Zerafet ve güç Kafkas dansında

Kuzey Kafkas Dostluk ve Kültür Evi’nde halk oyunları kursu başladı

Zerafet ve güç Kafkas dansında

Kuzey Kafkas Dostluk ve Kültür Evi’nde halk oyunları kursu başladı

12 Kasım 2015 Perşembe 11:04
Zerafet ve güç Kafkas dansında
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler Müdürlüğü tarafından Seka alanında bulunan lojmanların restore edilmesiyle kente kazandırılan Kuzey Kafkas Dostluk ve Kültür Evi’nde halk oyunları kursu başladı. Kursta yaş aralıklarına göre 5 ayrı grup ders alıyor.
CUMARTESİ VE PAZAR GÜNLERİ
Geçen yıllarda da büyük ilgi gören kurslara Zuhal Çatan ve Musa Kap eğitmenlik yapıyor. Yaş aralıklarına göre 5 grup halinde devam eden kurslar cuma 19.00-22.00, cumartesi 13.00-22.00, pazar ise 13.00-17.00 saatleri arasında yapılıyor. 3 yaştan 75 yaşa kadar farklı bir yelpazede devam eden kurslar oldukça eğlenceli geçiyor. 
İKİNCİ BAHAR GRUBU
Güç ve zarafetin bir arada uyumu olarak da nitelenen Kafkas Halk Oyunları’nda grup adları da ilgi çekiyor. 3-5 yaş arası gruba yerel dilde savaşçı anlamına gelen minik nartlar, 5-10 yaş arası gruba Adığece dilinde yıldırım anlamına gelen şıble,10-14 yaş arası gruba Abhaz dilinde rüzgar anlamına gelen apşa deniliyor. Ayrıca 15-25 yaş arası gençlerle birlikte 25 yaş ve üzeri ikinci bahar grubu da ders alıyor. 
MAYIS AYI SONUNA KADAR SÜRECEK
Oldukça eğlenceli geçen kursta toplamda 100 kişi ders alıyor. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kurs mayıs ayı sonuna kadar sürecek.

Son Güncelleme: 12.11.2015 11:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38