Baran kadınlar gününü kutladı

SKM programları kapsamında AK Parti Körfez Kadın Kolları ve Teşkilat mensupları 8 mart dünya Kadınlar günü sebebiyle bir kahvaltı programı gerçekleştirdi.

Baran kadınlar gününü kutladı

SKM programları kapsamında AK Parti Körfez Kadın Kolları ve Teşkilat mensupları 8 mart dünya Kadınlar günü sebebiyle bir kahvaltı programı gerçekleştirdi.

09 Mart 2014 Pazar 10:10
Baran kadınlar gününü kutladı
 Her geçen gün başarılı işlere ve çalışmalara imza atan Körfez Ak Kadınlar hiç durmadan yorulmadan faaliyetlerine devam ediyor. Kadın Kolları Başkanı Nesrin Duran ve ekibi Körfez’de girilmedik ev ziyaret edilmedik hasta bırakmıyor. Amaçlarının Körfez’deki en insana ulaşıp ellerini sıkmak ve onlara bu seçimin bir yerel seçim değil bir istiklal mücadelesi olduğunu anlatmaktır. Duran, “Bizler büyük bir sorumluluk aldığımızı biliyoruz ki sadece seçimde değil seçimden sonra da böyle iç içe olup birlik ve beraberlik mesajları vermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Programa,  AK Parti Körfez Belediye Başkan Adayı İsmail Baran, AK Parti Körfez İlçe Başkanı Osman Badem, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Kadir Alçık, Kadın Kolları Başkanı Nesrin Duran, Teşkilat mensupları, Belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Ayrıca programa mevcut belediye başkanı Yunus Pehlivan’ın eşi Ayşe Pehlivan’da katıldı.

 ÜLKEMİZDE YILLARCA EZİLEN VE SÖMÜRÜLEN KADINLARIMIZDI

AK Parti Kadın Kollarının düzenlediği kahvaltı programında neşe ve muhabbet oluydu. Güzel geçen dakikalardan sonra selamlama konuşması yapan Nesrin Duran, Kadınların ve Kadınlar gününün öneminden bahsetti. Kadınlar gününün nasıl başladığından kısaca bahseden Duran, “8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda çoğu kadın 129 işçi can verdi. Bu sebep’ten dolayıdır ki kadınlarımız eski zamanlara baktığımızda ezilen tek cinsiyet olmuştur. Şöyle baktığımızda Peygamber Efendimiz kadınlara verdiği önemi birçok hadisinde mevcuttur. Bizim kendi ülkemizde yıllarca hep kadınlarımız ezilmiş sömürülmüştür, bizim iktidarımızda kadınlarımızın önü açılmıştır sıra sıra saymaya gerek yok hepimiz biliyoruz. Allah Liderimizi başımızdan eksik etmesin” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan İlçe Başkanı Osman Badem, “ Öncelikle bütün kadınlarımızın ve kendi eşimin kadınlar günü kutluyorum. Bizleri onurlandıran şereflendiren kadınlarımız bu dünya ve insanlık için büyük bir emekleri vardır, cennet kadınlarımızın ve annelerimizin ayakları altındadır. Dinimizde kadının önemine bakıldığı zaman ap açık gösteriyor ” dedi.

BARAN; KÖRFEZ’E KADIN ELİ DEĞECEK

AK Parti Körfez Belediye Başkan Adayı İsmail Baran, “Bizler her zaman kadınlarımızın toplumsal hayatta yer bulmasının o toplumların gelişiminde en büyük payı kadınlarımıza ait olduğunu görüyoruz. Başarılı bir erkeğin arkasında her zaman bir kadın vardır diyoruz, bu söz çok doğru ve yerinde bir söz benim en büyük başarımda kendi eşimin payı çok büyük. Tarihimize baktığımız zaman nene hatunu görüyoruz cephelerde savaşlarda bile bir başarı varsa savaşın başarısının en büyük payı kadınlarımıza aittir. Kadınlarımızın elinin değmediği yer eksiktir, noksandır güzel ve estetikten mahrumdur. Evet, kadınlarımıza seçme seçilme hakkı vardı ama hiçbir zaman AK Parti iktidarında verildiği önem kadar verilmemişti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı kuruldu, girişimcilik verildi, pozitif bir ayrımcılık yapıldı. Bizim için kadın, bir erdem abidesidir asla bir nesle ve obje değildir. Bizler milletimizi önemsiyoruz ne diyoruz birlik ve beraberlik içerisinde yola çıktık sizlerin desteği, güveni olmasaydı hiç birimiz buralarda olamazdık. Bizlerde Ak Parti hükümeti olarak Kadın meclis üyesi adaylarımızı arttırdık, evet artık Körfeze kadın eli değecek ve onlarla birlikte çok güzel başarılara imza atacağız” dedi. Programın sonunda Körfez Belediye Başkan Adayı İsmail Baran ve Körfez İlçe Başkanı Osman Badem kadınlara tek tek karanfil dağıttı ve onlarla resim çektirerek o güzel günü ölümsüzleştirdi.

Son Güncelleme: 09.03.2014 10:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38