banner28
banner23
banner36

Vali Seddar Yavuz’un Katılımlarıyla Eğitimde İşbirliği

Vali Seddar Yavuz’un Katılımlarıyla Eğitimde İşbirliği Protokolünün İmzaları Atıldı

Vali Seddar Yavuz’un Katılımlarıyla Eğitimde İşbirliği

Vali Seddar Yavuz’un Katılımlarıyla Eğitimde İşbirliği Protokolünün İmzaları Atıldı

25 Mart 2021 Perşembe 11:16
Vali Seddar Yavuz’un Katılımlarıyla Eğitimde İşbirliği

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bilişim Vadisi arasında düzenlenen, Eğitimde Eğiticilerin Eğitimi İşbirliği protokolünün imzaları Vali Seddar Yavuz’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Geleceğin mesleklerinin okullarda öğretilmesini ve meslek liselerimizden mezun olan öğrencilerimizin istihdama daha kolay katılmalarını sağlamak amacıyla Valilik Makamında gerçekleştirilen işbirliği protokolüne; Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik ve Bilişim Vadisi Genel Müdürü A. Serdar İbrahimcioğlu katıldı.

Vali Seddar Yavuz eğitimin hayat boyu devam ettiğini vurgulayarak yaptığı konuşmalarında; “İçinde bulunduğumuz bu dönem bir şeyi öğrenip üzerine 5-10 sene yatacağınız bir dönem değil. Öyle bir dönem artık kalmadı. Bilgi çok çabuk üretiliyor ve çok çabuk eskiyor. O nedenle bugün iyi iseniz yarın değilsiniz. Hayat boyu öğrenmek zorundayız. Bu nedenle eğitim sürecinin de kendini zamana göre güncelleyerek devamlılık arz etmesi çok önemlidir.

Bilişim Vadisi’nin ilimiz ve Ülkemiz için çok önemli olduğunu ifade eden Vali Yavuz; “Bilişim Vadisi pek çok alanda olduğu gibi turizm potansiyeli alanında da ilimize katkılar sağlayacak önemli bir merkezdir. Çünkü burası teknolojinin merkezi konumunda. Bu güzelliklerimizin farkına vararak ve bunu bir avantaja çevirerek birçok bölge ve illerden buralara çocuklarımızı getirtebiliriz. Bununla ilgili bir merak ve ilgi yaratabiliriz. Bilişim Vadisi’nin uzun vadede Kocaeli’ye ve daha da ötesinde Türkiye’ye çok fazla katkı sunacağının farkındayız. Önemli olan herkesin elini taşın altına koymasıdır. Bu vesileyle çocuklarımızın eğitimine destek olan hayırseverlerimizi tebrik ediyor ve kutluyorum.” diyen Vali Yavuz emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Vali Seddar Yavuz ve protokol üyeleri hayırlı olsun dilekleriyle Eğitimde İşbirliği protokolünü imzaladılar.

İmzalanan protokol ile; Meslek Lisesi öğretmenlerine Açık kaynak, yapay zekâ, makine öğrenmesi, robotik kodlama ve otonom araçlar konularında hizmet içi eğitim, okullarımızda kurulan Robotik Kodlama sınıflarından sorumlu tüm öğretmenlere ileri Kodlama eğitimleri verilecektir. Ayrıca; öğretmenlerimizin bilimsel yayın üretimi, ulusal ve uluslararası yarışmalara katılımı teşvik edilecektir. Bilişim Vadisi faaliyet ve imkanlarını tanıtmak adına farkındalık faaliyetleri, teknik geziler, seminerler, yarışmalar düzenlenerek, öğretmenlerin girişimcilik becerilerinin yükseltilmesi için faaliyetler yapılacaktır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38