banner28
banner23
banner36

Vekil Şanlı: Müdürleri kim atayacak?

Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi Başkan Vekili Yaşar Şanlı, Kocaeli Valisi Ercan Topaca’ya, ‘okul müdürlerini kim atayacak’ diye sordu

Vekil Şanlı: Müdürleri kim atayacak?

Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi Başkan Vekili Yaşar Şanlı, Kocaeli Valisi Ercan Topaca’ya, ‘okul müdürlerini kim atayacak’ diye sordu

13 Ağustos 2014 Çarşamba 11:13
Vekil Şanlı: Müdürleri kim atayacak?
 Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi Başkan Vekili Yaşar Şanlı yaptığı basın açıklamasında Kocaeli Valisi Ercan Topaca’ya, ‘okul müdürlerini kim atayacak’ diye sordu. Okul müdürlerinin vali tarafından atanmasına tepki gösteren Şanlı, “Değerlendirme sürecinde İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri'ne yapılan siyasi ve bürokratik baskılar bardağı taşırma noktasına gelmiştir. Sendikalarına ve siyasi tercihlerine göre değerlendirme yapılması hususunda yapılan baskılarla idareci atanacak olması, eğitimin bundan sonra siyasi temsilciliklere devir ve teslimi midir?" dedi.
DEDİKODULARA AÇIKLIK GETİRİLSİN
Basında çıkan iş bırakma eylemine katılan yöneticilerin atanmayacağı yazılarına tepki gösteren Şanlı, “Yerel basında bazı köşelerde iş bırakma eylemine katılan yöneticilerin atanmayacağı şeklinde yazılar; ayrıca memurun masada mağdur olmaması için çalışması gerektiği halde koltuk peşinde koşan yeni adıyla malum sen sendikasının adeta jurnalcilik yaparak meslektaşlarını siyasilere gammazlaması da vahametin boyutlarının nerelere geldiğini gösteren acı bir durumdur” dedi. Şanlı, “Bu noktada özellikle sendikal faaliyetlere katılan arkadaşlarımızın yöneticilik görevi uzatılmayacağı konusunda dedikodular gezdiğini müşahede ediyor ve bu konuda Kocaeli Valiliği'nden açıklama bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Sözlerini sürdüren Şanlı, “İlimize neredeyse tamamı malum yandaş sendika kökenli ve sırf bu iş için atandıkları belli olan vekil ilçe milli eğitim müdürleri ise ayrı bir tartışma konusudur. Okulların yerlerini maalesef navigasyon cihazları sayesinde tespit edebilen; hatta okul müdürlerinin isimlerini dahi bilmeyen vekil ilçe müdürleri yetmezmiş gibi Danıştay 5. Dairesi'nin 06.03.2014 tarihli kararı ile atamaları iptal edilmiş olan şube müdürlerinin okul müdürlerini değerlendirecek olması da işin hangi noktalara geldiğinin acı bir görüntüsüdür” ifadelerini kullandı.
MÜDÜRLERİMİZİN YANINDAYIZ
Sendikalarına üye olan müdürlerinin her türlü yanlarında olacaklarını söyleyen Şanlı, “Sendikamıza üye ve işini hakkıyla yapan müdürlerimizin uğrayacağı haksızlıklar karşısında her türlü eylemi meşru göreceğimizi ve hukuki olarak yanlarında olacağımızın bilinmesini isteriz.  Değerlendirmelerin adil yapılmasını ve performansı yeterli olan müdürlerin siyasi hırslara kurban edilmemesini istiyoruz. Aksi takdirde yasal anlamda büyük tazminatlar ödemek zorunda kalacak ilçe yöneticilerini de buradan uyarıyoruz” diye konuştu.
VALİ TOPACA’YA SESLENDİ
Konuşmasının sonunda Vali Ercan Topaca’ya seslenen Şanlı, “Sayın Valim birilerine yetki devrettiyseniz açıklayın, bilelim. Yok, birileri adınıza makam dağıtıyorsa lütfen müdahale edin. Bizler yalnızca ve ancak asgari adalet istiyoruz. Ve gerek il müdürümüzün gerekse sizin bu konuda duyarlı olacağınıza da inanmak istiyoruz. Yoksa eğitimin siyasilere ve yandaşlara kurban edilmesi beka davamız olan eğitim sistemimizin iyice çökmesine neden olacaktır” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 14.08.2014 12:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38