayeti ve net kararlılığı, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliği bu darbenin bertaraf edilmesinin en önemli ve en güçlü 3 nedenidir. Şu ana kadar tespit edilmiş 208 demokrasi şehidi var. 1000’i aşkın demokrasi gazisi var. Ödetilmiş bir büyük bedel var. Bu gözü dönmüşlüğün, ihanetin şüphesiz bir cezası var. Her bir şehidimizin şehadeti bu milletin demokrasiye sahip çıkma iradesinin sonsuza kadar nişanesi oldu. Bunların hiç birisi unutulmayacak. Meydanları dolduran, koşarak demokrasisine sahip çıkan her insanımızın, her vatandaşımızın bu kahramanlığına selam olsun. Şüphesiz halk gereken cevabı terör örgütüne en iyi şekilde verdi.

 

KOCAELİ’DE KRİZ YÖNETİMİ

Haberi aldığımızdan itibaren biz bütün güvenlik görevlilerimizle, bütün arkadaşlarımızla hainlere karşı bütün kurumsal yapılarımızı harekete geçirdik. O hainliğe karşı en net ve kararlı tavrı ve emirleri de verdik. Devleti temsil eden bizler, onlar için ilk hedefiz. Milletin iradesi ve dik durması olmasaydı bugün çok başka şeyleri konuşan bir ülke olabilirdik. Önemli bir badireyi atlattık. Olayın İlk anından itibaren en büyük gücümüz buna direnen milletimiz ve meydanları dolduran insanımız oldu. Gölcük Donanma’nın önünde toplanan halkımız ateş açacağız tehdidine karşı ne geri durdu, ne de tavrında bir farklılık yaptı. En büyük gücümüz ve kaynağımız budur.  Bunu net ve açıkça ifade etmek gerekir ki; Kocaeli’de çok önemli kriz yönetimi sergilenmiştir. Tüm yetkililer ve istihbarat birimlerimiz, ilk etapta ve derhal tehdit oluşturabilecek bütün unsurlara karşı çok önemli bir inisiyatif geliştirmiştir.

 

PİSTLERİ YIKARAK ENGELLEDİLER

Millete karşı kullanılacak unsurların hareket kabiliyeti yok edilmiştir. Donama Komutanlığı, Garnizon Komutanlığı, Seymen’deki zırhlı birlik, Cengiz Topel Havalimanı ve benzeri tüm askeri birliklerde güvenlik temin edilene kadar, komuta kademesi bize teyit edene kadar karşılıklı giriş ve çıkışlar pasif hale getirilmiş ve tüm tedbirler alınmıştır. Cengiz Topel Askeri Hava Alanı’nın ve Deniz Hava Üst Komutanlığı’nın elektriği hemen kesilmiştir. Yine Cengiz Topel Sivil ve Askeri alan pistleri kullanılamaz hale getirilmiştir. Yine millete karşı verilecek ve yöneltilecek her silah, her tehdide karşı misliyle mukabele ve müdahale emri verilmiştir. Milletin hukukunu, geleceğe yönelik yaşama hakkını koruyoruz. Milletin geleceğe yönelik yaşama hakkını koruyoruz. Bu olayların muhatabı siyasi iktidar değil, ben değilim, bunun muhatabı hepimiz. Bu ülkeye inanmış, bu ülkede yaşayan ve geleceği bu ülkede olan herkes bunun muhatabıdır. Bu yüzden milli birlik ve milli beraberlik ruhu, sahip çıkma ruhu tecelli etti.

