Yerel Kalkınma Sinerji Toplantısı KOTO’nun ev sahipliğinde yapıldı

Yerel Kalkınma Sinerji Toplantıları’nın 8.’si Kocaeli Ticaret Odası ev sahipliğinde Bolu, Düzce, Kocaeli, Sakarya ve Yalova illerinin katılımıyla gerçekleştirildi

Yerel Kalkınma Sinerji Toplantısı KOTO’nun ev sahipliğinde yapıldı

Yerel Kalkınma Sinerji Toplantıları’nın 8.’si Kocaeli Ticaret Odası ev sahipliğinde Bolu, Düzce, Kocaeli, Sakarya ve Yalova illerinin katılımıyla gerçekleştirildi

14 Ağustos 2015 Cuma 10:34
 Yerel Kalkınma Sinerji Toplantısı KOTO’nun ev sahipliğinde yapıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından 2014 yılından itibaren yürütülen “81 İle 81 Akademik Danışman” Projesi kapsamında gerçekleştirilen Yerel Kalkınma Sinerji Toplantıları, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Bölgesi ile devam etti. 2015 yılı Yerel Kalkınma Sinerji Toplantıları’nın 8.’si olan ve 7 Ağustos 2015 Cuma günü gerçekleşen organizasyona Kocaeli Ticaret Odası ev sahipliği yaptı.

AKADEMİK DANIŞMANLARDAN SUNUM

TOBB Kocaeli Akademik Danışmanı Prof. Dr. Halit Keskin’in moderatörlüğünde gerçekleşen ve KOTO Genel Sekreteri Oktay Baltalı’nın konuşmasıyla açılan toplantıya; Kalkınma Bakanlığı, TOBB, Kocaeli Üniversitesi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Bolu TSO, Gerede TSO, Düzce TSO, Düzce Ticaret Borsası, Akçakoca TSO, Kocaeli Sanayi Odası, Gebze Ticaret Odası, Körfez Ticaret Odası, Sakarya TSO, Akyazı TSO, Yalova TSO, Sakarya Ticaret Borsası, KOÜ Teknopark, GOSB Teknopark, Sakarya Teknokent’in temsilcileri ile üniversitelerden akademisyenler katıldı. Toplantıda Sakarya Akademik Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Altundemir, Bolu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Engin İbrahim Erdem, Düzce Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Yunus Emre Taşgit, Yalova Akademik Danışmanı Dr. Metin Sabuncu bölgeleri ile ilgili kapsamlı sunumlar gerçekleştirdi.

TOPLANTILARIN AMACI

Yerel Kalkınma Sinerji Toplantıları ile kurum ve kuruluşlar arasında yerel kalkınma odaklı işbirliğinin geliştirilerek kurumsal bir çerçeveye kavuşturulmasının amaçlandığı ifade edilirken, söz alan temsilciler, kalkınma, rekabet edebilirlik konusunda bugüne kadar yaptıkları analizlerden ve geliştirdikleri stratejilerden bahsederek, karşılaştıkları problemlere de değindi. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı da (MARKA) başta Doğu Marmara Bölge Planı 2014-2023 olmak üzere bölgesel kalkınmaya rehber olacak nitelikte hazırlanan analiz ve strateji belgeleri ile MARKASTAT ve YATBİS gibi bölgeye dair geliştirilen sistemleri tanıttı. “Akıllı İhtisaslaşma Stratejileri S3 Platformuna” üyelikle ilgili uluslararası arenada atılan adımlar hakkında bilgi verildi. Ayrıca bölgesel kalkınmaya hizmet etmek amacıyla devletin ve kurumun sağladığı destekler hakkında bilgi vererek paydaşlarla bire bir temas halinde olan İl Yatırım Destek Ofislerinin yürüttüğü faaliyetler hakkında kapsamlı bilgi sunuldu. 

TOBB BÜNYESİNDE DEĞERLENDİRİLECEK

Toplantının sonunda, kurumlar arası sinerjinin daha da güçlendirilmesi yönünde işbirliği çalışmaları yapılmasının gerekli olduğu vurgulandı. 81 ilde yürütülmesi planlanan bu toplantılar sonrasında akademik danışmanların hazırlayacağı analiz ve raporlama çalışmaları Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde değerlendirilerek, yol haritası çıkartılacak.

Son Güncelleme: 14.08.2015 10:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38