Başkan Baran’dan Muharrem Ayı Mesajı

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Muharrem Ayı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Baran’dan Muharrem Ayı Mesajı

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Muharrem Ayı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

23 Ekim 2015 Cuma 12:37
Başkan Baran’dan Muharrem Ayı Mesajı

Muharrem ayı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran,Muharrem ayının inancımızda, tarihimizde ve kültürümüzde önemli bir yeri olduğunu belirterek, “Muharrem ayına kavuşmanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz. Muharrem ayı, inancımızda, tarihimizde ve kültürümüzde ayrı bir öneme sahiptir. Savaşmanın haram olarak kabul edildiği aylardan biri olan Muharrem ayı, İslam Coğrafyasında yaşanan olayların son bulması bakımından da fırsat ayı olarak değerlendirilmesi gereken bir aydır.

İslam tarihinde dönüm noktası sayılabilecek olayların yaşandığı önemli bir ay olan Muharrem Ayı, içerisinde paylaşmanın, şükretmenin, bir arada olmanın, bereketin adı olan Aşure Günü’nün ilahi bereket ve feyzinin yanı sıra, Zulme boyun eğmeyen, adaletin ve doğruluktan ayrılmayan Peygamberimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilmesi hüznünü de barındırmaktadır. Peygamberler tarihinde de ayrı bir yeri olan Muharrem Ayı, Başta Hz. Âdem olmak üzere, birçok peygamber Aşure gününde, özel olarak bazı nimetlere ermişler, bazı sıkıntılardan kurtulmuşlardır.

Peygamberimiz (SAV) bir başka hadisinde ise; “Aşure günü zerre kadar sadaka veren kimseye Allah Teâlâ Uhud dağı kadar sevap verir” buyurarak, yardımlaşma ve paylaşmanın önemine dikkat çekmiştir. Bu ayda ikram edilecek aşureler de, birlik ve beraberliğimizin en güzel simgesidir. Ülkemizde son aylarda yaşanan olaylar sonrası en fazla ihtiyaç duyulan olguda birlik ve beraberliktir. Bu vesile ile bütün hemşerilerimizin ve İslam aleminin Hicri yılbaşını ve Muharrem ayını tebrik ediyor, başta Hz. Hüseyin olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, Muharrem ayının birlik ve beraberliğimize, ülkemizin huzuruna ve barışına vesile olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 23.10.2015 12:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38