banner28
banner23
banner36

Yeni Pazar alanının temeli atıldı

Perşembe Pazarı ve Cumartesi Pazarı’nı bir noktaya toplayacak olan Doğu Kışla Kapalı Pazar Alanı ve Otopark Projesinin temeli Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın katımıyla atıldı.

Yeni Pazar alanının temeli atıldı

Perşembe Pazarı ve Cumartesi Pazarı’nı bir noktaya toplayacak olan Doğu Kışla Kapalı Pazar Alanı ve Otopark Projesinin temeli Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın katımıyla atıldı.

10 Aralık 2017 Pazar 13:30
Yeni Pazar alanının temeli atıldı

Yeni Pazar alanının temeli atıldı

 

Perşembe Pazarı ve Cumartesi Pazarı’nı bir noktaya toplayacak olan Doğu Kışla Kapalı Pazar Alanı ve Otopark Projesinin temeli Başbakan Yardımcısı Fikri Işık’ın katımıyla atıldı. Yaklaşık 35 bin metrekare alan üzerine kurulan kapalı pazar alanı 18 bin metrekare kullanım alanına sahip olacak. Pazar alanında 3 bin 400 metre uzunluğunda pazarcı tezgâhı bulunacak. Ayrıca pazar alanın üst katında 371 araçlık, dışında ise 255 araçlık otopark bulunacak Pazar Alanı projesinin 800 metresi idari alan olarak kullanılacak. Temel atma töreninde konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “Pazarcı esnafımız burada rızıklarını kazanacak, vatandaşımız da çok rahat alışverişini yapacak” ifadelerini kullandı.

 

KATILIM YÜKSEK OLDU

Temel atma törenine Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ile birlikte Vali Hüseyin Aksoy, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AK Parti Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Milletvekili İlyas Şeker, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Türkiye Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca, pazarcı esnafı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Temel atma töreninin açılış konuşmasını yapan Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Serim, temel atma töreninde kesilmesi planlanan deveyi, Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun talebi üzerine Büyükşehir Belediyesi tarafından Uzuntarla’da yapılan Doğal Yaşam Parkı’na hediye etti. Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca, pazarcıların AVM ve Süpermarketlerle rekabet etmesi açısından belediye başkanlarının yaptığı bu büyük yatırımlar için teşekkür etti.

 

DOĞAL YAŞAM PARKINA GİDECEK

Pazar yerlerinin ne esnafa ne de vatandaşa yakışmadığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kocaeli’de her ilçemize kapalı Pazar alanları yapılıyor. İhtiyaca göre alanlar yapılıyor. İzmit merkezde Perşembe ve cumartesi pazarları en büyük pazarlarımız. Sürekli sağda solda Pazar açtılar. Hem pazarcılar hem de bölgelerdeki vatandaşlar mağdur oluyordu. Cumartesi ve Perşembe pazarını burada topluyoruz. Hem esnafımıza hem İzmit’imize yakışır bir yer olacak. Her türlü sosyal donatısı olacak. Türkiye’nin gelişimi bu. Pazarcımız daha iyi ortamda evine ekmeğini götürecek. Pazarcılar Odamız deve keseceğini vaat etmişti. Biz, kesmeyelim dedik. Onlardan,  Doğal Yaşam Parkımıza hediye etmelerini istedik. Parkımızda, Türkiye’de yaşayan tüm havyanlar var. Çocuklarımız orada deveyi görsün istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“BİRÇOK NOKTADA FAYDALANILACAK”

Pazarların artık modern Pazar yerlerine geçmesi ile yeni bir anlayışın ortaya çıktığını belirten Vali Hüseyin Aksoy, “Açık Pazar alanlarında yaşanan sıkıntılar artık bu alanda yaşanmayacak. Sadece Pazar yeri değil, sosyal donatıları ile birçok noktada insanlarımız buradan yararlanacak” dedi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise Kocaeli’de gün boyu yaptıkları çalışmada Kocaeli’nin gelecekten umutlu olduğunu gördüğünü ve bu oranın yüzde 78 olduğunu kaydetti.

 

DAHA AZ SIKINTI YAŞAYACAKSINIZ

Kocaeli’nin en değerli alanını pazarcıların kullanımına sunduklarını belirten Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, “Sizler burada rızkınızı kazanacaksınız, vatandaşımız da çok rahat alışverişini yapacak. Daha az sıkıntı çekerek mesleğinizi icra edeceksiniz. Pazarcılık mesleği dünyanın en zahmetli mesleği. Gece hayatı yok. Çok büyük zorluklarla çalışıyorlar. Büyükşehir belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. 20 milyona yakın bir yatırım yapılıyor.

 

BU İSTİKRARIN ESERİ

Ne aldanan ne da aldatan olacağız. Mayıs ayının başında projemiz bitecek. Artık sizlerde yük taşımadan buraya geleceksiniz. Allah nasip ederse Mayıs ayında kurdeleyi birlikte keseriz. Bir kalemde 20 milyon üzerinde yatırım yaparak sizlere hizmet veriyor. Bu istikrarın verdiği bir güçtür. Akşam sabah felaket tellalı yapanlar varsın yapsınlar. Biz emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz” dedi.

 

KOLAY ALIŞVERİŞ

Pazar alanı projesi ile şehir içinde kalan Perşembe Pazarı artık yeni yerinde kurularak hizmet verecek. Proje sayesinde Perşembe günleri Milli İrade Meydanı çevresinde oluşan trafik sıkışıklığının da önüne geçilmiş olunacak. Üzeri kapalı olacak olan yeni pazar alanı otoparkıyla da vatandaşlara rahat alışveriş sağlayacak.     

 

3 BİN 400 METRE PAZARCI TEZGAHI

Yaklaşık 35 bin metrekare alan üzerine kurulan kapalı pazar alanı 18 bin metrekare kullanım alanına sahip olacak. Pazar alanında 3 bin 400 metre uzunluğunda pazarcı tezgahı bulunacak. Kapalı pazar alanının üstü büyük araçlar için otopark olarak kullanılacak. Yapının yaklaşık 800 metrekaresi idari bina, zabıta odası, wc, kafeterya, mescit, bebek emzirme odası ve seminer salonundan oluşacak.

 

6 GÜN OTOPARK

Pazar alanına araçları ile gelen pazarcılar malzemelerini indirdikten sonra üst katta bulunan büyük araç otoparkına araçlarını park edebilecekler. Burada 371 adet büyük araç park edebilecek. Pazar alanı pazarın olmadığı haftanın 6 günü otopark olarak kullanılabilecek. Ayrıca kapalı pazar alanının dışında da 255 araçlık açık otopark yer alacak. Proje uygulanırken alandaki mevcut ağaçlar korunacak.

Anahtar Kelimeler:
AlanıKocaeliPazarTemeli
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38