banner28
banner23
banner36

Başkan Baran’dan “1 Eylül Dünya Barış Günü” Mesajı

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, 1 Eylül Dünya Barış Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Baran’dan “1 Eylül Dünya Barış Günü” Mesajı

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, 1 Eylül Dünya Barış Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

01 Eylül 2015 Salı 12:30
 Başkan Baran’dan “1 Eylül Dünya Barış Günü” Mesajı
‘Barış’ Güven İçerisinde Huzurlu Bir Yaşamın Mimarıdır
Bütün insanlığın ortak ideali olan barışa, kardeşliğe ve huzur dolu yarınlara ulaşmak için herkesin bir kez daha düşünmeye ihtiyacı olduğunu kaydeden Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran yayımladığı “1 Eylül Dünya Barış Günü” mesajında, “Dünyada, demokrasiye, temel insan hak ve özgürlüklerine, hukukun üstünlüğüne inanan, dünya insanlığının huzur, güven ve mutluluk içinde yaşaması için savaşlara değil, barışa ihtiyaç vardır.
Huzursuzlukların, Savaşların Tek Çaresi ‘BARIŞTIR’
“Ülkemiz son günlerde bölücü terör belası nedeniyle zor bir süreçten geçmektedir. Bin yıldır bu topraklar üzerindeki kardeşliğimizi bozmaya çalışan bu terör belasına en güzel cevabı, birlik ve beraberliğimizi koruyarak ve kollayarak verebiliriz. Barış, güven içerisinde huzurlu bir yaşamın mimarıdır. Barışın önemi ve değeri, binlerce yıllık kan dökmeleri ve boğazlaşmalar sonucunda, insanlığın acı deneyimleriyle öğrenilmiştir. Yine aynı şekilde dünyanın değişik coğrafyalarında yaşanan huzursuzlukların, savaşların tek çaresi barıştır. İsrail Gazze saldırılarını bir dahaki sefere kadar sona erdirdi. Ancak Filistin’de ne savaş ne de sorun sona erdi. Müslüman coğrafyada çatışmanın bulunduğu yerler Filistin, Irak ve Afganistan’la sınırlı değil. Bunların gölgesinde kalsa da, İslam coğrafyasının diğer parçaları Doğu Türkistan, Keşmir, Cezayir, Tunus, Etiyopya, Burma, Moro, Çeçenistan, Lübnan, Pakistan, Keşmir, Hindistan, Somali, Sudan, Çad, Açe, Özbekistan, Mısır, Sudan, Sri Lanka, Cezayir ve daha pek çok bölgede savaş, çatışma ya da krizler sona ermedi devam ediyor. Bu nedenle dünyamızda barış ve sükunete her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz.” dedi
Önce İnsan Olduğumuzu Unutmamalıyız
Başkan Baran, Gelecek nesillere daha güzel bir dünya bırakmak için, “Dinimiz, dilimiz, inancımız ne olursa olsun önce insan olduğumuzu unutmamalıyız. Bu duygularla 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutluyor, bu güzel ve anlamlı günün ülkemizde ve dünyada, barış ve dostluk günü olmasını diliyorum. Bu güzel günde dostluk, barış, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının bu coğrafyada yeniden can bulmasını diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 01.09.2015 12:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38