banner28
banner23
banner36

Başkan Baran; “İt ürür, kervan yürür”

15 aylık süre içinde 30 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını, 12 milyon TL vergi ve SSK borcu ödediklerini söyleyen Başkan İsmail Baran sert bir çıkış yaparak “İt ürür, kervan yürür” dedi.

Başkan Baran; “İt ürür, kervan yürür”

15 aylık süre içinde 30 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını, 12 milyon TL vergi ve SSK borcu ödediklerini söyleyen Başkan İsmail Baran sert bir çıkış yaparak “İt ürür, kervan yürür” dedi.

23 Temmuz 2015 Perşembe 18:50
 Başkan Baran; “İt ürür, kervan yürür”

 Baran “İt ürür, kervan yürür”

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran dün Tütünçiftlik Sahilde yer alan Körfez Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. Son dönemde bazı yayın organları tarafından algı yaratılarak kamuoyunun yanlış bilgilendirildiğini dile getiren Baran, muhalefet meclis üyeleri tarafından ‘Belediye usulsüzlük yaptı’ ‘iddialarını da yalanladı.

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, göreve geldikleri 15 aylık süre içinde 30 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını, 12 milyon TL vergi ve SSK borcu ödediklerini söyledi. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, karşımıza çıkan engellere rağmen hizmet etmeye devam edeceklerini belirterek, “İt ürür, kervan yürür” dedi.

 

Allahtan rahmet diliyorum

Öncelikle  Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen ve ülkemizi yasa boğan  terör saldırısı nedeniyle ölenlere Allahtan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum.

Şehit polis ve askerlerimize de Allahtan rahmet diliyorum. Tüm halkımızı, dış güçlerin oyunu olan bu tezgahlara gelmemeye ve sağduyulu olmaya davet ediyorum.

Yaptığımız çalışmaları genel perspektifle halkımız ile paylaşmak ve Belediyemiz aleyhinde kamuoyunda yanlış algı oluşturmak istenen konular hususunda birinci ağızdan ve gerçekçi şekilde sizlere aktarmak amacıyla bugün burada bu basın açıklamamızı gerçekleştiriyoruz.

15 aylık başkanlık dönemimde 30 milyon TL’lik yatırım

Öncelikle; kentimiz ve bölgemiz için faydalı olduğuna inandığımız her işin üstesinden gelerek yapmaya devam edeceğiz. Gerek ziyaretlerle, toplantılarla gerek anket çalışmalarıyla gerekse çeşitli kanallar vasıtasıyla halkımızın talep isteklerini dikkate alarak proje ve hizmetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Ve bir yılı aşkın süredir ekiplerimizle birlikte mesai kavramı gözetmeksizin gece gündüz çalışarak Körfez’in en temel ve kangren haline gelmiş, çözümü sağlanmamış olan hizmetleri sizlerin de takip ettiğiniz gibi birer birer çözdük ve çözmeye de devam ediyoruz.

15 aylık başkanlık dönemimde 30 milyon TL’lik yatırım yapmış bulunmaktayım. İlçemizin çehresini değiştirme anlamında bir çok projeye imza attık, onlardan bir kısmını sayacak olursak;

•Necmettin Erbakan Kültür Merkezi ve Kapalı Pazarı•Tütünçiftlik Kültür Merkezi çevresi projesi,

Viyadükaltı projesi•Çamlıkpark projesi•Yarı Olimpik Yüzme Havuzu•Hereke Kalesi•Sevindikli Yağlı Güreş Alanı•Atış Poligonu•Köy çalışmaları•          Okul, cami, kurs hizmetleri•Müftülük Sitesi•Kültür - sosyal faaliyet ve yayınlar•50.000 ton asfalt bunlardan sadece birkaç tanesidir. Birçok sosyal projeyi de hayata geçirdik.

Bunlardan birkaç tanesini hatırlatmak isterim ki;

•             2300 öğrenciye eğitim bursu – Günışığı Derneğimiz üzerinden 6 ay süreyle verilmiş olup 1 yılda 2.1 milyon burs verilmiştir.

•             22.000 öğrenci e-dershane hizmetinden yararlanmış olup Kocaeli’de bir ilke imza atılmıştır.

Borçsuz bir belediye amaçlayarak tüm geçmiş dönem borçlarımızı yapılandırdık. Şu ana kadar yapılandırma taksitlerinin tamamını ödeyerek 15 ayda 12 milyon TL vergi ve SSK borcu ödedik.

