ATATÜRK ÖLÜMÜNÜN 78. YILINDA ÖZLEMLE ANILDI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal etmesinin 78. yıl dönümü nedeniyle Körfez’de anma töreni düzenlendi.

ATATÜRK ÖLÜMÜNÜN 78. YILINDA ÖZLEMLE ANILDI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal etmesinin 78. yıl dönümü nedeniyle Körfez’de anma töreni düzenlendi.

10 Kasım 2016 Perşembe 13:56
 ATATÜRK ÖLÜMÜNÜN 78. YILINDA ÖZLEMLE ANILDI

 ATATÜRK ÖLÜMÜNÜN 78. YILINDA ÖZLEMLE ANILDI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal etmesinin 78. yıl dönümü nedeniyle Körfez’de anma töreni düzenlendi.

TÖREN DÜZENLENDİ

Körfez Kaymakamlığı tören alanında düzenlenen anma törenine, Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Garnizon Komutanı Yüzbaşı Cem Erduvan, Körfez Cumhuriyet Başsavcısı Alpaslan Kaplan, Jandarma Komutanı Üsteğmen Fikret Çetin Kale, Körfez Emniyet Müdürü Yusuf Aydın, Körfez Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, öğrenciler ve çok sayıda Körfezli vatandaş katılım sağladı. 

Körfez Kaymakamlığı çelengi, Belediye Başkanlığı Çelengi, Garnizon Komutanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı’na bırakılmasının ardından Saat 9’u 5 geçe sirenlerin çalması ile 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

ANMA PROGRAMI KÜLTÜR MERKEZİ’NDE DEVAM ETTİ

Protokol ve siyasi parti temsilcileri Anıt önünde düzenlenen törenin ardından, Körfez Belediyesi Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Atatürk’ü Anma Programı’na katıldılar. Atatürk Anadolu Lisesinin düzenlediği anma programı, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra 10 Kasım konulu şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrenciler için ödül töreni yapıldı. Dereceye giren öğrencilere ödüllerini protokol üyeleri tarafından verildi.

KAYMAKAM CAN, “MİNNET VE SAYGIYLA ANIYORUM”

Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, “Ulusal değerlere, bilince, Cumhuriyet'e sahip çıkmak, Çanakkale'yi, Kurtuluş Savaşı'nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmak en önemli görevlerimizden biridir. Kahraman milletimizle birlikte yepyeni bir devlet kurarak bizlere bırakan Mustafa Kemal Atatürk, fikirleri, başarıları, eserleri, ilke ve devrimleriyle, bütünleştirici yapısı ve bilimi rehber alan öngörüsü ile dünya liderleri arasında seçkin bir yer edinmiş ve tüm dünyaya örnek olmuştur. Türk milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünce ve ilkelerinden aldığı ilhamla ilerlemesini sürdürmekte, ülkesini çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarma azim ve kararlılığı ile geleceğe yürümektedir. Türkiye'yi çağdaş uygarlık düzeyine eriştirmek hepimizin ortak hedefidir. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 78. yıl dönümünde bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum."

Daha sonra okulun öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı oratoryo sunuldu. Program öğrencilerin gösterileri ile sona erdi. Düzenlenen anma etkinliğinde salonun dışına Atatürk ile ilgili sergi açıldı. Sergide o yıllara ait olan gazeteler yer aldı. Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat ettiği gün olan 10 Kasım 1938 tarihli gazete programa katılanlar tarafından büyük ilgi gördü.

Son Güncelleme: 10.11.2016 13:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38