banner28
banner23
banner36

‘’Bu seçimde meclisteyiz’’

Saadet Partisi Körfez İlçe Kadın Kolları tarafından düzenlenen, Mart ayı İlçe Divan Toplantısı Çınar Park Otel’de yapıldı.

‘’Bu seçimde meclisteyiz’’

Saadet Partisi Körfez İlçe Kadın Kolları tarafından düzenlenen, Mart ayı İlçe Divan Toplantısı Çınar Park Otel’de yapıldı.

23 Mart 2015 Pazartesi 20:15
‘’Bu seçimde meclisteyiz’’

Yaklaşık 100 bayanın katıldığı toplantıda, gündem ile ilgili konular konuşulurken, iktidar partisinin yaptığı çalışmalar eleştirildi ve çıkartılan yasalar hakkında eleştiriler yapıldı. Toplantıda, İl Kadın Kolları Başkanı ve Kocaeli Milletvekili aday adayı Reyhan Şengül, uzun bir konuşma yaptıktan sonra, konuk edilen Körfez İlçe Başkanı ve yine aday adayı Recep Sarıdoğan ile Hikmet Aydın tanıtım konuşması yaptılar.

Toplantının açılış konuşmasını İlçe Kadın Kolları Başkanı Firdevs Kalkan yaptı. Kalkan, konuşmasının büyük bölümünü Çanakkale Şehitleri’ne ayırırken, ‘’ Bu topraklarda yaşayan her bir bireyin etnik kimliği ne olursa olsun, tarihi sorumluluk ve şuurla hareket ederek suni ayrışmalara, gerginlik ve kutuplaşmalarla zaman kaybetmemesi gerekir. Siyasi rant, kişisel çıkar için değil, el birliği ile her kes için adalet, her kes için özgürlük, refah mücadelesi verilmelidir. Bu gün hesaplaşma, bizim için canından, evladından, yarından geçenlerin emanetine ihanetleri sorgulama günüdür. Dün, kapımızdan, boğazlardan geçmesine engel olduğumuz bir insan değil sitemdi. Bu gün bu sitem, siz bizim stratejik ortağımızsınız diyerek, o gün savaşla alamadıklarını alıyorlar. Ülkemizin ve İslam Aleminin durumu gözler önündedir. Cumhurbaşkanımızın bir zamanlar söylediği asgari ücret artık çay ve simide de yetmiyor. Söylemlerle eylemler birbirini tutmuyor. İktidar, mevcut hükümetin elinde suç aleti olmuş. Suç işlemesini engellemek için suç aletini elinden almalıyız’’ dedi.

İslam Birliği ve Ortak Pazarı kurulmalı

SP İl Kadın Kolları Başkanı ve Kocaeli Milletvekili aday adayı Reyhan Şengül, Necmettin Erbakan’ın değerinin her geçen gün daha da anlaşıldığını belirterek, ‘’Onun için hayatta imkansız diye bir şey yoktu. Bu gün gelinen noktada Erbakan Hoca’nın değeri daha iyi anlaşılmaktadır. Erbakan ve İslam Birliği Haftası etkinliği de bunun göstergesidir. İslam Birliği kurulmadığı müddetçe Müslümanlar horlanmaktan, dışlanmaktan kurtulamazlar. İslam Ortak Pazarı kurulmalıdır, mevcut sistem üç kağıtçıların kurduğu sistemdir. İslam Ortak Para Birimine geçilmelidir. Bu fikri daha önce biz verdik, ama Avrupa alıp uyguladı ve euroya geçerek, sömürülmekten kurtuldu. Ayrıca İslam Kültürel İş Birliği de kurulmalıdır. Bu dünyada her kese yetecek yer ve nimet vardır, ancak adil düzen yoktur. Şu anda dünyanın külfetini birileri çekiyor, başkaları da nimetinden faydalanıyor. SP olarak, modern kölelik düzenine, zulme, sömürüye, silah satmak için savaş çıkartmaya, bir damla petrol için kan akıtmaya karşıyız. D-8 uygulanabilseydi, şu anda dünyada akan kanlar olmayacaktı. Bu sisteme dur demek için SP’nin meclise girmesi tercih değil zarurettir. AKP iktidarı, 2004 yılında Papa heykeli altında AB anlaşmasını imzalayarak verdiği ödünü göstermiştir. 1926 yılından beri var olan zina yasası 2004 yılında kaldırıldı ve suç serbest bırakıldı. 2002’de 33 olan kürtaj sayısı, 2012’de 78 bin 961 oldu. Bu ülkenin yüzde 99’u Müslüman, dindar bir nesil yetiştireceğim dediler, domuz etini kasaplık hayvan sınıfına soktular. 2003 yılında kabul ettikleri ikiz yasa ile bütün halklar kendi kaderini tayin eder dediler ve bu gün seçim barajı önemli değil, barajı geçemezsek özerklik ilan ederiz diyiyorlar’’ dedi.

Şengül’ün konuşmasının devamında da, ülke bütçesi eleştirildi ve bütçede belirtilen gelirin yalnızca vatandaştan alınan vergilere dayandığı, üretim geliri olmadığı, gelirin dağıtımında da hassas olan bakanlıklara çok az pay ayrıldığı söylendi.

Konuklar

Toplantının ilerleyen bölümünde, konuk olarak davet edilen İlçe Başkanı ve Milletvekili aday adayı Recep Sarıdoğan, yine aday adayı Hikmet Aydın ve İlçe Seçim Koordinasyon Başkanı Faruk Coşkun kısa konuşmalar yaptılar.

Faruk Coşkun konuşmasında soğuk havaya rağmen salonu dolduran bayanlara teşekkür ederek, ‘’SP’den başka hiçbir parti bunu başaramaz. Sizden eşinizi, kardeşinizi ve çocuğunuzu evde oturtmayıp, çalışmalara göndermenizi istiyorum’’ dedi.

Milletvekili aday adayı Hikmet Aydın’da konuşmasında, dünün çaycısının bu gün Milletvekili aday adayı olduğunu ve Allah’ın bunu nasip ettiğini belirterek, ‘’Gazetelerin 3. Sayfalarında yer alan cinayet, intahar, saldırı haberleri artık 1. Sayfalarda ve vahşice işleniyor. Ekonomik kriz sonucu insanlar sinir krizi geçiriyorlar’’ dedi.

İlçe Başkanı ve aday adayı Recep Sarıdoğan konuşmasında, kendisinin de Anadolu Gençlik Vakfı’nda çaycılık yaparak partiye atıldığını ifade ederek, ‘’İlk 11’de olmak için çalışmadık, işin neresinde olmanız önemli değil, önemli olan Milli Görüş’ün kalesinde olmaktır. Pembe dizilerle aile düzenin bozdular. Reklam arasında namaz kılınır oldu. Hanımlar daha çok çalışıp, evlere ulaşmalı, bizlerde onlara bunu için imkanlar sunmalıyız. Yarın, enkaz olarak bırakılan ülkenin enkazı altında onlar kalacaktır, biz Milli Görüşçüler yalnızca konuşma hakkına sahip olacağız. İllerde, ilçelerde, Vali’nin, Kaymakamın değil il ilçe başkanlarının sözü geçiyor. Böyle bir devlet yönetimi olmaz’’ dedi.

Son Güncelleme: 23.03.2015 20:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner39

banner37

banner38