Başkan Baran cami açılışına katıldı

Okul ve Cami Derneği Başkanı Şener İnce, Okul Müdürü Fatih Şenocak ile yönetim kurul üyelerinin ev sahipliği yaptığı cami açılışına il protokolü ilgi gösterdi.

Başkan Baran cami açılışına katıldı

Okul ve Cami Derneği Başkanı Şener İnce, Okul Müdürü Fatih Şenocak ile yönetim kurul üyelerinin ev sahipliği yaptığı cami açılışına il protokolü ilgi gösterdi.

22 Mayıs 2016 Pazar 19:07
Başkan Baran cami açılışına katıldı

 Okul ve Cami Derneği Başkanı Şener İnce, Okul Müdürü  Fatih Şenocak ile yönetim kurul üyelerinin ev sahipliği yaptığı cami açılışına il protokolü ilgi gösterdi. Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker ve R.Sezer Katırcıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İzmit, Derince ve Körfez ve Kartepe Belediye Başkanları Nevzat Doğan, Ali Haydar Bulut ve İsmail Baran, Hüseyin Üzülmez, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr.Şenol Ergüney, İl Sağlık Müdürü Dr.Mürsel Durmaz, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İzmit İlçe Müftüsü Musa Bilgiç ile bürokratlar, meclis üyeleri, muhtarlar ve davetliler katıldı.

Faruk Çoban’ın Kur’an okumasıyla başlayan açılış töreninde konuşma yapan Okul ve Cami Derneği Başkanı İnce, “İmam Hatip Liselerini ve Camileri inşa etmeyi bize nasip eden Allah’a hamdolsun.” dedi. İnce, okul ve camimin yapımında katkıları olan Bakan Işık, Vali Güzeloğlu, Başkan Karaosmanoğlu başta olmak üzere emek ve katkıları olanlara teşekkür etti.

İzmit İlçe Müftüsü Bilgiç’te yarışmalarda birincilikler kazanan M.Akif Ersoy A.İmam Hatip Lisesi ve Rabia Hatun Kız Kur’an Kursu’nun avlusunda olmasının ayrı bir güzellik oluşturduğunu söyledi. Caminin yapımında katkısı olanlara teşekkür eden Bilgiç, cami cemaatinin bol olması dileğinde bulundu.

 KARANLIK GÜNLER GERİDE KALDI

İlim yuvası ve caminin bir arada olmasının sevindirici ve özledikleri tablo olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, “Hep birlikte gerçekleştirdik; her iman sahibi bu heyecanı yaşıyor.” dedi. Karanlık günlerin geride kaldığını, aydınlık günlerin başladığını belirten Karaosmanoğlu özetle şunları söyledi: “Daha çok çalışmalıyız. Fitne-fesatçılar, münafıklar, İslam düşmanı Siyonistler, tapınakçılar camileri ve okulları yıkıp yakıyorlar. Müslümanların kalkınmasını, izzetli yaşamasını istemiyorlar. Ama, Allah’a iman edenler galip gelecektir.”

Cami açılışında AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Şeker ve Katırcıoğlu da kısa konuşmalar yaptı. Katırcıoğlu, “Benim genç kızlık dönemlerinde İmam Hatip Lisesi öğrencileri en zor günlerini yaşamıştı. İmam Hatip Liseleri’nde imam ve cenaze yıkayıcısı çıkar deniliyordu Şimdi devleti yönetenler İmam Hatip Lisesi mezunu.” dedi.

Vatan Şairi M.Akif Ersoy’un adını taşıyan okul ve caminin adına yakıştığını belirten Vali Güzeloğlu, “Bu okuldan örnek gençler yetişiyor. Köklü liselerin önüne geçerek yarışmalarda Türkiye birincisi oluyorlar. Caminin yapımında katkısı olanlara teşekkür ediyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından caminin yapımında çok büyük maddi yardımda bulunan(dükkanını satıp bağışlamış) 90 yaşındaki hayırsever Pakize Tarın’a katkıları nedeniyle Kur’an yazılı bir tablo hediye edildi. Çeşitli yarışmalarda Türkiye birincisi olan Ayşan Özecik, Alanur Ağaç ile Asiye Asude Komut, Rabia Emlikli, Ayşenur İbil, Ayşe Özmez, Ervanur Bozkurt, Ebrar Yücedağ ve Sevdenur Beşir’e altın hediye edildi. Okul Müdürü Fatih Şenocak ve öğretmenler Mutası El Ali ve İman Ulvani’ye teşekkür plaketleri verildi.

Son Güncelleme: 23.05.2016 13:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38