banner28
banner23
banner36

BÜYÜK SKANDAL

Körfez’e yeni bombalar döşeniyor. Peki sorumlusu kim? CHP’li meclis üyelerinin iddialarına göre sorumlu Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu. CHP’liler konuyu yargıya taşıyacaklarını ve iki başkanın mahkeme önünde hesap vereceklerini söylüyor.

BÜYÜK SKANDAL

Körfez’e yeni bombalar döşeniyor. Peki sorumlusu kim? CHP’li meclis üyelerinin iddialarına göre sorumlu Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu. CHP’liler konuyu yargıya taşıyacaklarını ve iki başkanın mahkeme önünde hesap vereceklerini söylüyor.

25 Mart 2014 Salı 19:05
BÜYÜK SKANDAL
Cenk Bozalan
Özel Haber

Büyük Skandal

Balıkçı: ‘‘Sorumlusu Pehlivan ve Karaosmanoğlu’dur’’

Körfez’e yeni bombalar döşeniyor. Peki sorumlusu kim? CHP’li meclis üyelerinin iddialarına göre sorumlu Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu. CHP’liler konuyu yargıya taşıyacaklarını ve iki başkanın mahkeme önünde hesap vereceklerini söylüyor.

CHP’li meclis üyelerinin iddiaları büyük skandalı gün yüzüne çıkardı. CHP’li Körfez Belediyesi meclis üyeleri Tayfun Balıkçı ve Engin Cömert de olayın araştırılması yönünde girişime geçti. Meclis üyelerinin iddialarına göre Dubai Port’un aktif hale geçmesi nedeni ile Milangaz’ın Körfez’in içinden geçen LPG boru hattı yenilenirken, Körfez Belediye Meclisi’nden onay alınmadığı ortaya çıktı. Körfez Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalarda MHP’li Erhan Yenilmez döneminde alınan 22-05-2000 tarihli onayın kullanıldığı ortaya çıktı. İşte konunun ayrıntıları ve CHP’li meclis üyelerinin iddiaları.

 

          CHP’li Meclis Üyeleri “Yargıya gideceğiz”

Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu zor durumda. CHP’nin Körfez Belediyesi Meclis üyeleri Tayfun Balıkçı ve Engin Cömert Milangaz’ın LPG boru hattının yenilenmesine karşı çıkıyor. Sebebi ise Körfez Belediye Meclisi’nde bu yönde bir karar alınmamış olması. CHP’lilerin iddialarına göre Körfez Belediye Meclisi’nde alınan karar 22-05-2000 tarihli kararın değiştirilmesinden ibaret. Ve bu karar da sadece Milangaz firmasına ait kıyı şeridinde bulunan LPG platformunun 300 metre ileriye çekilmesini(deplase edilmesini) içeriyor.

            Meclis Onayı kıyıdaki platforma ait

Körfez Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ise hem platformun deplase edilmesini hem de Barbaros ve Mimarsinan Mahalleleri sınırları içinde kalan boru hattının yenilenmesi çalışmalarını yapıyor. İşte CHP’li meclis üyeleri de mahalle sınırları içinde kalan boru hattı değiştirme çalışmalarının usulsüz gerçekleştirildiğini, yeni bir meclis kararı olmadığını, yapılan çalışmaların görevi kötüye kullanma ve çıkar sağlama kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini iddia ediyor.

“Görevi kötüye kullanma ve çıkar sağlama”

CHP’li meclis üyeleri Tayfun Balıkçı ve Engin Cömert, Barbaros Mahallesi ve Mimarsinan mahallesi sınırları içinde kalan yollarda yapılan çalışmaların kamu yararına olmadığını, bu çalışmaların Belediyece daha önce yapılan planlara işletilmediğini iddia ederek Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan’ın görevini kötüye kullandığını ve çıkar sağlama suçunu işlediklerini belirtiyorlar. CHP’li meclis üyelerinin konu ile ilgili Körfez Belediyesi ile görüştükleri ve başkanlık makamının kendilerine konunun Kocaeli Büyükşehir Belediyesini ilgilendirdiği yönünde açıklamalar yaptıkları iddia ediliyor.

”Boru hattı çalışması durdurulmalı”

Konu ile ilgili görüşlerini  şöyle dile getiriyor. Tayfun Balıkçı “ Yol güzergahındaki boru hattı çalışması acilen durdurulmalı. Sokak ve parkların isimlerini değiştirirken bile meclis kararı gerekirken bu kadar önemli bir konuda meclisten onay almadan çalışmanın yürütülmesini anlayamıyoruz. Körfez’de açık açık suç işleniyor. Fabrikatörler para kazanacak diye Körfez de kamuya ait olan yerleri acımasızca fabrikatörlerin kullanımına açıyorsunuz. Bu iş takibinin sebebini açıklayın. Nedir sizin derdiniz ? Körfez’i yaşanamayacak duruma mı getirmek? Bu döşenen iki boru hattı için Körfez Belediye Meclisinden onay alması gerekiyordu. Hiçbir onay ve izin olmadan bu çalışma yapılamaz. Milangaz  Denizdibi boru Hattı ve Şamandıra dolgu İmar planı ile ilgili Körfez Belediye Meclisin den onay alırken, neden Milangaz’a yeniden döşenen iki boru hattı için meclisten onay almıyorsunuz bunun izahını yapın. Biz gereken uyarıları yaptık. Bundan sonra olayı adli makamlarca çözülecektir.” dedi.

“Mimar Sinan ve Barboros mahalleleri tehdit altında”

CHP’li bir diğer meclis üyesi Engin Cömert de yapılan çalışmaların Körfezin en önemli mahallelerinden olan Mimar Sinan ve Barboros mahallelerini  tehdit altına aldığını söylüyor. Döşenen boru hatlarının içerisinden geçecek olan Propan ve Bütan gazlarının, patlayıcı ,parlayıcı ve yanıcı özelliklerinin olmasının  konuya ayrı bir önem kazandırdığını  konunun ayrıca insani boyutunun da değerlendirilmesinin gerektiğini söylüyor. Cömert “Vatandaşlar can ve mal güvenliği açısından büyük tehdit altında. Körfez Belediye Başkanı Yunus Pehlivan  Körfezlilerin yerine fabrikatörlerin Gaz Şirketlerinin ve Dubai Port firmalarının iş takipçisi olmuş. Bu firmaların işlerini kolaylaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Körfez de olmaması gereken şeyler oluyor. Hatadan bir an önce dönülmesi gerekiyor. Biz uyarılarımız yaptık” dedi.

Yetkililer ne diyor?

Konu ile ilgili gazetemiz de ayrıntılı araştırma yaptı. CHP’li meclis üyelerinin yanı sıra hem Körfez Belediyesi yetkilileri hem Kocaeli Büyük Şehir Belediyesi yetkilileri hem de Milangaz firması  ile görüşüldü. Yaptığımız araştırmanın diğer tarafları ile ilgili açıklamaları da yayınlamaya devam edeceğiz. Bizi takip edin. Şaşırtıcı belgelerle Körfez kamuoyunu aydınlatacağız.

Son Güncelleme: 18.04.2014 22:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hakan 2014-03-26 19:27:05

ben böyle seçim görmedim BU MHP, CHP NEREDE BELEDİYEYİ ALACAKLARINI SÖYLÜYORLAR AMA MUHALEFET YAPAN YOK. KÖRFEZ E TAYFUN YETER

Avatar
engin 2014-03-27 15:43:23

yargı nerede , yargı ne iş yapar. bi̇ sorarmısınız

banner39

banner37

banner38