banner28
banner23
banner36

Yesevi Ocağı’nda Eğitim Atağı Devam Ediyor

Yesevi Ocağı Eğitim, Kültür ve Sanat Derneği geçtiğimiz Cuma günü yine dikkat çeken bir programa imza attı.

Yesevi Ocağı’nda Eğitim Atağı Devam Ediyor

Yesevi Ocağı Eğitim, Kültür ve Sanat Derneği geçtiğimiz Cuma günü yine dikkat çeken bir programa imza attı.

10 Ocak 2016 Pazar 12:22
 Yesevi Ocağı’nda Eğitim Atağı Devam Ediyor

Tvnet futbol yorumcusu, Yeni Şafak Gazetesi spor yazarı ve aynı zamanda Sakarya Üniversitesi Öğretim Elemanı olan Erdal HOŞ ’un konuşmacı olarak katıldığı Sosyolojik Açıdan Futbol konulu konferansa ilgi büyük oldu.

‘’Futbol sadece bir oyun değildir!’’

Futbolun, bir ülke için, o ülkenin ordusu kadar önemli olduğunu söyleyen Erdal HOŞ; ‘’Futbol inanılmaz bir temsil gücüne sahip. Avrupa’da futbolun anlamsız ve aptalca görüldüğü 1900’lü yıllarda, Anadolu’da İttihat ve Terakki hareketinin; futbolun yalnızca bir oyun olmadığını fark edip bu bağlamda önemli adımlar atması Türkiye için çok büyük şans.’’ Dedi.

Geçtiğimiz yıllarda tüm dünyayı ve özelliklede Ortadoğu bölgesini etkileyen Arap Baharı’nın futbol ile ilintisine değinen HOŞ; ‘’Tunus, Mısır ve Libya’da ki isyanlarda başı çeken güruh futbol taraftarları olmuştur. Çünkü Futbol birbirleri ile taban tabana zıt kişileri bile aidiyet duygusu ile bir anda ‘’biz’ yapabiliyor. Mesela Afrika’daki ülkelerden birçoğunun bağımsızlık sürecinde futbol en başat rolü oynamıştır.’’ Diye de ekledi.

‘’Aynı zamanda bir endüstri...’’

Futbola endüstriyel bir perspektiften de değinen HOŞ; ‘’Futbolda, oyuncusundan yorumcusuna kadar önemli bir kitle maddi kazanç elde etmekte. Bu yüzden futbolun kapitalist sistem gereği insanları sömüren bir tarafı olduğunu inkâr edemeyiz. Fakat bugün şunu söyleyebiliriz ki; aleyhimize doğru ilerleyen mevcut durumu düzeltebilmek, futbolun potansiyel gücünü lehimize kullanabilmek için öncelikle; kültür ve değerlerini en güzel şekilde temsil edecek, ahlaklı sporcular yetiştirmeliyiz.’’ dedi

Yesevi Ocağı Eğitim Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Engin SÖNMEZ ‘in ‘’Konferans sayesinde artık futbola daha geniş ve birçok açıdan bakabileceğiz. Erdal Bey’e verdiği değerli bilgilerinden ötürü şahsım ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum.’’ Sözleri ile program sona erdi.

Son Güncelleme: 11.01.2016 17:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38