Kentimizin daha modern ve daha yaşanabilir olması için bir çok projeye imza attık.

•Üniversite( eski belediye binası alanı) 10.500 metrekare kapalı alan 3500 öğrenci eğitim kapasiteli•İlimpark (800 dönüm)•Sarnıçhan•İlimtepe Kültür Merkezi•Hereke Kültür Merkezi•İlimtepe Yolu•  Atalar Battı-Çıktı Projesi•Bilgi Evi Projesi•Spor Kompleksi Projesi•Kapalı Spor Salonu Projesi•Gençlik Merkezi Projesi

Yapılan çalışmaları örtbas etme gayreti içerisinde olan bir kısım basının içler acısı hallerini kamuoyu ile paylaşmak isteriz. Güneşi balçıkla sıvamak gibi yapılanları yok göstermek, halkın oylarıyla seçilmiş ve sevgisine mazhar olmuş Belediye Başkanını Körfez’in talihsizliği olarak gösteren basın kuruluşlarının altyapısı olamayan içi boş safsatalarla yaratmak istedikleri algının vatandaşlarımız nezdinde yersiz olduğunu ve ilçemizin lehine olan uygulamaların yine vatandaşlarımız tarafından takdir gördüğünü ayrıca belirtmek istiyorum.

“İt ürür, Kervan yürür.”

Atalarımızın güzel bir lafı vardır; “İt ürür, Kervan yürür.” Abdestimizden şüphemiz olmadığı gibi, namazımızdan da şüphemiz yoktur. Hakkın emrinde, halkın hizmetinde olmayı şeref biliriz. “Ben kefenimi giydim, siyaset yapıyorum” diyen bir liderimiz ve Bilge Adam Başbakana sahibiz. Çalışmayı ibadet sayan Ak kadrolarımızla hizmet kervanının bir mensubu olmaktan dolayı Cenabı Allaha hamd ediyorum.

Yapılanları görmemek, doğruları yanlış göstermek, Hakkı batıl, batılı Hak göstermek nasıl bir anlayıştır? Halkımız yapılan yanlış haberlerin maksadını bilmekte ve desteklerini esirgememektedir.

Algı operasyonu

Son zamanlarda bazı muhalefet meclis üyelerimizin de kendilerine yanlış kılavuz seçtikleri ve belediyemiz ile ilgili yalan yanlış haberlere itibar ettikleri, yargı yolu ile çalışmalarımızı sekteye uğratma çalışmalarını halkımız da bizim gibi hayretle izlemektedir. Farklı siyasi düşüncelerin olayı basına yanlış aktararak algı operasyonu yaptığı, olayda mağduriyet varmış gibi göstererek siyasi rant sağlamaya çalıştığı açıkça görülmektedir.

Maksatlı usulsüz olduğu iddia edilen konularla ilgili siyaseten çirkefçe ve çamur at izi kalsın mantığıyla hareket edenler, kendi siyasi çizgilerini ortaya koymaktadır. Bazı meclis üyelerimizin meclisimize dernekleri çağırarak meclisi sabote etme girişiminde bile bulunduklarını görmüş bulunmaktayız.

Biz omzumuza yüklenen sorumluluğun ne olduğunun bilincindeyiz. Çalışmalarımızda adalet ölçüsünü dikkate alarak 36 mahallemizde nüfus yoğunluğu ve ihtiyaç sıralamasına göre hizmeti sunmaktayız. Bundan halkımız razı, fakat birileri rahatsız olmaktadır.

İlçemize başka vilayetlerden yardım isteyeceklerini ifade edecek kadar edepten mahrum olanları da gördük. Bunları da ibretle izliyoruz. Bütün bu olumsuz gayretler, bizi ve ekibimizi asla yıldırmayacak, hizmetlerimiz her geçen gün artarak devam edecektir.

Her ay “Değişen Körfez” gazetemiz ile yaptığımız faaliyetlerin bir kısmını halkımız ile paylaşıyoruz.

Ramazan ayında 16 adet mahalle iftarı gerçekleştirdik. Tüm mahallelerimizi iftar soframızda ağırladık. Son iftarımızı Tütünçiftlik sahilinde 5.000 kişi ile yaptık. Bu Ramazan ayı Körfez ilçemizde maneviyat dolu ve birliktelik içerisindeydi. İftarlarımıza katılan tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Bu güzel organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum.

Son Güncelleme: 24.07.2015 12:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38