banner28
banner23
banner36

Başkan Bozkurt; Z kuşağı Türkiye’ye DEVA ile sahip çıkıyor

Yönetim kurulunu tanıtan DEVA Partisi Körfez İlçe Başkanı Orhan Bozkurt, “Yönetim kurulumuz Z kuşağı diye bilinen yeni kuşaktan oluşuyor. Bu gençler artık bazı şeyleri değiştirmek için DEVA Partisi’ne katılarak kolları sıvadılar” dedi

Başkan Bozkurt; Z kuşağı Türkiye’ye DEVA ile sahip çıkıyor

Yönetim kurulunu tanıtan DEVA Partisi Körfez İlçe Başkanı Orhan Bozkurt, “Yönetim kurulumuz Z kuşağı diye bilinen yeni kuşaktan oluşuyor. Bu gençler artık bazı şeyleri değiştirmek için DEVA Partisi’ne katılarak kolları sıvadılar” dedi

10 Ekim 2020 Cumartesi 14:41
Başkan Bozkurt; Z kuşağı Türkiye’ye DEVA ile sahip çıkıyor

Ali Babacan liderliğinde kurulan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi’nde Körfez İlçe Başkanlığı görevine atanan Orhan Bozkurt, geçtiğimiz günlerde düzenlenen basın toplantısı ile yönetim kurulunu kamuoyuna tanıtmıştı. Yaptığı açıklamasında çok özel mesajlar veren ilçe başkanı Bozkurt, tÜRKİYE’de artık yeni bir siyaset modelinin uygulanmaya başlandığını, kendisinin de geleneklerine bağlı bir isim olduğunu dile getirdi.

MESELE GENÇLERİ SİYASETE ÇEKMEK

Açıklamasında “Türkiye’de artık dijital siyaset yapma zamanı” diyen Bozkurt, “Bilboardlardaki siyasi mesajları gençler görmüyor, görseler de önemsemiyor. Fakat aynı reklamı internete yüklediğinizde her genç bunu görüyor ve ilgisini çekiyor. Bu kuşağı siyasete sokabilmek bombanın ta kendisidir. Mesele bu gençleri siyasete çekebilmektir. dEVA pARTİSİ bu açıdan çok önemli bir fırsatı gençlerimize sunuyor” dedi.

FARKLI BİR SİYASİ PARTİ KİMLİĞİ

En kısa zamanda yeni teşkilat binalarını da hazırlayacaklarını dile getiren ilçe başkanı Orhan Bozkurt, şöyle açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “10 Kasım’a kadar kongremizi yapacağız. Sonrasında çalışma programımızı açıklayacağız. Ben şu konuda iddialıyım; ekibimle birlikte Körfez’deki siyaseti baştan aşağı değiştireceğiz. Alışılmış, klişeleşmiş siyasetle bizim işimiz olmayacak. Bambaşka bir çalışma, bambaşka bir siyasi parti kimliği ve bambaşka bir teşkilatlanma örneği ortaya koyacağız.

GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇIYORUZ

Şunu da iddia ediyorum; ilçemizdeki diğer siyasi parti teşkilatları da bu çalışmayı örnek alacak, aynı yolda ilerleyerek siyasetlerini şekillendirecekler. Biz farklı olacağız. En büyük farklılığımız ise şu olacak; DEVA Partisi Körfez İlçe Teşkilatında sadece Orhan Bozkurt olmayacak. Listemizdeki gençlerimiz kendilerini siyasi arenada gösterecekler. Bizler bunu sağlayacağız. Onlar için gerekli tüm hazırlıkları yapacağız.

