‘’15 yılda 14 milyon konut Parası faize gitti’’

Saadet Partisi Genel Merkezin talimatıyla 2019 yerel ve genel seçim hazırlıklarına, ilçe açıklamaları, ziyaretleri ile başladı. Körfez İlçe teşkilatında açıklama yapan İl Başkanı Nurettin Çelik, iktidarın atı arabanın arkasına bağlayarak ilerlemeye çalıştığını, 15 yıllık yönetim süresince 14 milyon konutluk paranın dışarıya faiz olarak ödendiğini söyledi.

‘’15 yılda 14 milyon konut Parası faize gitti’’

Saadet Partisi Genel Merkezin talimatıyla 2019 yerel ve genel seçim hazırlıklarına, ilçe açıklamaları, ziyaretleri ile başladı. Körfez İlçe teşkilatında açıklama yapan İl Başkanı Nurettin Çelik, iktidarın atı arabanın arkasına bağlayarak ilerlemeye çalıştığını, 15 yıllık yönetim süresince 14 milyon konutluk paranın dışarıya faiz olarak ödendiğini söyledi.

13 Temmuz 2017 Perşembe 11:57
 ‘’15 yılda 14 milyon konut Parası faize gitti’’

Saadet Partisi Körfez İlçe Teşkilat binasında gerçekleşen toplantıya, İl Başkanı Nurettin Çelik, GİK Üyesi ve İl Müfettişi Recep Sarıdoğan, İl Başkan Yardımcısı İbrahim İlhan, İlçe Başkanı Ömer Faruk Coşkun, İlçe Yönetimi katıldı. Kahvaltılı olarak düzenlenen basın açıklamasında, ülke konuları ve yerel yönetimlerin çalışmalarına değinen Çelik, belediyelerin sosyal faaliyet dışında bir şey yapmadıklarını, açılış bayramlarına rağmen halen gençlerin işsiz olduğunu ve ekonominin duvara çarptığını, fetö soruşturmasında da ihanet ayağının eksik kaldığını söyledi.

Ülkenin umudu ve geleceği SP

Nurettin Çelik açıklamasında, ülkenin geleceğinin Saadet Partisi olduğunu tekrarlayarak, ‘’Bütün engelleri aşarak hedefe doğru ilerliyoruz. Her kes üzerine düşen sorumluluğu yerine getiriyor. Ülkemizin önümüzdeki günlerde umudu ve geleceğinin SP olduğu görülüyor. Bu gerçeği anlamak için ille başımızın, gözümüzün yarılması gerekmiyor. Başımız, gözümüz yarılmadan gelin, birlikte ülkeyi bu durumdan kurtaralım. SP yatırım demektir, bu edenle bizi istemezler. Bu ülkenin yeniden umudu, geleceği olmak zorundayız. Bunlar ekonomide atı arabanın arkasına bağlamışlar. Fabrikalar kurulsa, üretim, istihdam olsaydı, at arabanın önüne bağlansaydı, diğer yapılan köprü, yol, üst geçit zaten olurdu. Bu anlayışla hangi parti olursa olsun başarılı olamaz, ülke kalkınamaz. Biz alın terimizi siler, çalışmaya devam ederiz. Biz iktidara gelirsek şu anda yatırım dedikleri projeler duracak, yarım olanlar tamamlanacak, başlanmayanlar duracaktır. Masa etrafına oturup, önce 5 yıllık kalkınma, ardından da 15 yıllık atılım planı yapacağız. Üretim, imalat, istihdam planları yapıp, Almanya gibi atılım gerçekleştireceğiz. Eğer yönetenler bunu yapamıyorsa dinlenmeleri gerekiyor, onları dinlendirecek olan da halktır’’ dedi.

Bir yıl oldu düzelme yok, ihanet ayağı duruyor.

Çelik açıklamasında 15 Temmuz’a değinerek, ‘’Geçmişteki darbeleri iyi biliyoruz, ülke bir yıl içinde kendine gelirdi. Şimdi darbe girişimi yaşandı, aradan bir yıl geçti, toplum sıkıntı içine düşmeye devam ediyor. Toplumdaki gerginlik her geçen gün artıyor. Olayı iyi teşhis edemezsek tedavi olmaz. Cumhurbaşkanı bu teşhisi doğru yaptı. 3 ayak olduğunu söyledi ve bunların ihanet, ibadet ve ticaret olduğunu belirtti. İhanet ayağıyla ilgili bir şey yapılmadı. Bu konuda sıkıntı olduğu için ana muhalefet genel başkanı adalet diyerek yürüdü. Adalet hepimize gerekiyor, aradan bir yıl geçti, insanlar içeri alındı ama halen daha iddianame hazırlanmayanlar var. Korkularla yüzleşmeden ayağa kalkma şansımız yok. Kişi sıkıntısını önüne koyup, korkusuyla yüzleşemiyorsa tedavisi olmaz. AKP’nin bu sorunu çözme ihtimali yok, atılması gereken adımlar atılmadı. İhanet eden askeri yaveri tespit ettin, siyasi yaveri de tespit edersen korkularınla yüzleşirsin. Vekiller, belediye başkanları, 17-25’ten önce bu ortama zemin hazırlayanlar tespit edilmedikçe sorunla mücadele yapılamaz. Bunu yapacak olan da tarlasında ayrık otu olmayan, bahçesinde fetöcü yetişmeyen Saadet Partisi’dir. Başkasının tarlasında yetişen fetönün zararını görmek istemiyoruz’’ şeklinde konuştu.

