Yeni otobüsler yola koyuluyor

Büyükşehir’in kütüphaneli, bisiklet aparatlı otobüslerinin ilk etabı olan 60 araç düzenlenecek törenle yola koyulacak

Yeni otobüsler yola koyuluyor

Büyükşehir’in kütüphaneli, bisiklet aparatlı otobüslerinin ilk etabı olan 60 araç düzenlenecek törenle yola koyulacak

09 Ekim 2015 Cuma 14:53
Yeni otobüsler yola koyuluyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, modern ve model ulaşım ağına 200 adet doğalgazlı çevreci otobüs daha ekliyor. 10 Ekim Cumartesi günü saat 15.00’te Perşembe Pazarı alanında düzenlenecek törenle 60 araçlık ilk konvoy yola koyulacak. Konfor ve güvenliğin üst düzeyde tutulduğu otobüslerde kütüphane ve bisiklet aparatı da bulunuyor.

 

KAHRAMAN TAZEOĞLU KATILACAK

Büyükşehir’in doğalgazlı, çevreci, kütüphaneli ve bisiklet aparatlı 200 adet yeni otobüsü yeni yıldan itibaren yola koyulacak. Otobüslerin ilk 60 adetlik bölümü ise törenle hizmete girecek. Etkinliğe konuk olacak şair-yazar ve radyocu Kahraman Tazeoğlu, konuşmasında barış ve kardeşlik mesajları verecek.

 

OTOBÜSTE KÜTÜPHANE!

Büyükşehir Belediyesi’nin hizmete girecek yeni otobüslerinin en önemli özelliklerinden birisi ise araçlarda bulunacak kütüphane. Bu kütüphanelerde Büyükşehir’in yayınlarının yanı sıra önemli yazarların kitapları da yer alacak. Kitapseverler, güvenle ve huzurla yolculuk ederken, kitaplarını okuyabilecek.

 

CEHALETİN ATEŞİNİ KİTAPLA SÖNDÜR

Bu yıl düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı’na da konuk olan Tazeoğlu, etkinlikte kitaplarını imzalayacak. Tazeoğlu, etkinlikte yapacağı konuşmada ‘’Cehaletin ateşini kitapla söndürün’’ diyecek. Büyükşehir’in kütüphaneli otobüslerinde ilk etapta Kahraman Tazeoğlu’nun kitapları okurlarla buluşacak.  

 

YOLCULUK KEYFE DÖNÜŞÜYOR

Bursa’da faaliyet gösteren Karsan firması tarafından yapılan otobüsler sıkıştırılmış doğalgaz ile çalışıyor. Otobüsler çevreci olmasının yanında, yolcular için seyahatlerini keyfe dönüştürecek unsurlar sunuyor.

 

ENGELLİLERE SESLİ UYARI

Otobüsler Euro 5 motorlu ve doğalgazlı, çevreye saygılı ve kullanıcıyı önemseyen bir anlayışla tasarlanmış. Engelli vatandaşlarımız için sesli uyarı sistemi olacak, durakları, duraklara yaklaşıldığını ve güzergahını söyleyecek.

 

İNDİRİMLİ AKTARMA SİSTEMİ

Otobüslerde indirimli aktarma sistemi uygulanacak. Bu sistemle vatandaşlar ikinci binişlerde indirimli hizmet alacak. Bu uygulama tüm şehirde yaygınlaşacak.

 

12 İLÇEDE HİZMET VERECEK 

Modern toplu taşımacılıkta Kocaeli’ne sınıf atlatacak otobüsler, 12 ilçede birden sefer yapacak. Toplu taşımada modern, konforlu ve güvenli taşımacılığı kentin her köşesine yaymayı amaçlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin alımını yapacağı 200 adet CNG’li otobüs, kent genelindeki 12 ilçede belirlenecek hatlarda hizmet verecek.

 

SİZ NEREYE BİSİKLETİNİZ ORAYA!

80 kişi kapasiteli yeni otobüslerin önemli bir bölümünde bisiklet aparatı yer alacak. Türkiye’de ilk olacak uygulamada otobüslerin önünde bulunan aparatlara aynı anda iki bisiklet birden konulabilecek. Böylece siz nereye giderseniz, bisikletiniz de sizinle gelecek.

 

5 ÖĞRENCİYE BİSİKLET

Öte yandan törene katılacak olan öğrencilere Büyükşehir’in bir sürprizi var. Perşembe Pazarı alanında kurulacak olan masaya başvuran ve öğrenci kimliklerini ibraz eden öğrenciler arasında çekiliş yapılacak. Çekiliş sonucunda 5 öğrenciye bisiklet hediye edilecek.

 

OTOBÜSLERİN ÖZELLİKLERİ

200 adet otobüsün öne çıkan özellikleri ise şu şekilde;

*Otobüsler solo tip, alçak tabanlı ve en az 80 yolcu taşıyacak kapasitede,

*Online olarak (anlık) aracın tüm bilgilerine erişim,

*Sesli Anons Sistemi; Birisi dışarıda olmak üzere araç içerisinde homojen ve yolculuk konforuna uygun bir ses düzeyinin sağlanması için gerekli sayıda ve en az 5 adet hoparlör,

*Bisiklet Aparatı (2 Bisiklet taşıyacak şekilde, 20 Adet aracın ön kısmına uygulanacak)

*Yolcu Sayma Sitemi,

*Orta kapıda Manuel Yolcu Rampası,

*Motor odasında otomatik yangın algılama, uyarı ve söndürme sistemi,

*Güvenlik ve Denetim Kameraları.

Son Güncelleme: 09.10.2015 17:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38