banner28
banner23
banner36

23 Nisan Körfez’de Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Körfez’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Körfez’de Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Körfez’de düzenlenen çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı.

23 Nisan 2015 Perşembe 13:46
23 Nisan Körfez’de Coşkuyla Kutlandı
 23 Nisan kutlamaları Körfez Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk koyulmasıyla başladı. Törende Atatürk Anıtı’na tek çelengi İlçe Milli eğitim Müdürü İbrahim Okutan bıraktı. Ardından Petkim Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı törene geçildi.

Programa İlgi Üst Seviyedeydi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programına Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Körfez Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, Körfez Hava Radar Mevzi Komutanı Binbaşı Savaş Erdoğan, Körfez Jandarma Komutanı Fikret Çentinkale, Körfez Müftüsü Hasan Erdoğan, Körfez Cumhuriyet Başsavcısı Alparslan Kaplan, Öğrenciler,Veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Körfez Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan gerçekleştirdi. Okutan, “Bugün bir ulusun kendi kaderini yine kendisinin çizdiği bir gündür. Bundan 95 yıl önce ordusu dağıtılmış, yurdu işgal edilmiş bir milletin yeniden toparlanma, ayağa kalkma, yurduna ve geleceğine sahip çıkma kararını aldığı gündür. Büyük Önder, farklı düşüncelere ev sahipliği yapacak olan meclisi siz çocuklara emanet etti. 23 Nisan 1920 tüm ulusumuzun, özelliklede siz çocukların bayramıdır” ifadelerini kullandı.

Programa Türkmenistanlı Öğrenciler Damga Vurdu

Program dolu dolu içerikleriyle hız kesmeden devam etti. Yapılan konuşmanın ardından sahneyi okul öğrencileri aldı. 23 Nisan konulu şiirleri katılımcılara okuyan öğrencileri izleyiciler ayakta alkışladı. Büyük beğeni toplayan şiirlerin okunmasının ardından Petkim Ortaokulu Ana Sınıfı öğrencilerinin düzenlediği halk oyunları gösterisi yapıldı. Solo şarkıların okunduğu programı Türkmenistan’dan gelen misafir öğrenciler renklendirdi. Kardeş ülke Türkmenistanlı öğrencilerin sundukları muhteşem halk oyunları gösterisi Körfezli protokol üyelerince çok beğenildi. İzleyicilerin ayakta alkışladığı misafir öğrenciler, okul müdürü Ahmet Sevimli’ye hediye takdim etti.

Daha sonra 23 Nisan dolayısıyla yapılan turnuvalar ve etkinliklerde derece alan öğrencilere ödül töreni düzenlendi. Ödüllerini Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can takdim etti.

Başkan Baran, “23 Nisan Aziz Milletimizin Dünyaya Varlığını Kanıtladığı Gündür”

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran düzenlenen töreni çok beğendiğini ifade ederken şu sözlere yer verdi, “95. yılını kutladığımız bu günde milletçe duyduğumuz gurur ve mutluluk çok büyüktür. Aziz milletimizin işgallere, bölünmeye karşı bütün imkânlarını seferber ederek dünyaya varlığını kanıtladığı gün olarak tarihteki yerini almıştır. Bir millet ve devlet olarak yeniden tarih sahnesine çıkma yolunda önemli kararlar alan, en önemlisi de millet egemenliğini esas alarak kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, bugün 95. yaşına girmiştir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli ve mutlu bireyler olarak hayata devam etmeleri en büyük arzumuz, özgür düşünceli, donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri ortak hedefimizdir” dedi.

 

Son Güncelleme: 23.04.2015 13:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38