İktidarın değişme zamanın geldi

Çelik, ABD konusuna da değinerek, ‘’Terörün müsebbibi, terörü organize eden hükümettir. ABD’nin gönderdiği 100 tır silah kimin elinde, kime karşı kullanılıyor. Bunu tespit edemezsen mücadeleyi yapamazsın. Bunun kaynaığını kurutmak zorundayız, aksi halde acısını hep birlikte çekeriz. Hani referandum sonrasında terör, sıkıntılar bitecekti? 10 defa da referandum yapılsa bir şey değişmeyecektir. İktidarın 2019 yılında değişme zamanı geldi. Bugünden itibaren bunun çalışmalarına başladık. Önümüzdeki süreçte kongre çalışmalarımız olacaktır. İlçelerde basın açıklamaları, STK ve nokta ziyaretlerimiz olacaktır. Yerel yöneticiler genellikle sosyal amaçlı çalışmalara vakit ayırdıkları için trafik, otopark, ulaşım ve halka nefes aldıracak projeler yapılmadı. Bunun için önce konuları kendimize dert edineceğiz, yerel yönetimlerde hizmet etmek, hizmet anlayışını değiştirmek istiyoruz. Biz de yetki alıp, millet adına alınan yetkiyle partizancılık, yandaşlık anlayışıyla hizmet olmaz. Bir belediye başkanı gelirken değil, giderken karşılanmalıdır. Makamdan indikten sonra da halkın arasına girebiliyor ve kucaklanıyorsa görevini yapmış demektir. Bu ülkenin kalkınması hepimizin menfaatinedir. Biz bu teşhisleri yaptık, bir şefkat eli gerekli, kavgayla, gürültüyle bu sorunlar çözülmez. Referandum öncesinde de söyledik, 18 maddeyle Cumhurbaşkanı’nın partili olması ve HSYK dışında bir şey değişmedi’’ dedi.

14 milyon konut parası faize verildi

Çelik konuşmasının bu bölümünde çarpıcı açıklamalar yaparak, ‘’ABD müttefik olabilir ama dost olamaz. İsrail’den dost olmaz. Suriye’yi gördük, 8 milyon mülteci var, kapıları açtık ama denetlemedik, bunlarla birlikte içeri ne girdi bakmadık. Niye Amerika’dan korktuğun kadar Cenab-ı  Hak’tan korkmuyorsun? Kendi sorunlarını aile içinde çözmeye çalışmıyorsun? Bir seferlik vekaleten oy isteyeceğiz. Oy verin deneyin, geçmişte nasıl çalıştığımız görüldü. 3 dönemdir, iktidara oy veriliyor, ekonomi duvara geldi, tıkandı, eğitim bitti. Ülkenin yeniden fabrika ayarlarına dönmesi gerekiyor. 15 yılda yalnızca hazinenin dışarıya ödediği faiz 750 milyar. Bu parayla hesapladım 14 milyon konut yapılıyor. Türkiye’de ki konut sayısı 17 milyon adet. İMF’ye borcu bitirdik, isterlerse borç verelim derken, diğer taraftan 14 milyon konut parasını faiz olarak dışarı verdiler. Kendisine bedavadan bir konut parası vereni kim sevmez, onun için bu sistemin bozulmasını istemiyorlar. Kaç defa açılış bayramları yapıldı ama halen daha gençlerimiz işsiz dolaşıyor, kimleri kandırıyorsunuz. Yapılan projeler bu ülkenin kalkınması için miş gibi gösterilip, algı yapılıyor, bunlarla ülke kalkınmaz. Biz iktidara gelince bu ülkenin kalkınmasını istemeyenlerle mücadele edeceğiz. Referandum da hayır çıksaydı, şu anda yaşanan terör ve olumsuzluklar muhalefete yüklenecekti. Şimdi halkımız sağduyu ile düşünüp, karar verecektir’’ dedi.

 

Son Güncelleme: 19.07.2017 17:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38