Baran; 50 milyon TL yatırım yapılacak

Körfez Belediye Meclisi, 2016 Şubat ayı olağan meclis toplantısı Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran başkanlığında gerçekleştirdi.

Baran; 50 milyon TL yatırım yapılacak

Körfez Belediye Meclisi, 2016 Şubat ayı olağan meclis toplantısı Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran başkanlığında gerçekleştirdi.

02 Şubat 2016 Salı 19:52
Baran; 50 milyon TL yatırım yapılacak

Körfez Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantı açılış, yoklama ve saygı duruşu ile başladı. Gerçekleştirilen Toplantıda 13 gündem maddesi ele alındı.

Başsağlığı Mesajı Verildi

Vatan savunmasında hayatını kaybeden şehitler için meclisi saygı duruşuna davet eden Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, “vatanımızın savunulması için canlarını feda eden aziz şehitlerimiz Türk Milletinin yüreğinde sonsuza dek yaşayacaklardır. Yapılan hain saldırılar milletimizi beraber yaşama kararlılığından, bölünmez bütünlüğünden döndüremeyecektir.  Ben bütün şehitlerimize Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralı bütün güvenlik güçlerimize de acil şifalar diliyorum.” dedi.

50 Milyon TL Yatırım Yapılacak

2016 yılının yatırım yılı olacağını belirten Başkan Baran Körfez’de hayata geçireceği projeleri meclis üyelerine ve vatandaşlara açıklarken50 milyon TL’lik yatırımın ilçemize kazandırılacağını vurguladı.  Körfez ‘de üniversitenin yapılacağı alanla ilgili projenin nihai şekline kavuştuğunu söyleyen Belediye Başkanı Baran, 2016 yılında çalışmaların başlayacağını ifade etti. Hereke’de ve Taşköprü’de restorasyon çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini açıklayan Başkan Baran, çalışmaların tamamlanmasıyla Körfez’in turistik değerinin de öne çıkacağını belirtti.

İlimtepe’ye Yeni Yaşam Alanları

Maddelerin oybirliği ile kabul edildiği mecliste, İlimtepe’de TOKİ’nin yapacağı yatırımla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Baran, konunun görüşülmesi için Plan –Bütçe ve İmar komisyonlarına sevk ederken “Körfez’in geleceği konusunda büyük bir proje. TOKİ’nin ilçemizde yapacağı yatırımla birlikte bu bölgedeki kalkınmanın ve bu bölgeye yerleşimin hızlanacağını biliyoruz. 151 bin olarak yeni açıklanan nüfus yoğunluğu olan bölgemiz sanayinin can damarı. Bu nedenle sürekli yeni göçler almaktayız. Bu bölgede oluşturulacak sağlık tesisi, okul ve konutları içine alan büyük bir tesis ilçemizin de gelişimine önemli şekilde hizmet edecek. Bu ilçemiz için önemli bir projedir. “ dedi.

Başkan Baran, “İlçemize Armağan Olsun”

2015 en iyi proje ödüllerinden Golden City Awards tarafından en iyi sosyal sorumluluk projesi alanında ödül alan belediyemizin eğitim alanında Türkiye’ye örnek olacak projeler uyguladığını ifade Belediye Başkanı İsmail Baran, “Kocaeli’de ilk olan bu uygulamayı hayata geçirdik. Veşuan e- dershane projemiz 21 bin öğrencimize hizmet veriyor.” dedi. Başkan Baran, En İyi Sosyal Sorumluluk Alanında alınan bu ödülde önce insan önce aile dediklerini ifade ederek,“Ödüle layık görülen bu projemizde biz önce insan dedik ve e-dershane projesini ilimizde geliştirerek uygulamaya koyduk. Bu başarı hepimizin; ilçemize armağan olsun.”ifadelerini kullandı.

En İyi Sosyal Sorumluluk alanında ülke çapında birçok projeyi geride bırakarak ödüle layık görülen e-dershane projesini muhalefet partisi meclis üyeleri de destekleyerek Başkan Baran’ı tebrik etti. CHP’li Meclis Üyeleri adına konuşan CHP Meclis Üyesi Engin Taşdemir, “Geçtiğimiz yıllarda uygulamaya soktuğunuz bu projenin ilçemize ve milletimize yararı tartışılamaz. Bu nedendir ki Golden City Awards 2016 e-dershane projesine ödül verdi. Ben partim adına ve grubum adına almış olduğunuz bu ödül karşısında sizleri tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.” Şeklinde konuştu.

Bir sonraki meclis tarihi 1Mart 2016 saat 15.00 olarak belirlendi.

Son Güncelleme: 03.02.2016 19:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38