banner28
banner23
banner36

Başkan Büyükakın,  “Körfez’i altyapı ağıyla sarıyoruz” 

AK Parti Körfez İlçesi Mahalle Başkanlarıyla bir araya gelen Başkan Büyükakın, “2019 yılından itibaren Körfez ilçemize 584 Milyon 500 Bin TL’lik yatırım yaptık. Sadece altyapı da 787 kilometrelik yenileme çalışması yapıyoruz” dedi. 

Başkan Büyükakın,  “Körfez’i altyapı ağıyla sarıyoruz” 

AK Parti Körfez İlçesi Mahalle Başkanlarıyla bir araya gelen Başkan Büyükakın, “2019 yılından itibaren Körfez ilçemize 584 Milyon 500 Bin TL’lik yatırım yaptık. Sadece altyapı da 787 kilometrelik yenileme çalışması yapıyoruz” dedi. 

17 Ekim 2021 Pazar 10:58
Başkan Büyükakın,   “Körfez’i altyapı ağıyla sarıyoruz” 

 

 


Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr Tahir Büyükakın, AK Parti Körfez İlçesi Mahalle Başkanları toplantısına katıldı. AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Elibeş’in de katıldığı toplantıda, mahalle başkanlarına hizmet ve eserler hakkında detaylı bir sunum yapan Başkan Büyükakın, “2019 yılından itibaren Körfez ilçemize 584 Milyon 500 Bin TL’lik yatırım yaptık. Bu zaman zarfında 44 eser ve hizmetimizi tamamladık. 45 projemiz şu anda devam ediyor. Körfez ilçemize dair 39 proje daha gerçekleştireceğiz” ifadelerini sarf etti. 

 

“KÖRFEZ’İN HER KARIŞINA HİZMET EDİYORUZ”

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ve AK Parti Körfez İlçe Başkanı Ramazan Tuna’nın da yer aldığı toplantıda, pandemi desteklerinden ilçe geneli üst yapı işlerine, dört kilometrelik Nihat Atsız Caddesi’nden Karagöllü Cumaköy Köprüsü’ne kadar Körfez’in her karışına hizmet ettiklerini belirten Başkan Büyükakın, “Körfez ve Derince ilçelerini birbirinden ayıran Koca Dere’nin üzerine yaptığımız 3 Milyon 800 Bin TL’lik köprü ile iki ilçe arasındaki ulaşım daha konforlu ve kolay hale getirdik. Dere ıslahı ve 335 metre yol yaptık. İki Milyon 100 Bin TL’lik Çavuşlu Çıraklı Köprüsü iki açıklıklı 60 metre uzunluğunda oldu. Bu projede 310 metre yol imalatını da tamamladık. İlçe genelinde stabilize köy yollarına ise beş milyon yüz bin TL’lik yatırım yaptık” şeklinde konuştu. 

 

“HALKIMIZIN TAKDİRİNİ HER FIRSATTA BİR KEZ DAHA KAZANIYORUZ” 

İlçe geneli yama çalışmalarına değinen Başkan Büyükakın, parke bordür hizmetleriyle bu iki alanda 4 Milyon 250 Bin TL’lik yatırımı hayata geçirdiklerini de söyleyen Başkan Büyükakın, “İlçe geneli trafik ve ulaşım hizmetleri konusunda 4 Milyon 275 Bin TL’lik harcama yaptık. Vatandaşımız hizmetlerimizden mutlu olması için elimizden geleni yapıyoruz. Çok şükür Körfez ilçemizde halkımızın takdirini her fırsatta bir kez daha kazanıyoruz. İşte bunlardan iki tanesi de Orhangazi Anadolu Lisesi Spor Salonu ve Körfez Akademi Lisesidir. Hereke Merkez Sahil Projemiz de bölgemize çok yakıştı. 25 bin metrekare olan bu alan için 8 Milyon 400 Bin TL yatırım yaptık. Herekeli ve Körfez ilçemizin sakinlerine hepimize teşekkür ediyor” şeklinde konuştu. 

 

“KÖRFEZ İLÇEMİZİN ALTYAPISINI TÜMDEN YENİLİYORUZ” 

Körfez İlçesinde 46 Milyon 500 Bin TL’lik alt yapı yatırımı yaptıklarını dile getiren Başkan Büyükakın, “264 Km İçme suyu, 83 kilometre kanal ve iki adet fosseptik, 11 kilometre yağmur suyu tamamlayarak hizmet aldık. 358 kilometrelik imalatı Körfez ilçemizde tamamladık. 26 Milyon TL’lik İlimtepe yolu birinci etap projesiyle Anadolu döküm kavşağından başlayan yol, TEM üzerinden viyadükle geçilerek Yunus Emre Caddesine bağlanıyor. Devam altyapı çalışmalarımızda ise 429 kilometrelik imalat şu anda devam ediyor. Toplamda 274 Milyon TL bütçelik bu altyapı çalışmalarıyla Körfez ilçemizin altyapısını tümden yeniliyoruz. Yapımı devam eden 275 kilometre içme suyu ve 2 adet içme suyu deposunun yanı sıra 122 kilometre kanal ve 6 adet fosseptik çalışmamız da devam ediyor. 

29 Kilometre yağmur suyu üç kilometrelik Dere ıslahı projemiz devam etmektedir. Yaptıklarımız ve devam eden altyapı çalışmalarımız toplamda 787 kilometredir. Tabi birde İSU’nun üst yapıya dönük 43,5 Milyon TL’lik çalışmaları da diğer bir taraftan devam ediyor.” diyerek mahalle başkanlarına bilgi verdi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38