banner28

Yaşadığımız dünyayı daha yakından tanıyalım Bilimin sırları bu galeride

Türkiye’nin en donanımlı Bilim Merkezi’nde yeni bilim galerisi ‘’Dinamik Dünya Galerisi’’ açılıyor

Yaşadığımız dünyayı daha yakından tanıyalım Bilimin sırları bu galeride

Türkiye’nin en donanımlı Bilim Merkezi’nde yeni bilim galerisi ‘’Dinamik Dünya Galerisi’’ açılıyor

19 Şubat 2016 Cuma 11:13
Yaşadığımız dünyayı daha yakından tanıyalım Bilimin sırları bu galeride
Türkiye’nin en donanımlı bilim merkezi olan Kocaeli Bilim Merkezi’nin 72 adet düzenekten oluşan Dinamik Dünya Galerisi, 20 Şubat Cumartesi günü saat 13.00’te misafirlerine kapılarını açıyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun katılımıyla açılacak Dinamik Dünya Sergisi, yaşadığımız dünyayı daha yakından tanımamıza katkı sağlayacak.

 

YÜZLERCE SORUNUN CEVABI BURADA

Okyanuslardaki dev girdaplar, neden gemileri yutuyor? Artık Türkiye’de bile görmeye başladığımız hortumlar nasıl oluşur? Su buharına basınç uygularsak neler olur? Yer hareketlerini meydana getiren etkenler nelerdir? Deprem anında evimizin zemini nasıl titreşir? 7,2 şiddetindeki bir depremde binalar nasıl yıkılır? Güneş Sisteminde gezegenler nasıl sıralanır? Dünyanın kaçta kaçı sularla kaplı? Bu ve bunun gibi yüzlerce soru; Kocaeli Bilim Merkezi’ndeki Dinamik Dünya Galerisi’nde cevabını buluyor.

 

200 DÜZENEK, 120 BİN ZİYARETÇİ

Sekapark içindeki eski Seka Kağıt Fabrikası’nın restore edilmesiyle oluşturulan Kocaeli Bilim Merkezi, 8 bin 560 metrekare alan üzerinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK ortaklığıyla inşa edildi. 18 Nisan 2015’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle düzenlenen törenle hizmete giren Kocaeli Bilim Merkezi’ni o günden bu yana yaklaşık 120 bin kişi ziyaret etti. Dinamik Dünya Galerisi’yle birlikte Kocaeli Bilim Merkezi’ndeki düzenek sayısı 200’e ulaşacak. Bilim Merkezi, bir yandan da kendi düzeneklerini üretiyor.

 

HAVA-SU, YAŞAM, DÜNYA, GÜNEŞ SİSTEMİ VE EVREN

TÜBİTAK tarafından Kocaeli Bilim Merkezi için Exploratorium Bilim Merkezi danışmanlığı ile Roto Group firmasına yaptırılan Dinamik Dünya Galerisi; Hava- Su, Yaşam, Dünya, Güneş Sistemi ve Evren temalı alanlardan oluşuyor.
“Hava-Su” alanında; gaz modeli, damlalar, girdap, tornado. “Yaşam” alanında; hücre ve DNA modeli, canlıların şekilleri, “Dünya” alanında; Dünya çekirdek modeli, kayalar-fosiller, deprem, 3 Boyutlu Kocaeli haritası, volkan ve heyelan videoları, “Güneş Sistemi” alanında; Güneş yolu modeli, Ay’ın evreleri, gelgitler, uzay fotoğrafları, Güneş Sistemi modeli, “Evren” alanında; tayflar, Güneş yüzeyi, yerçekimi kuyusu gibi düzenekler bulunuyor.

 


Son Güncelleme: 19.02.2016 11:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38