BEYİN GÖÇÜNÜ DURDURAMIYORUZ

Edindiğimiz misyon bellidir, beyin göçünü yurtdışına değil DEVA Partisi’ne kazandıracağız. Bakanımız Nihat Ergün’ün dile getirdiği bir acı bir tespit var; yılda 250 bin insan yurtdışına gidiyor. Bu resmi bir rakamdır. Yıllardan bu yana bizim ülke olarak en büyük sıkıntımız bu, beyin göçünü önleyemiyoruz. Hollanda’nın TÜBİTAK ayarındaki bir kurumunda çalışan mühendislerin tamamı Türk ve bu kişiler toplantılarını Türkçe olarak yapıyor. Üstelik çoğu ASELSAN’dan giden gençler. Böyle bir kaynak varken değerlendirilmeli. Genel başkanımız Ali Babacan ile birlikte de bu kuşak siyasete daha hevesli hale geldi.

SIRADAN İŞLER YAPMAYACAĞIZ

Listemize aldığımız isimleri iyi araştırın. İl başkanımızla yaptığımız görüşmemizde 4-5 tane listeyi genel merkeze sunabileceğimizi söyledik. Fakat ben siyasete fayda sağlayacak bu gençlerle yola çıkmak istedim. Zira geçmişte birlikte hareket ettiğimiz arkadaşlarımla zaten yine beraberiz. Gönüllü ve istekli, Ali Babacan’la DEVA Partisi’nde siyaset yapmak isteyen arkadaşları siyasete almak istedik. Aslına bakarsanız bu ilçe başkanı için bir risktir. Fakat ben siyasette hep aykırılığı seven bir insan oldum. Risk almadan siyaset yapılmaz. Gençlere imkan vermek, önlerini açmak gerekli. Sıradan işler yapmayacağız.

SORUNU TESPİT EDİP ÇÖZÜMÜ SUNACAĞIZ

Partide ve yönetim kurulunda görev almak isteyen 170 civarında arkadaşım vardı. Bunlardan yaklaşık 100’ü ile bizzat görüştüm. Benim bu isimlerden tanıdıklarım ya da ailelerinde tanıdıklarım var. Bu şimdi listemizdeki isimler sizlere tanıdık gelmiyor olabilir. Fakat aileleri Körfez’in tanınan bilinen kişiler. Ekibimiz genç ve tahsil düzeyi yüksek isimlerden oluşuyor. Beni en çok mutlu eden nokta ise bu gençler, sorun tespiti ve o sorunla ilgili çözüm ortaya koymak mahirler. Neyin, nasıl yapılacağını hepsi çok iyi biliyor.

KÖRFEZ İÇİN ÇALIŞACAKLAR

Bu kadronun Körfez’e gerçekten faydalı olacağına kanaat getiriyorum. Dengeleri kurarak oluşturulmuş bir ekibimiz var. Bütün arkadaşlarımızın tamamı üst düzey isimler. Kendileriyle görüşmelerimizden sonra “Neden bu kişi ile daha önce tanışmadık?” dediğimiz bir ekiple yola çıkıyorum. Yönetim kurulumuzdaki bu isimler aldıkları eğitim ve edindikleri tecrübeleri, birikimleri Körfez ilçemiz için kullanacaklar.

PAZARLIK YAPMADILAR

Beni sevindiren özel bir durum var; bütün arkadaşlarımız kendilerini ve konumlarını bir tarafa bırakarak geldiler. Her görüşmemiz sonrasında listede olan ya da olmayan arkadaşlarımız “Biz görev almak istiyoruz. Ne görev verirsen yapacağız” dediler. Görüştüğümüz isimlerin hiçbirinden pazarlık yapmak gibi bir tavırla karşılaşmadık.

Z KUŞAK DÖNEMİ BAŞLIYOR

Ülkemizde Z kuşak diye bir yenilik var. İşte yönetim kurulumuz bu Z kuşaktan oluşuyor. Bu kuşağın temsilcileri Türkiye’nin her yerinde varlar. Z kuşağı dediğimiz gençlik yapısı artık Türkiye için devreye girmek istiyor. DEVA Partisi’nin listesi her yerde bu şekilde hazırlanıyor. Demek ki bu kuşak artık bazı şeyleri değiştirmek, bazı şeylerin farkına vardırmak için mücadele etmek üzere kolları sıvıyorlar.

