banner28
banner23
banner36

Başkan Baran'dan bakan Yıldırım'a hediye

Geçtiğimiz günlerde Dubai Port Limanının açılışı için ilimize gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran'ın samimi görüntüleri gündeme oturmuştu.

Başkan Baran'dan bakan Yıldırım'a hediye

Geçtiğimiz günlerde Dubai Port Limanının açılışı için ilimize gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran'ın samimi görüntüleri gündeme oturmuştu.

15 Mayıs 2016 Pazar 21:05
Başkan Baran'dan bakan Yıldırım'a hediye

 Kocaeli’nin Körfez ilçesi Yarımca’da yapımı tamamlanan Dubai Port konteryner terminali, 3 bakan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferansla katılımıyla açıldı.

Körfez Yarımca’da 600 milyon doların üzerinde bir yatırımla yapımı tamamlanan Dubai Port konteyner terminali hizmete girdi. Limanın açılış törenine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme BakanıBinali Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, DP World Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Ahmed Bin Sulayem, DP World Yarımca CEO’su Nichola Silveira, İSPAT Başkanı Arda Ermut, firma yetkilileri ve liman çalışanları katıldı. Kocaeli’de düzenlenen toplu açılış törenine katılan CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan ise limanın açılışına telekonferansLA katıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TELEKONFERANS YÖNTEMİYLE AÇILIŞ YAPTI

Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren DP World Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Ahmed Bin Sulayem, “Yatırımlarımızı çeşitlendirmek iÇin çalışmalar yapıyoruz. Ticaret alanında çok önemli yatırımlar yapıyoruz. Ve inanıyoruz ki zaten gelecek burada yatıyor. Suudiarabistan Kralımız birkaç hafta önce Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret ederek bir görüşme yaptı. Bu görüşmede 2030 yılına kadar Suudi Arabistan’ın petrolün dışında alanlarda başka yatırım projeleri gerçekleştirmeyi planlıyorlar. Yalnızca Suudi Arabistan’da değil bütün Körfez ülkelerinde bu yatırımları yapmayı planlıyorlar. Türkiye’nin de bundan faydalanması mümkün olacak ve bu mükemmel ilişkimizi birlikte daha da ileriye taşıyacağız” dedi.

“YARIMCA LİMANI EN GÜZEL ÇEVRESEL YATIRIMLARA ÖRNEK”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ise yatırımın Türkiye’nin çevre duyarlılığı olan yatırımlarına örnek bir proje olduğuna değildi. Bakan Sarı, “Kocaelimiz sanayide, bilimde, kültür ve turizmde öncü illerimizden biridir. İlk Türk donanmasının ve ilk tersanemizin kurulduğu Kocaeli, medeniyet başkenti İstanbul’un Anadolu’ya ve gönül coğrafyamıza açılan kapısıdır. Bunların yanında Kocaeli’de yatırım yapan bütün kurumlarımız yapılan yatırımların tamamında çevreci anlayışı ön plana çıkaran bir duyarlılığa sahiptir. bugün açılışını yapacağımız Yarımca Lima’nı bunun en güzel örneğidir. Bu liman çevrecilik anlamında Bakanlığımızdan tam not almıştır” diye konuştu.
"BARAN
 VE YILDIRIM'IN SAMİMİYETİ DİKKAT ÇEKTİ"
İsmi AK Parti Genel başkanlığı ve başbakanlık için  geçen Bakan Yıldırım'ın açılış esnasında ev sahibi olan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ile yakın ilişkiler içinde olması dikkatlerden kaçmadı. Kocaeli ziyareti boyunca bakan Yıldırım'a eşlik eden Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Bakan yıldırıma hatıra olarak Tuğra'lı bir tablo hediye etti. Bakan yıldırım Başkan Baran'a güzel ev sahipliğinden dolayı teşekkürlerini iletti

Son Güncelleme: 15.05.2016 21:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38