Yılmaz ‘’Biz Kocaeli’nin ufkuna talibiz’’

Kocaeli’nin Seka Kağıt Fabrikası’nın endüstriyel dönüşüm projesinin büyük bir parçası olan Bilim Merkezi’nin bu seferki konuğu Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz oldu.

Yılmaz ‘’Biz Kocaeli’nin ufkuna talibiz’’

Kocaeli’nin Seka Kağıt Fabrikası’nın endüstriyel dönüşüm projesinin büyük bir parçası olan Bilim Merkezi’nin bu seferki konuğu Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz oldu.

25 Ocak 2016 Pazartesi 19:06
 Yılmaz ‘’Biz Kocaeli’nin ufkuna talibiz’’
 Yılmaz ‘’Biz Kocaeli’nin ufkuna talibiz’’

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun misafiri olan Yılmaz’a, Başkan Danışmanı Ömer Polat ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş eşlik etti. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz inceleme sonrası yaptığı açıklamada, “Türkiye’de Bilim Merkezi olarak böyle bir başka yer yok. Burası bir model olarak gördüğümüz için, en iyi uygulama yeri ve alanı görelim istedik. Şahsen diğer kentlerdeki ve dünyadaki örnekleri gördüm. Bilim Merkezi mahiyetindeki bu yerin tarihi yönünü ve endüstriyel dönüşümü en iyi şekilde sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’nu tebrik ediyorum. Bu bölgenin dönüşümü Kocaeli'nin yerel anlamda geldiği ufku göstermiştir. Biz bu ufka talibiz ve ne zaman yaklaşırız biraz zamana ihtiyacımız var” dedi.

 

YILMAZ: KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR’İN TECRÜBESİNİ YANSITIYORUZ

Bilim Merkezi incelemesinde açıklamalar yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Büyükşehir Belediye Başkanımıza misafir olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Kocaeli’deki Büyükşehir tecrübesini Ordu’muza yansıttığımızın kanaatindeyiz. Bu çerçevede Büyükşehir Belediyemizin buradaki Bilim Merkezi’ni yerinde görme fırsatımız oldu. Buradaki modelleri ve uygulamaları inceledik. Alan çok büyük ve Ordu’da böyle bir kapalı alanımız maalesef yok. Biz böyle bir Bilim Merkezi yaparsak yenisini planlarız. Gerçekleştirdiğimiz zamanda lokal bazı öncelikli uygulamaları Kocaeli’den alacağız. Bilim Merkezi anlamında Türkiye’de bu boyutta ve büyüklükte olanı yok. Çok güzel bir dönüşüm gerçekleştirilmiş. SEKA’nın eski halini bilirim. Milletvekilliğim dönemimde SEKA’nın devri ile ilgili tartışmaları da yakından biliyorum. Bilim Merkezi’nde çok güzel bir çalışma olmuş. Burada ki modellerini bizde kendi ilimize taşıma konusunda gayret içinde olacağız” şeklinde konuştu.

 

“BİLİMİ PRATİK HAYATLA UYUMLU HALE GETİRİLİYOR”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ı ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Yeni kurulan Büyükşehirler arasında en erken kurumsallaşan ve hizmet üretmeye başlayan Başkanımız Enver Yılmaz’ı tebrik ediyorum. Gidip gördüğünüzde Ordu’daki değişimin nedenli pozitif olduğunu yaşayarak hissedebilirsiniz. İnanıyorum ki; her geçen bütün ilçeleri ile birlikte çok daha güzel günler Ordu ilimizi bekliyor” ifadelerini kullanırken, misafir başkan Enver Yılmaz da, “Eğitim ve öğretim çağındaki gençlerimize ve çocuklarımıza bilim sevgisini verdiğimiz zaman, pratik hayattaki yaşantılarını bilimle uyumlu hale getirebildiklerini gördük. Bilim Merkezi güzel bir hizmet ve proje olmuş. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu alandaki tecrübesinden, kendi imkânlarımızla ve fiziksel alanlarımızla uygulamaya gayret edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı. Heyet daha sonra Akademi Lise projesini de yerinde inceledi.

Son Güncelleme: 25.01.2016 19:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38