banner28
banner23
banner36

Başkan Baran’dan Osmanlı Devleti’nin Kuruluş Günü Mesajı

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Osmanlı Devleti’nin 717. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Baran’dan Osmanlı Devleti’nin Kuruluş Günü Mesajı

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Osmanlı Devleti’nin 717. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

28 Ocak 2016 Perşembe 11:46
 Başkan Baran’dan Osmanlı Devleti’nin Kuruluş Günü Mesajı

Başkan Baran, Osmanlı Devleti’nin beylikten imparatorluğa uzanan ihtişamlı yolunun başlangıcı olan 27 Ocak 1299 şüphesiz, tarihe yön veren günlerden biridir, diyerek günün önemine dikkat çekti. Başkan Baran,“Bundan yedi asır önce Söğüt’ten dünyaya yayılan Osmanlı’nın hoşgörüsü ve adaleti uzun yıllar boyu devam etmiştir. Anadolu’da barış, Balkanlar’da huzur, Orta Doğu’da istikrarın hâkim olduğu Osmanlı yönetimi insanlığa saygı ile sevginin harmanlandığı kutlu bir dönem yaşatmıştır. Türk milletinin asırlar süren kardeşliğinin pekiştirilmesinde Osmanlı döneminin katkıları ise son derece önemlidir.” Dedi.

Sevgili KörfezliHemşehrilerim,

Osmanlı’dan günümüze tevarüs eden medeniyet şuuru ve büyük millet tasavvuru, bizleri her an teyakkuz halinde olmaya ve bu mirasın gereğini yerine getirmeye mecbur kılıyor. Bu sorumluluğumuz gereği, yürüttüğümüz her işi ve ele aldığımız her projeyi muasır medeniyetler seviyesinde gerçekleştirebilme gayretiyle çalışıyoruz. Sizlerin teveccüh gösterdiği Büyük Türkiye vizyonumuzun temellerinin kadim tarihimize dayandığını biliyor, geçmişimizle kurduğumuz tüm köprülerin bizlerin yarınlara uzanan güçlü ve istikrarlı rotamızı çizdiğini görüyoruz. Bu bağlamda tarihi verilere dayanarak Osmanlıyı anlayamaya ve mirasını yaşatmaya çalışıyoruz.

Osmanlı’nın yaşadığı gelişmeler tüm dünyanın yol haritasını çizmiştir. Unutulmamalıdır ki, Ulubatlı’nın cesareti, Akşemseddin’in bilgeliği ve Fatih’in dehasıyla Osmanlı İstanbul’a, dünya ise yeni bir çağa adım atmıştır. Devlet yönetiminde şefkati, savaş meydanında kahramanlığı düstur edinen Osmanlı İmparatorluğu, bütün devletler için mükemmel bir örnek teşkil etmektedir.

Yahya Kemal Beyatlı’nın dizelerinden seslendiği gibi “Ben de bir varisin olmakla bugün mağrurum” hissiyatıyla, bize bu mirası bırakan başta Ertuğrul Gazi ve o sancağı elinden düşürmeyen 36 Osmanlı Sultanını gururla ve özlemle anıyoruz.

Son Güncelleme: 28.01.2016 11:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38