15 Ton Cam Şişe Toplandı

Geri dönüşüm ve atık yönetimine büyük önem veren Körfez Belediyesi cam şişe ambalajlarını geri dönüşümünde de zirve yaptı. 2014 yılının ilk üç ayında 15 ton cam şişe toplandı.

15 Ton Cam Şişe Toplandı

Geri dönüşüm ve atık yönetimine büyük önem veren Körfez Belediyesi cam şişe ambalajlarını geri dönüşümünde de zirve yaptı. 2014 yılının ilk üç ayında 15 ton cam şişe toplandı.

30 Nisan 2014 Çarşamba 10:58
 15 Ton Cam Şişe Toplandı
Körfez Belediyesi geri dönüşümü mümkün tüm atıkları ayrıştırıp, ilgili geri dönüşüm firmalarına göndererek ekonomiye tekrar kazandırılması ve aynı zamanda çevre kirliliğinin önüne geçmiş oluyor. Bu yöndeki çalışmalarından bir tanesi de çam şişe ambalajlarını geri dönüşümü sağlamak. 2014 yılı içerisinde 30 adet cam kumbara ile yaklaşık 15 ton cam şişe toplandı ve cam kırığı geri dönüşüm tesisine gönderildi. Kalitesini kaybetmeden %100 geri dönüşebilen ve sonsuz kez ikincil hammadde olarak tekrar üretime dahil edilebilen cam şişelerin geri dönüşümü ile ilgili açıklama yapan Körfez Belediyesi Çevre Koruma Müdürü Ali Osman Yıldırım “ İlçemizin ana caddelerine yerleştirilmiş kumbaralar ile kaynağında ayrı toplanıyor. Geri kazanılmış cam şişe ve kavanozlar tesislerde fırına hazır cam kırığı haline getiriliyor; ardından da yeniden şişe ve kavanoza dönüştürülüyor. Vatandaşlarımızdan isteğimiz; ev ve işyerlerinde oluşan cam şişeleri ayrı biriktirerek bu kumbaralara atmak, Ülke ekonomisine ve doğal hayata katkı yapmalarını sağlamaktır. Ayrıca ev ve iş yerlerimizde atık haline gelen cam kırıkları le ilgili de belediyemiz hizmet sunmaktadır. Bu atıklar belediyemize ait Çağrı Merkezi'ne bildirildiğinde 0 262 500 00 50 ÜCRETSİZ Çevre Koruma Ekipleri bu sorunlu atıkları ev ve iş yerlerinden alıp Atık Getirme Merkezimize getirmektedir” diye konuştu.
Son Güncelleme: 30.04.2014 10:59
Anahtar Kelimeler:
Toplandı15TonCamŞişe
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38