banner28
banner23
banner36

Vali Güzeloğlu'ndan KOTO'nun okuluna övgü

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti

Vali Güzeloğlu'ndan KOTO'nun okuluna övgü

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti

06 Kasım 2015 Cuma 09:45
Vali Güzeloğlu'ndan KOTO'nun okuluna övgü
 Vali Güzeloğlu: Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi örnek oldu

 Öğrencilerle sohbet ederek, derslerinde başarılar dileyen Vali Güzeloğlu, “Çok güzel bir örnek okulu ziyaret etmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu projenin genç işgücü yetiştirilmesinde çok önemli olduğunu bir kere daha vurguluyorum” dediİş dünyasının nitelikli ara eleman sorununa çözüm sunmak üzere Kocaeli Ticaret Odası tarafından, Arslanbey Organize Sanayi Bölgesi’nin destekleriyle 2015- 2016 eğitim öğretim döneminde açılan Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nu ağırladı. Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ ve Okul Müdürü Özcan Bedel, Vali Yardımcısı Osman Sarı, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ve Arslanbey Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti eşliğinde okulu gezen Vali Güzeloğlu’na kapsamlı bilgiler sundu.

‘ZİL ÇALMIYOR, KANTİNCİ YOK’

“Vizyoner bir yaklaşım sergileyen Arslanbey Organize Sanayi Bölgesi yönetiminin katkılarıyla, Türkiye’nin mesleki eğitimde kanayan yarasına parmak bastık” diyerek sözlerine başlayan Başkan Özdağ, “119 öğrencimizle birlikte 2015- 2016 eğitim öğretim faaliyetlerine başlayan okulumuz, rol model olma yolunda ilerliyor. Farklı bir yönetim anlayışını benimseyen okulumuzda, zil çalmıyor, kantinci görev yapmıyor, iş dünyasının vazgeçilmezi olan borç alıp verme kültürü ahilik geleneğine göre aşılanıyor. Öğrencilerimiz saate bakarak derse giriyor, kantinden aldıkları ürünün parasını açık kasalara bırakarak alışveriş yapıyor. İnanıyoruz ki buradaki öğrencilerin mezun olduktan sonra iş problemleri olmayacak ve inanıyorum ki büyük bir kısmı çok saygın, çok güzel yerlere gelecek” dedi.

‘BU OKUL GÜZEL BİR ÖRNEK’

Vali Güzeloğlu da, Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin çok güzel bir örnek proje olduğunu vurgulayarak, “Okulumuz, Türkiye’de mesleki teknik eleman yetiştirilmesinde hükümetin öncelikleri arasında yer alan, Organize Sanayi Bölgesi üretim süreci içerisinde hem eğitim veren, hem de uygulamayı yerinde gösteren çok güzel bir örnek okul projemiz. Burayı ziyaret etmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu projenin, Türkiye’nin geleceğinde, özellikle genç kuşakların nitelikli yetiştirilmesinde ve sanayinin üretim segmentinde ihtiyaç duyduğu nitelikli ve donanımlı, genç işgücü yetiştirilmesinde çok önemli olduğunu bir kere daha vurguluyorum.”

‘KATKI VERENLERİ KUTLUYORUM’

“Yeni dönemde Türkiye’nin gelişmesinde özel sektör temelli ve ihracat odaklı büyümesinde, nitelikli insan gücü ve işgücüyle sürecin gerçekleştirilmesinde bu okulların çok büyük yeri var. Arslanbey Organize Sanayi Bölgemiz hem ilimiz, hem de ülkemiz için çok önemli bir üretim bölgesidir. Bu noktada ortaya konulan ve gerçekten başarılı olunan bu modelde emeği ve katkısı olan Arslanbey Organize Sanayi Bölgesi Yönetimimizi, müteşebbis heyetimizi, yine bu projenin gerçekleştirilmesinde okulun tamamen yönetim ve yürütülmesinde sorumluluk üstlenen Ticaret Odamızın değerli başkanı Murat Özdağ’ı, meclis başkanı Bülent Karagöz’ü, yönetim ile meclis üyelerini, destek olan ve katkı koyan tüm kurum ve kuruluşlarımızı tebrik ediyorum.”

‘SAYISINI ÇOĞALTACAĞIZ’

 “Çocuklarımız çok keyifli ve hepsi çok mutlu. Hepsi burada okumaktan dolayı çok heyecanlı. Bizler de onların bu mutluğunu görmekten çok mutluyuz. İnşallah hem sayısal anlamda, hem de öğrencilerimize bağlı niteliksel olarak bu okullarımızın sayısını çoğaltacağız. Hedefimiz; gelişen ve kalkınan bir Türkiye’de nitelikli insan gücü temelinde bu okullarımızın sayısını çoğaltmaktır. Bugün bu okulumuzu ziyaret etmekten çok mutluluk duyuyorum. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Son Güncelleme: 06.11.2015 16:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38