Yeşil Kamera Ödülleri İZAYDAŞ’ta sahiplerini buldu

Atık yönetiminde Türkiye’nin lider kuruluşu İZAYDAŞ, 5. Uluslararası Yeşil Kamera Üniversiteler Arası Kısa Film Yarışması’nın ödül törenine ev sahipliği yaptı

Yeşil Kamera Ödülleri İZAYDAŞ’ta sahiplerini buldu

Atık yönetiminde Türkiye’nin lider kuruluşu İZAYDAŞ, 5. Uluslararası Yeşil Kamera Üniversiteler Arası Kısa Film Yarışması’nın ödül törenine ev sahipliği yaptı

10 Aralık 2015 Perşembe 11:09
Yeşil Kamera Ödülleri İZAYDAŞ’ta sahiplerini buldu
İZAYDAŞ’ın da bulunduğu, çevre alanında faaliyet gösteren birçok kurum ve kuruluş, vakıf, dernek, özel firma ve üniversitelerin desteklediği Türkiye’deki ilk çevre konulu uluslararası kısa film yarışması olan 5. Yeşil Kamera Kısa Film Yarışması’nın ödül töreni İZAYDAŞ’ta gerçekleştirildi. Törene İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç, Genel Müdür Yardımcıları Bayram Karakuş ve İsmail Uludağ ile birim müdürleri ev sahipliği yaparken, Yeşil Kamera Kısa Film Yarışması Yürütme Kurulu Başkanı Türkay Özgür, Jüri Başkanı ve TÜMAKÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akalp, Yalova Üniversitesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Eda Balkaş Erdoğan ile yarışmada dereceye giren filmlerin kahramanları Yalova, Ankara, Ege ve Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve yakınları katıldı.

 

“ÜNİVERSİTELİ YAKLAŞIM HER ALANDA İHTİYAÇ”

5. Uluslararası Yeşil Kamera Üniversiteler Arası Kısa Film Yarışması’nın ödül töreni kahvaltı programıyla başladı. Tüm katılımcıların kendisini tanıtarak salonu selamlamasının ardından Yeşil Kamera Kısa Film Yarışması Yürütme Kurulu Başkanı Türkay Özgür, programın açış konuşmasını yaptı. Özgür yaptığı konuşmada, bugüne kadar Yeşil Kamera Kısa Film Yarışması organizasyonu kapsamında yüzlerce çevre filminin üniversite öğrencileri tarafından çekildiğini belirterek “Türkiye’de üniversite öğrencilerinin her alanda genç, dinamik, yaratıcı, eleştirel, sorgulayan yaklaşımlarına ihtiyacımız var” dedi. Özgür ayrıca, üniversitelilere dönük ve üniversite öğrencilerini kendine referans alan bu yarışmanın ödül törenine ev sahipliği yapan İZAYDAŞ’a teşekkür etti.

 

“FARKINDALIK İÇİN SANATIN ETKİSİ ÖNEMLİ”

Programa ev sahipliği yapan ve aynı zamanda Yeşil Kamera Jüri Üyesi olan İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet Saraç ise yaptığı konuşmada, çevre konusunda ciddi bir eğitim ve bilinçlendirme ile farkındalık yaratma çalışmalarının gerekliliğine dikkat çekti. Saraç, “Çevreyi sadece yasalarla, teknik tedbirlerle koruma şansımızın olmadığı kesin bir gerçektir. Bu yüzden bu konuda ciddi bir eğitim ve bilinçlendirme, farkındalık yaratma çalışması gereklidir. Geleceğimiz olan siz gençler ve çocukların bu bilinç ve duyarlılıkla yetişmesi oldukça önemlidir. Yeşil Kamera gibi organizasyonlar da bu amaca hizmet edebilecek çok önemli bir araç olarak değerlendirilmelidir. Sanatın ve özellikle sinemanın büyüleyici ve kalıcı etkisi eğitim için oldukça iyi bir araçtır. Biz de bu bakış ile bu yarışmaya destek vermekteyiz” dedi.

 

“ULUSALARASI NİTELİKTE ESERLER ORTAYA ÇIKTI”

Yeşil Kamera Jüri Başkanı ve TÜMAKÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akalp son konuşmacı olarak çıktığı kürsüde dereceye giren tüm üniversiteli öğrencileri kutlayarak sözlerine başladı. Akalp, bugüne kadar yüzlerce öğrencinin yüzlerce filme imza attığını belirterek uluslararası ödül alabilecek nitelikte eserler yaratıldığını kaydetti. Akalp ayrıca, bu projenin yakın coğrafyadan başlayarak uluslararası kısmının olacağını ve çok daha farklı bir yere geleceğini umduğunu sözlerine ekledi.

 

DERECEYE GİREN FİLM VE ÜNİVERSİTELER

Konuşmaların ardından dereceye giren filmlerin izlenmesi ile ödüller sahiplerini buldu. Yarışmanın birincilik ödülü “Sıradaki Hamlen Ne?” adlı filmle Boğaziçi Üniversitesi’nin olurken ikincilik ödülü “Pan” adlı filmle Ege Üniversitesi’nin, üçüncülük ödülü “Nature Similator” adlı filmle Ankara Üniversitesi’nin, dördüncülük ödülü ise “Mevsi Müdafaa” adlı filmle Yalova Üniversitesi’nin oldu.

 

Son Güncelleme: 10.12.2015 11:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38