banner28

Yavuz Bingöl’den Çanakkale Türküleri

Çanakkale Şehitleri Anma Programı Yavuz Bingöl Konseri ile sona erdi

Yavuz Bingöl’den Çanakkale Türküleri

Çanakkale Şehitleri Anma Programı Yavuz Bingöl Konseri ile sona erdi

19 Mart 2015 Perşembe 11:32
Yavuz Bingöl’den Çanakkale Türküleri

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği görkemli Çanakkale Zaferi Anma Programı Yahya Kaptan Şehit Polis Recep Topaloğlu Salonu’nda yapılan Yavuz Bingöl Konseri ile doruğa ulaştı. Konserde sevilen sanatçı Yavuz Bingöl Çanakkale teması ağırlıktaki repertuarı ile türküler seslendirirken

Kocaeli Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Çevik de şiirleriyle salona gelen binlerce kişiye duygu dolu anlar yaşattı. Salonda şehrimizden savaşa katılarak şehit olan 630 kişiyi temsil eden öğrencilerin oluşturduğu ay yıldızlı figür konser bitene kadar programa bambaşka bir hava kattı.

 PROTOKOL HAZIR BULUNDU

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında düzenlediği etkinlik kapsamında gerçekleşen Yavuz Bingöl Konseri binlerce Kocaelillerin katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu. Binlerce vatandaşın ay yıldızlı bayrakları ile türkülere eşlik ettiği konsere Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ve il protokolü katıldı.

 BİZLER SİZİN İZİNDEYİZ

Konserde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Çanakkale Zaferi’nin 100. yılında bir araya geldiklerini ifade ederek” Canlarını seve seve feda eden o büyük insanların ruhunu şad etmek için buradayız. Ey aziz dedelerimiz. Büyük şehitlerimiz. Biz sizin izindeyiz. Ülkemizi, bayrağımızı daha yükseğe çıkarmak için bir araya geldik.” Dedi. Salonda bulunan gençlere hitap eden Başkan Karaosmanoğlu “Gençler olarak dedelerimizin yolunda, ahlaklı, seviyeli, üretken olmalıyız. Onların ruhlarını memnun etmek için çalışmalıyız. Bunun için faydalı, üretken insan olmak ülkesini seven, topluma faydalı olan insan olmalıyız. Sizler dedelerimizden aldığımız bayrağı daha yukarılara taşıyacaksınız.” ifadelerini kullandı.

 ŞEHİTLERİMİZE ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise vatan için, millet için canlarını feda şehitlerimizi rahmetle andıklarını ifade ederek”  Bu zaferde bizim büyük bir millet olduğumuzu tüm dünyaya göstermiştik. Bizlere bu varlığımızı, özgürlüğümüzü, bayrağımızı, ezanımızı hediye eden şehitlerimize çok şey borçluyuz. “şeklinde konuştu.

 YAVUZ BİNGÖL ÇALDI, ÇEVİK SESLENDİRDİ

İki kez dünya birinciliği elde eden Remzi Er’in kuran tilavetini okumasının ardından sahneye sevilen sanatçı Yavuz Bingöl çıktı. Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı, Kırmızı Gül Demet Demet, Hey Onbeşli, Eledim Eledim, Mızıkalar Çalınıyor, Asker Yolu Beklerim, Kışlalar Doldu Bugün, Keklik Gibi Kanadımı Süzmedim türkülerini seslendiren kadife sesli sanatçı salona gelenleri mest etti. Konserin son bölümünde sahneye çıkan Kocaeli Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Çevik, Yavuz Bingöl’ün çaldığı saz ile Çanakkale şiirlerini seslendirdi. Duygulu dakikaların yaşandığı, Çanakkale ruhunun ortaya çıkarıldığı anlamlı program iki sanatçıya çiçek takdimi ile sona erdi. Programda  ayrıca Mehmet Akif Ersoy’un ferman şeklinde hazırlanmış ‘Çanakkale Şiiri’ hediye olarak dağıtıldı.

 

Son Güncelleme: 19.03.2015 11:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38