banner28
banner23
banner36

13. Bilgievi, Körfez’de hizmete girdi

Büyükşehir’in Kocaeli genelindeki 13. Bilgi Evi, Körfez’de hizmete giren Fatih Sultan Mehmet Bilgi Evi oldu

13. Bilgievi, Körfez’de hizmete girdi

Büyükşehir’in Kocaeli genelindeki 13. Bilgi Evi, Körfez’de hizmete giren Fatih Sultan Mehmet Bilgi Evi oldu

11 Mart 2014 Salı 15:37
13. Bilgievi, Körfez’de hizmete girdi
 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı eğitimde fırsat eşitliği ilkesine bağlı olarak her çocuğun ücretsiz eğitimden yararlanabildiği bilgi evi ağını giderek genişletiyor. Tüm ilçelere bilgi evi projesini uygulamaya koyan ve 12 bilgi evini eğitim hayatına armağan eden Büyükşehir, Körfez’e de bir bilgi evi kazandırdı. İlçenin ilk bilgi evinin hizmete girişinde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ‘’Bilgi evlerinde geleceğin bilişim mühendisleri yetişecek’’ dedi. Törende aynı binada yer alan Posof Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin açılışı da gerçekleştirildi.

 

BAKAN IŞIK VE PROTOKOL KATILDI

Bilgi evinin açılışına Başkan Karaosmanoğlu’nun yanı sıra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Vali Yardımcısı Mustafa Guni, Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan, AK Parti Körfez Belediye Başkan Adayı İsmail Baran, öğrenciler, veliler ve ilçe sakinleri katıldı. Açılışta konuşan Körfez Posof Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hamit Akbulut, desteklerinden dolayı Başkan Karaosmanoğlu’na teşekkür etti.

 

ÖĞRENMENİN YAŞI YOKTUR

Körfez Belediye Başkanı Pehlivan da, ilçeye kazandırılan bilgi evi için Başkan Karaosmanoğlu ve emeği geçenlere teşekkürlerini sundu. Törende söz alan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Bilgi her devirde önemlidir ve değerlidir. Öğrenmenin yaşı yoktur. Yeni neslin bilgili ve donanımlı yetişmesi bizim görevimizdir. Yarınlarımızı onlara teslim edeceğiz. Bu nedenle Kocaeli’nde çocuklarımıza tablet bilgisayar dağıtıyoruz. Posoflular Derneği’ni de Büyükşehir ile gerçekleştirdiği iş birliği için kutluyorum ve örnek hemşeri derneği ilan ediyorum’’ şeklinde konuştu.

 

IŞIK: KİTAP DOSTU ÇOCUKLAR

Körfez ilçe sakinlerini ve törene katılanları selamlayarak konuşmasına başlayan Bakan Işık, ‘’Hemşeri derneklerinin eğitime ağırlık vermesi gerekiyor. Ülkelerin en önemli varlığı yetişmiş insan kaynağıdır. Bu nedenle en büyük harcamayı eğitime yapıyoruz. Ülkelerin geleceği bilim ve eğitimdedir. Çocuklarımızı bilimi seven, okumayı seven, kitap dostu olarak yetiştirmeliyiz’’ açıklamasını yaptı. Konuşmaların ardından Fatih Sulan Mehmet Bilgi Evi ve Posoflular Derneği, protokol üyelerinin açılış kurdelesini kesmesiyle hizmete girdi. Bakan Işık ile protokol üyeleri, açılışın ardından binada inceleme yaptı ve bilgi evindeki çocuklarla bir araya geldi.   

 

FATİH SULTAN MEHMET BİLGİ EVİ

Körfez Fatih Mahallesi Cumhuriyet Bulvarı No:108 adresinde hizmete giren bilgi evine Fatih Sultan Mehmet adı verildi. 800 metrekare kullanım alanı olan üç katlı binada hizmet verecek bilgi evi içerisinde beş derslik, satranç, konferans, kulüp, bilgisayar ve kütüphane olmak üzere beş sınıf, bir öğretmenler odası, bir adet bilgi işlem odası bulunuyor. Bilgi evinin toplam maliyeti ise 200 bin lira.

 

ÜCRETSİZ EĞİTİM HİZMETİ

Geleceğin şimdiki adresleri olan bilgi evlerinde öğrencilere güvenli internet, İngilizce, matematik, fen bilimleri ve değerler eğitimi ile veli eğitim seminerleri, kütüphane, tiyatro, sinema, gezi, kulüp faaliyetleri ve sosyo-kültürel etkinlikler ücretsiz olarak sunuluyor.

 

BÜYÜKŞEHİR’İN BİLGİ EVLERİ

Büyükşehir Belediyesi’nin bu güne kadar açtığı bilgi evleri ise şöyle; İzmit’te; Akçakoca Bilgi Evi, Maria Anne Bilgi Evi, Serdar Bilgi Evi, Derince’de; Mehmet Akif Ersoy Bilgi Evi, Ertuğrul Gazi Bilgi Evi, Dilovası’nda; Mimar Sinan Bilgi Evi, Sezai Karakoç Bilgi Evi, Darıca’da; Kazım Kara Bekir Bilgi Evi, Gölcük’te; Barbaros Bilgi Evi, Karamürsel’de; Karamürsel Alp Bilgi Evi, Başiskele’de; İbn-i Sina Bilgi Evi, Yuvacık Bilgi Evi, Körfez’de; Fatih Sultan Mehmet Bilgi Evi.

Son Güncelleme: 11.03.2014 15:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38