BU SELİN ÖNÜNDE HİÇBİR ŞEY DURAMAZ

Ben bu kuşak hareketini açıkça bir sele benzetiyorum. Ve bu selin önünde hiç kimsenin ve hiçbir şeyin durma imkanı yok. Bana göre durmak mümkün değil. Çünkü bu sel gibi hareket kendiliğinden oluşuyor. Geçmişte teşkilat kuracağız, kongre yapacağız diye gidip insanlara rica ederdik. Bir iki tane üniversite mezunu yönetimimizde olsun diye insanları ikna etmeye çabalardık. Şimdi öyle değil. O yüzden bugün gelinen nokta bambaşka bir sonucu bize gösteriyor.

Z KUŞAĞIN VERDİĞİ MESAJ

Z kuşağın ilk merkezi olan DEVA Partisi’nin bu ülkenin bilinçli insanları tarafından sıkı şekilde takip edildiğini gördüm. Gelen telefonlar, yaptığım görüşmeler inanılmaz ümit verici. Aslında bu sonuç toplumun verdiği açık bir mesajdır. “Ülkede bazı şeyler değişmeli. Toplum artık gelecek kaygısı ile yaşamamalı”, gençlerimiz böyle bir mesaj veriyorlar. Ekibimizdeki isimlerin dünyalık hiçbir işi yok. Uluslararası şirketi olan, 4 tane yabancı dili olan, 3-4 ülkeye danışmanlık hizmeti veren isimlerle çalışıyoruz.

SORUMLULUK ALIYORLAR

Bu gençler şunu söylüyor, “Biz sorumluluk almak zorundayız ve sorumluluk almak istiyoruz”… Bir şeyleri değiştirmek için DEVA Partisi’nde saf tutmaya başladılar. Bu işin sonu ne olur? Kartopu gibi giderek büyüyen bir hareketiz. Tecrübemizi bu arkadaşlara yansıtıp yolumuza devam edeceğiz. DEVA Partisi’ni iktidara taşımak ve genel başkanımızı ülkenin yöneticisi haline getirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.

BİZİM BİR TALEBİMİZ YOK

Açıkça söylemek gerekirse bizim bir beklentimiz yok. Bu zamana kadar herhangi bir talep üzerine siyaset gütmedim. Siyaseti yeniden yazmak için bir kadro oluşturduk. Ve emin olun yeniden yazacağız. Ben siyasetini Körfez milliyetçiliği üzerine yapan bir insanım. Benim birinci önceliğim hep Körfez ilçem ve Körfezliler olmuştur. İlçemize çok şey borçluyuz. Bize ne görev düşüyorsa, okyanusta damla misali elimizden geleni, bugüne kadar olduğu gibi yapmaya devam edeceğiz.

KÖRFEZ MİLLİYETÇİSİYİM

Aynı zamanda bir Kocaeli ve Türkiye milliyetçisiyimdir. Polemiklere girmeden, genel başkanımız gibi “Problem ve çözüm budur” anlayışı içinde, Sayın Babacan’ın temsilcisi olarak sahada olacağız. Körfez’in her kesimine hitap edecek çalışma ve projelerle milletin huzuruna çıkacağız.

AMACIMIZ HALKIN TAKDİRİNİ KAZANMAK

Bu işte takdir elbette halkındır. Siz ne yaparsanız yapın halkın takdirini ve güvenini kazanmadığınız müddetçe sonuç alamazsınız. Ama bu sürecin sonunda Körfez halkının büyük bir çoğunlukla DEVA Partisi’ni tercih edeceğini görüyorum. Bu konuda iddialıyız. Tablo da bunu gösteriyor zaten. DEVA Partisi’nden hem milletimiz, hem yol arkadaşlarımız ve hatta basın mensuplarımız da çok büyük keyif alacaklar.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38