banner28
banner23
banner36

Başkan Söğüt; “Benim tek derdim, Körfez’in kazanması”

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Oyak Limanı’yla ilgili ortaya atılan iddialara meclis toplantısında cevap verdi. Başkan Söğüt, “Çalışanların ve işi yapacak iş adamlarının Körfezli olması dışında tek bir sözüm olmadı” dedi

Başkan Söğüt; “Benim tek derdim, Körfez’in kazanması”

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, Oyak Limanı’yla ilgili ortaya atılan iddialara meclis toplantısında cevap verdi. Başkan Söğüt, “Çalışanların ve işi yapacak iş adamlarının Körfezli olması dışında tek bir sözüm olmadı” dedi

02 Ekim 2019 Çarşamba 12:54
Başkan Söğüt; “Benim tek derdim, Körfez’in kazanması”

Körfez Belediyesi’nin ekim ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Belediyenin 5 yıllık stratejik planının görüşüldüğü toplantıda, Başkan Şener Söğüt meclis üyelerinin sorularını da cevapladı. Bazı basın kuruluşlarında yer alan ve Oyak tarafından ilçede yapılacak olan limandaki taşeron firmalar ile ilgili öneride bulunduğu iddialarına sert ve net bir şekilde cevap verdi. Firma yetkilileri belediyeyi ziyaret ettiğini belirten Başkan Söğüt, “Şantiyeyi kurmaya başlayacaklarını ve çalışmalara hız vereceklerini söylediler, projeyi bize aktardılar. Onlara iki şeyin önceliğimiz olduğunu açık ve net bir şekilde ifade ettim.

ONLARDAN SADECE İKİ ŞEY İSTEDİK

İstihdam anlamında birinci önceliğiniz Körfez olsun dedik. Bu ilçeden olsun. Bulamıyorsanız bu kentin dışına da çıkmasın dedik. Sizin limanın bu kente getireceği sıkıntılar var. İstihdamda tercihiniz burası olsun. Yine bir takım inşaat, hafriyat, köprü ve kazımlar için buranın iş adamını tercih edin. Ama şu firma olsun diye bir şey demedim, demem de. Bahsettiğimiz firmalar küçük firmalar değil. Emin olun buradaki firmaları benden daha iyi biliyorlar. Kimin gücü neye yeter, hangi firma yapabilir daha iyi bilirler.

KÖRFEZ KAZANSIN İSTERİM

Müteahhit ihaleyi almış, altında çalıştıracağı taşeron firmaları belirliyor. Özel bir şirket bu. Firma ne kadar kar edeceğine bakar. Körfez’den olsun ama şu olmasın diyebilir miyiz? Böyle bir şey diyebilir miyim? Yok böyle bir şey. Asla biz bu işlerin içinde değiliz. Biz; Körfez’in kazanımlarının peşindeyiz. Körfez’in iş adamı kazansın, Körfezli işsiz olan gençler kazansın. Biz bunun derdindeyiz” ifadelerini kullandı.

27 MİLYON LİRA ÖDEME YAPTIK

Göreve geldiği günden bu yana devam eden projeleri tamamlama adına çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Söğüt, “Sarnıç Han, İlimtepe Kültür Merkezi ve Hereke Kalesi gibi projeler devam ediyordu. Sarnıç Han sonlanma noktasına geldi. İlimtepe’de de sona doğru geldik. Bugüne kadar bunlara 14 milyon lira ödeme yaptık. Hala devam eden işler bunlar. Biz bir ilçe belediyesiyiz. Toplamda göreve geldiğimiz günden bu yana 27 milyon lira civarında yüklenici ve diğer iş yapan firmalara ödeme yaptık. Belediye işlerini de aksatmadık” dedi.

CİDDİYE ALINMASI GEREKEN BİR KONU

Deprem konusunda da, “Çok iyi hazırlanılması ve ciddiye alınması gereken bir konu” diyen Başkan Şener Söğüt, “AFAD tarafından yapılan çalışmalar ile toplanma alanları belliydi. Burada tabela eksikliklerimiz vardı. Onu gördük. Şu an hızlı bir şekilde bunlar tamamlanıyor. Zaman zaman tatbikat yapmak gerekiyor. Bununla ilgili İş Sağlığı Güvenliği birimimiz çalışmalarını sürdürüyor. MAG Başkanımız ile bir araya geleceğiz. Konteynırlarında deprem anında ihtiyaç olan malzemeler var. Bunların yenilenmesi için çalışma yürüteceğiz” dedi.

 

TEK TEK KARARA BAĞLANDI

Meclis gündeminde yer alan gündem maddeleri de tek tek görüşülerek karara bağlandı. Dilek ve temenniler kısmında alt yapı çalışmaları ile ilgili gelen soruya da cevap veren Başkan Söğüt, Güney ve Fatih Mahallesi’nde 2020 yılı içinde çalışma başlayacağını belirterek, aciliyet teşkil eden Mimar Sinan ve Yeni Yalı gibi bölgelerde de lokal müdahalelerde bulunulduğunu belirtti. Meclis toplantısında 2020 yılı bütçesinin görüşülmesi için 7 Ekim Pazartesi günü saat 15.00’e ikinci oturumun gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

Son Güncelleme: 02.10.2019 13:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38