Defineciler yakalandı

Körfez İlçe Jandarma Komutanlığı, köylerde kaçak define avcılığı yapan ve liderleri kendisini Ermeni asıllı olarak tanıtan kadının da aralarında bulunduğu 9 kişiyi yakaladı. Olayın zanlısı olan iki kişi ise aranıyor

Defineciler yakalandı

Körfez İlçe Jandarma Komutanlığı, köylerde kaçak define avcılığı yapan ve liderleri kendisini Ermeni asıllı olarak tanıtan kadının da aralarında bulunduğu 9 kişiyi yakaladı. Olayın zanlısı olan iki kişi ise aranıyor

31 Mayıs 2016 Salı 14:12
Defineciler yakalandı

 Edinilen bilgi ve iddialara göre; Körfez Cumaköy Ürgüplü mevkiinde bazı şüpheli şahısların kepçe ile çalışma yaptığı ihbarını alan Körfez İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, pusu kurdu ve başarılı bir operasyonla suçüstü yaptı. Yapılan suçüstü sırasında 7 kişi, kepçe ile bir eski taşın çevresini kazarken yakalandı. İlk sorgulamadan sonra zanlıların, İstanbul ve Gebze’deki evlerinde yapılan aramalarda da harita ve benzeri define aramada kullanılan eşyalar ele geçirildi. Öte yandan kimlikleri belirlenen iki kişi de evlerinde yakalandı.

DEFİNE HARİTALARI ELE GEÇİRİLDİ

Operasyon sonrasında, yakalanan zanlılar define aramak amacıyla kazı yaptıklarını itiraf ederken, elebaşlarının kendisini Ermeni asıllı olarak tanıtan ve Facebook hesabında A.K. adıyla hesap açıp, arkeolog olarak tanıtan ve asıl adı Aysel Ö. olan kadın olduğu öğrenildi. Aysel Ö.’nün arkeolog eğitimi aldığı ama diploması olmadığı da öğrenildi. İddialara göre; sosyal paylaşım sitesinde başlayan tanışmanın ardından bir araya gelen grup, ellerindeki harita doğrultusunda Cumaköy’de kazı yaparken suçüstü yakalandı. Operasyonda Aysel Ö. İle birlikte Metin U., Yücel B., Davut B., Ebubekir K., Sinan G., Şerif A., Hüseyin A. Ve Mustafa C. İsimli şahıslar yakalandı. Zanlılarla birlikte Metin U.’ya ait olan kepçe, iki adet gözetlemede ve kaçmakta kullanılan otomobil, kazı aletleri ve define haritaları ele geçirildi.

İKİ KİŞİ ARANIYOR

Yakalanan zanlılar adliyeye sevk edilirken, kimlikleri belirlenen iki kişinin aranmasına devam ediliyor. Körfez jandarmasının başarılı operasyonu ile yakalanan zanlıların Cumaköy’de, Selçuklu ya da Roma dönemine ait olduğu sanılan define aradıkları tahmin ediliyor.

Son Güncelleme: 31.05.2016 14:14
Anahtar Kelimeler:
KörfezJandarmaDefine
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner39

banner37

banner38