Bakan Işık’la Hereke’de İnceleme Turu

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile birlikte Hereke’de devam eden çalışmaları denetledi

Bakan Işık’la Hereke’de İnceleme Turu

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile birlikte Hereke’de devam eden çalışmaları denetledi

25 Ağustos 2014 Pazartesi 11:25
Bakan Işık’la Hereke’de İnceleme Turu
 Hereke de tarihi mekanlarda da incelemelerde bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık ve Belediye Başkanı Baran vatandaşlarla da sohbet etti.
Bazı temaslarda bulunmak üzere Kocaeli'ye gelen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık’a Hereke’de gerçekleştirilen incelemeler esnasında Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Haluk Dursun, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Körfez Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Denli, Körfez Belediyesi Özel Kalem Müdürü Emrah Çoban eşlik etti.
Restorasyon Çalışmaları İncelendi
TBMM Milli Saraylara bağlı Hereke Halı ve İpekli Dokuma Fabrikasında restorasyon çalışmalarını inceleyen inceleyen Bakan Işık, yetkililerle birlikte gelinen son durum hakkında değerlendirmelerde bulundu. Halı Fabrikasının kültürel ve tarihsel dokusunun korunarak ön plana çıkarılması için devam eden çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunulduğu incelemelerde dünyaca ünlü Herekeipek halılarının tanıtım projeleri de konuşuldu. 
Bakan Işık: “Hereke’nin Marka Değeri Ön Plana Çıkacak”
Hereke'de her geçen gün yeni bir projenin hayata geçtiğini dile getiren Bakan Işık, " Körfez Belediye Başkanımız, Kaiser Wilhelm Köşkü çevresindeki çarpık yapılaşmanın kaldırılmasıyla çevre düzenlemesinin yeniden yapılması için gece gündüz gayret gösteriyor. Belediye Başkanımız ile gerçekleştirdiğimiz inceleme gezimizde Haluk Dursun Hocamız da bize eşlik ettiler. Hocamız ülkemizde tarihi mekanlarla ilgili değerli çalışmalarda bulunarak bu alanda birçok etkinlik ve projede aktif olarak yer almıştır. Kaiser Wilhelm Köşkü, Hereke Halı Fabrikamız ve Milli Saraylar Halı Koleksiyonu’nun büyük bir prestij eşyası 
olarak görülen Hereke Halılarımızın marka değerini ön plana çıkartabileceğimiz önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Diğer tüm çalışmalarımız tamamlanınca Hereke, turizme hazır hale gelecek. Hereke yakında Türkiye'nin önemli, yerli ve yabancı turistlerin yoğun olarak tercih ettiği turizm merkezlerinden biri olacak. Hereke, Türkiye'nin dünyada en iyi bilinen markalarından biri. Biz de Hereke'yi layık olduğu yere getirmenin gayretindeyiz" diye 
Plaj Çalışmaları ve Çevre Düzenlemeleri Denetlendi
Daha sonra Işık ve beraberindeki heyet, kısa süre sonra tamamlanacak olan plaj çalışmaları, piknik alanı ve Hereke Kültür Merkezi çevre düzenlemeleriyle ilgili yetkililerden bilgi aldı. Hereke'nin yaklaşık 150 yıl önceki güzelliğine kavuşmaya başladığını ifade eden Işık, bölgedeki çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirtirken Başkan Baran’a çalışmalarından dolayı tebriklerini iletti.
Başkan Baran: “Hereke’nin Çekim Gücü Artacak”
İlçede yürütülen projelerle ilgili değerlendirme yapan Başkan Baran; “Çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte bölgenin potansiyel değerleri ön plana çıkacak. Sahil çalışmaları ve devam eden diğer projelerimizin tamamlanmasıyla Hereke’de turizmin canlanmasına katkı sunacak. Hereke'nin çekim gücünü artacak. Projelerimizin tamamlanmasıyla birlikte Körfez’e yeni bir çehre kazandıracağız.”dedi.
Son Güncelleme: 25.08.2014 11:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38