Yeni hal esnafı hâlinden memnun

Başkan Karaosmanoğlu yeni sebze ve meyve halini ziyaret ederek esnafa hayırlı olsun dileklerini iletti

Yeni hal esnafı hâlinden memnun

Başkan Karaosmanoğlu yeni sebze ve meyve halini ziyaret ederek esnafa hayırlı olsun dileklerini iletti

13 Ekim 2015 Salı 11:50
Yeni hal esnafı hâlinden memnun
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kullar bölgesinde yer alan 56 bin metrekare kullanım alanlı hal binasını ziyaret etti. Büyükşehir tarafından yapılan modern hal binasında esnafla sohbet edip hayırlı olsun dileklerini ileten Başkan Karaosmanoğlu’na memnuniyet mesajları yağdı.

 

BAŞKAN HAL BİNASINI ZİYARET ETTİ

Büyükşehir Belediyesi, daha önce İzmit merkezde ihtiyaçları karşılayamayacak hale gelen sebze ve meyve halini, her türlü sosyal ihtiyaçlarının karşılandığı modern bir hizmet binasına taşıdı. Başiskele Kullar mevkiinde yer alan ve Türkiye’de benzerleri arasında örnek olan hal binasını Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ziyaret etti.

 

ESNAFLA KAHVALTI

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Feyzullah Okumuş ve Gökmen Mengüç’ün de yer aldığı ziyarette hal esnafını tek tek dolaşan Başkan Karaosmanoğlu, çalışanlarla sohbet etti. Oldukça samimi görüntülerin yaşandığı ziyarette, Başkan Karaosmanoğlu hal esnafı ile kahvaltı yaptı. Kahvaltıda hal esnafı Başkan Karaosmanoğlu’na taze ceviz ve incir ikram etti.

 

“ESKİ HAL İHTİYACA CEVAP VEREMİYORDU”

Esnafa yeni hal binasının hayırlı olması temennilerini ileten Başkan Karaosmanoğlu, ”Büyükşehir Belediyesi olarak eski halin yetersizliğini görünce, hemen çalışmalarımıza başladık. Esnafın ihtiyaçlarını daha kolay ve kaliteli yapabilmeleri için, yeni hal binasını hizmete açtık. Esnafımız çok memnun, ufak tefek eksiklikler de zamanla hallolacak” ifadelerini kullandı.

 

KOCAELİ İÇİN KAZANÇ

Kocaeli Meyve ve Sebze Komisyoncular Derneği Başkanı Hüseyin Balkaya ise yeni hizmet binasının kent adına büyük bir kazanç olduğunu dile getirerek Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Büyükşehir Sebze ve Meyve Hali esnafı ise yeni hizmet binasının Kocaeli için önemli bir hizmet olduğunu aktardı.

 

ESNAFTAN MEMNUNİYET MESAJLARI

Halin en eski kabzımallarından Turgay Akarca, eski hale göre çok geniş ve ferah bir alana kavuştukları için çok memnun olduklarını ifade etti. Hal esnaflarından Şahin Kaymaz, modern bir sebze ve meyve halinde iş yapmanın çalışma hayatlarına verimlilik kattığını kaydederek, “Sistemli, kaliteli ve kullanışlı bir hizmet binasında çalışmak bizleri çok mutlu etti” dedi.  Yine hal esnaflarından Murat Laçin de araçların giriş ve çıkışlarının artık daha rahat yapıldığını belirtti.

 

KONFORLU VE MODERN

56 bin metrekare kullanım alanına sahip modern sebze ve meyve hali, eski haline göre yaklaşık iki katı büyüklüğünde. Tesiste 100 metrekare büyüklüğünde 62 adet dükkan var. Bu haliyle bir dükkanın kullanım alanı ise eski dükkanlara kıyasla yaklaşık 25 metrekare daha geniş. Böylece hal esnafı konforlu ve modern bir mekanda çalışma imkanı buldu.

 

GENİŞ OTOPARK

Bunun yanı sıra mal sevkiyatının genelde büyük araçlarla yapıldığından yeni hal binası ve otopark alanı bu tür araçlar için daha fazla hareket serbestliğine sahip olacak. Ayrıca yeni haldeki sosyal donatı alanları ve büyüklükleri buradan faydalanan esnaflara daha kaliteli hizmet sunacak ölçüde yer alıyor.

 

TOPLANTI SALONU

200 kişilik ve her türlü toplantı ve seminerlerin yapılabileceği bir konferans salonunun da bulunduğu tesiste, esnafa ve çalışanlara yönelik meslek eğitimleri, bilgilendirme, kişisel gelişim alanındaki çalışmalar ile ilgili programlar düzenlenecek.

 

SOSYAL MEKANLAR

Lokanta, kafeterya gibi ihtiyaçların giderileceği, sosyal mekanların olacağı modern hal binasında, hale gelen esnafın kullanabileceği 760 metrekare genişliğinde sosyal tesis yer alıyor. Ayrıca 700 metrekare yönetim binası ile hizmetlerin yönetimi sağlanacak.

 

Son Güncelleme: 13.10.2015 11:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38