 

VARLIĞIMA YÖNELİK TEHDİTLER GELİYORDU

Biz devlete ve millete hizmet yolunda bütün bu bedelleri bilerek görev aldık. Devlete hizmet noktasında 30’ncu yılımdayım. Rabbime şükrediyorum bu onurlu şerefi bizlere nasip etti. Bu sorumluluğu bize veren Sayın Cumhurbaşkanımız ve Hükümetimize de teşekkür ediyorum. Burada temsil ettiğimiz makamın gereği noktasında onu düşünerek buradayız. Şüphesiz ki biz hem bu tehlike noktasını bertaraf etmek, krizi yönetmek,  hem de insanımıza güven vermek zorundayız. 16 Temmuz Cumartesi sabahı Fevziye de namazımızı kıldık, insanımızla buluştuk, moral verdik, güven verdik ve devletinize güvenin dedik. Varlığıma yönelik ve bize yönelik tehditler geliyordu ama hiçbir şekilde bizi inancımızdan geri koymadı. 

 

MUTABAKAT SAĞLADIK

Büyükşehir belediye başkanımız ve siyasi parti il temsilcileri ile bir araya geldik. Akşamki demokrasi nöbetimizi bütün partilerimizin ortak duruşuyla, kararlılığıyla ve katkısıyla yapmak konusunda mutabakat sağladık. Biz biriz, biz Türkiye’yiz. Değerlerimiz ve paydamız ortak. Tüm il başkanlarımızla sorumluluk ve kararlılıkla aynı noktada buluştuk. Verdikleri destek için teşekkür ediyorum.  Ülkemize, demokrasimize, irademize kast eden bütün içte ve dıştaki hainlere karşı ortak bir tavır sergileyelim. Bu milleti kutlu yürüyüşünden ayırmak, karanlıklara taşımak isteyen, insan hak ve hukukunu yok sayarak; darbenin, postalın, silahın hukukunu bu ülkeye dayatmak isteyenlere, zorbanın egemenliğini ve gücün dayatmasını bu ülkenin insanına reva görenlere karşı milli irademize sahip çıkmalıyız. İnşallah Türkiye ve Kocaeli iradesine sahip çıkan halkıyla bunu sürdürecektir.

 

2 AMİRAL KAÇAK DURUMDA

Bu yapının bağlantıları, doğrudan failleri, darbenin içinde yer alanlar, destekçileri, ilişkide oldukları noktasında devletin tüm kurumları kendini savunacaktır. Kocaeli’mizde 100’e yakın darbeye teşebbüs eden, darbe işine kalkışan askeri personel gözaltına alındı. Şu an itibariyle 2 amiral ve birçok rütbeli kaçak durumdalar. Ancak 70’i aşkın gözaltı bulunuyor. 105 emniyet personeli, 3 jandarma personeli ile 3 vali yardımcısı görevlerinden uzaklaştırıldı. Diğer kurumlarda da bu değerlendirmeler devam ediyor. Bu ülkeye ihanet eden, bu ülkenin kurumsal yapılarında görev alarak, millete hizmet için verilen yetkiyi, gücü millete karşı yönelten ve milletin varlığını yok etmeyi hedef edinen herkes hukuk önünde en ağır şekilde bedelini ödeyecek ve hesabını verecektir.

 

15 TEMMUZ UTANÇ GÜNÜ

Milletimizin bayraklarıyla, demokrasiye sahip çıkan bu tavrıyla bu duruşu sürdürmesini diliyorum. Devletin bütün kurumları görev başındadır. Mesai mevhumu tanımadan herkes işinin başındadır. Ekonomi stabil duruma geçmiştir. Türkiye; büyük yürüyüşüne devam etmektedir. Ancak mücadelede devam etmektedir. Türk mileti ihaneti çok açık bir şekilde görmüştür. Türk demokrasisi 15 Temmuz yaşanmışlığı açısından utanç günü ve iradesine sahip çıktıkları gün olarak hatırlanacaktır. Kocaeli çok önemli bir merkezdir. İlimizde darbecilere karşı  en ufak bir şans tanınmamıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık diliyorum. Türk halkına ve hizmet etmekten son derece gurur duyduğum Kocaelili hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum.”

Son Güncelleme: 21.07.2016 12:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38